Koltta: Hieno blogi. Tuota vaan mietin että aina kun puhutaan ylipainosta niin heti tulee karppaus esille. Tuo sinun karppaus tyyli on asiallinen koska siihen kuuluu kasviksetkin ja salaatit. Vaikuttaisi monellakin ongelmana just se että ei ole salaattia koska ne kuuluu kaniineille. Onko sinun syönti muuttuu säännölliseksi eli aamupala, lounas, päivällinen ja iltapala. Söitkö ennen karppausta kasviksia ja tai salaattia? Onko liikunta määrä muuttunut? Melkein väittäisin että tuolleen hyvin tehty karppaus on liki kotiruoan tyylinen ruoka josta vaan perunat, pastat ja riisit pois mutta kasviksia tilalle.
Kyllä tunnustan että kasvisten määrä on moninkertaistunut, nykyään niitä suorastaan himoitsee aterialla. Makuaisti on muuttunut niin mullistavalla tavalla, että moni ennen hyvänmakuinen on nykyään äitelää ja taas ennen ns. mauton on itse asiassa tosi hyvää. Syöntiajat ovat yhtä epäsäännölliset kuin ennenkin, tosin entistä harvemmin. 1-2 kertaa vuorokaudessa vanhan 5-6 sijaan. Liikunnan määrä on aika pitkälti sama kuin aina, koiraihmisiä kun ollaan ja paljon luonnossa liikutaan.
Kyllä oikeaan karppaamiseen kuuluu kasvikset, kuituja ja muita ravinteita on saatava hyvän olon turvaamiseksi, vaikkei leipää tarvitakkaan. Monelle riittäisi terveyden parantamiseen kun jättäisi viljat, perunan ja pastan pois. Se on kokeilemisen arvoinen juttu. Diabeteksen lisäksi moni happo ongelmista ja mieliala vaihteluista kärsivä on saanut apua karppaamisesta. Samoten viljojen pois jättäminen on yllättävän monelle osoittautunut hyväksi teoksi.
Parasta karppaamisessa on se, ettei sitä tarvitse tehdä nälkäisenä ja silti laihtuu ja verensokerit pysyy kurissa. Siksi se on mun juttu.