KKD Motorsport  Samppasport

Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Autona XC90 D5 vm.2009, ajettu 250.000km. Kesärenkaiden vaihdon jälkeen alkoi kuulumaan jurisevaa ääntä, joka alkaa kun on veto päällä 60km/h. Pienessä ylämäessä tunnistaa selvästi, kun on kevyesti vetoa päällä. Jurina alkaa 55km/h ja katoaa noin 70km/h tai sitten peittyy muihin huminoihin. Epäilen laakeriääntä, esim. kardaanin tukilaakeria. Aiemmin tästä kärrystä perä jurisi ja vollotti, perä aukaistiin huollossa, vaihdettiin laakerit, stefat, öljyt, yms. ja se hiljeni. Vaihteistoon on kokonaisuudessaan vaihdettu kaikki öljyt vuosi sitten. Kiitoksia avusta!
2
Myydään varaosat / Vs: Volvo 140-sarjan osaa
« Uusin viesti kirjoittanut Pikku-Matti tänään kello 10:15:59 »
Etulokari ja tankki myyty.

Varastoa koluttu mutta ei vielä selvitetty osien kuntoa, mm. 8 kpl M40-laatikoita, latureita, startteja, kaasareita, takalasi, takaluukkuja, kattoverhoilu ... hoh hoh  :idiot2:
3
Projektipäiväkirjat / Vs: Autotalleissa tapahtuu
« Uusin viesti kirjoittanut aprilli tänään kello 09:57:06 »
Viikonlopun loppurutistuksen jälkeen 142 ajokunnossa tälle vuotta. Lauantaina viimeset kasaukset, nesteet koneeseen, bensan ja sytkän sulakkeet irti ja öljynpaineen nosto starttaamalla. Sulakkeet kiinni ja kone käyntiin laakista. Peruutin auton tallista ulos, jätin käymään että lämpee kunnolla ja aloin virittelemään pesuvehkeitä. Samalla ku hain tallista virvoitusjuoman niin huomasin kahden kämmenen kokoisen öljyläikän siinä missä auto oli ollut. Ripeästi autolle ja pelli ylös --> ahtimen öljyntulon laipan tiiviste vuoti aika huolella läpi ja valutti öljyn ahdinta pitkin pakosarjan päälle. Palanuhan tuo pulkka olis jos olis yli-innokkaana lähteny suoraa tien päälle pölyjä karistamaan... Tallista uus tiiviste ja nyt pitää. Samalla ehkä huomio itselle ettei tuo ole sellainen tiiviste, mitä kannattaisi purkamisen jälkeen käyttää uudestaan jos hyllys on uus laittaa tilalle...

Sunnuntaina vielä laturin hihnan kiristys ja 210 km testilenkki perään ilman mitään ongelmia. Uus alusyyläri toimi kyllä hienosti, ei puhettakaan että olis lämmöt noussu tuolla +28°C helteellä vedossa tai valoissa seistessä.

Ekan 30 km jälkeen oli jännä tilanne ku liikenneympyräs moottoripyöräkuski huusi jotain. Itellä oli lasi alhaalla ja mp-kuskilla sellanen avattava kypärä, mutta ei apukuskin kanssa kumpikaan saatu selvää, että huusiko kaveri että "hiano!" vai "palaa!". Ekaan mahdolliseen kohtaan tiensivuun ja ku ei paloa tai muuta kummallista näkyny, niin todettiin huuto kehuiksi.

PS. Taavin tuvan ohi ajettu, muttei miestä näkyny pihalla. Volvoja oli kyllä sen verran tontilla, ettei talosta voi erehtyä  ;)
4
Offtopic / Vs: Mitä ostit viimeksi?
« Uusin viesti kirjoittanut v6omega tänään kello 09:52:27 »
V70 II D5

Laturi, edellinen tarvikemalli kesti 150 tkm, nyt vaihtokunnossa (laakerit), vaihtotyö + vianhaku + vikakoodien nollaus + uusi tarvikemalli + asennus = 600 €...
5
Offtopic / Vs: Otatko Corona rokotteen
« Uusin viesti kirjoittanut Mustalaatikko tänään kello 09:42:05 »
Itse perustelen piikin itselleni jo niin, että jos tuota tautia ei saada nitistettyä maailmasta niin se jää kiertämään ja mutatoituu rokottamattomassa väestönosassa kunnes sieltä syntyy jotain meillä nuorille ja vetreillekin tappavaa muunnosta. Sehän on vain ajan kysymys jos tuon antaa mutatoitua loputtomiin. Rokotekierre mieluummin nyt kuin silloin.
6
S80 (vm.-07>), V70 (vm.-08>), XC60, S/V60 (vm. -11 ->) / Vs: Ääni takapyörän tienoilla
« Uusin viesti kirjoittanut PLKJ tänään kello 09:20:07 »
Ei pitäisi ainakaan pitää mitään ääntä. Siellä iskarissa on vain pieni venttiili mitä sähköllä ohjataan.
Ok, muut kulmat onkin hiljaa. Tuulilasin paikkauksen yhteydessä huomasin, kun peruuttivat tallista pihalle, kauankohan siellä naputellut itsekseen. Remppaa tiedossa...
7
S/V60, XC60 (2018->); S/V90, XC90 (2016->) / Vs: Volvo On Call
« Uusin viesti kirjoittanut Juhutti tänään kello 09:07:17 »
Uuden käyttöliittymän voi vaihtaa takasin vanhaks sieltä viimeiseltä välilehdeltä asetuksista. Ite vaihdoin vanhaan ja taas on kaikki toiminnot tuttuun tapaan helposti löydettävissä

Hoksasin tämän ja olin tulossa kirjoittamaan samaa. Pieni epäloogisuus on tuohon uuteen sovellukseen jäänyt. Pänni pari päivää aika runsaasti.
8
Offtopic / Vs: Otatko Corona rokotteen
« Uusin viesti kirjoittanut nall3 tänään kello 08:43:00 »
Toinen piikki heinäkuussa. Ekasta tuli lievää päänsärkyä. Toivottavasti toisesta ei tule, ettei mene lomapäiviä pilalle :D
Toisesta piikistä monella tullut oireita. Pääkipu, lihasten kolottaminen ja pieni lämpö.
Menevät kuitenkin ihan tunneissa tai päivässä ohi.
Tuli suoritettua covid-19 kurssi ihan mielenkiinnosta samalla kun muitakin joutui suorittamaan.
9
Projektipäiväkirjat / Vs: Volvo Amazon 4d -63 patinakäyttis
« Uusin viesti kirjoittanut Pata Jr. tänään kello 08:36:55 »
Nonii, sehän se :D Heitin rasvakuppiin tippiksellä öljyä ja se hiljeni. Kyllä se tosin vieläkin pitää ulinaa, liekkö otti laakeri itseensä jos kävi hetken kuivana. Noh, seurataan tilannetta ja tehdään myöhemmin toimenpiteitä, jos tarvii. Vaihdan sitten laakerin uuteen, jos tarvii. Ei liene kova keissi.
Tällä pitäisi lähteä Juhannuksena taas kiertelemään Suomea. Eipä sille pitäisi esteitä olla. Bensaa tankkiin ja baanalle.
10
Offtopic / Vs: Otatko Corona rokotteen
« Uusin viesti kirjoittanut Spaceman tänään kello 08:33:47 »
Toinen piikki heinäkuussa. Ekasta tuli lievää päänsärkyä. Toivottavasti toisesta ei tule, ettei mene lomapäiviä pilalle :D
Sivuja: [1] 2 3 ... 10
Autodiagnoosi  Carcom Oy