Carcom Oy  Ateho

Ristus Garage: S40 Racing

 • 380 Vastauksia
 • 54761 Lukukerrat

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Ristus

 • Puheenjohtaja - Tossavainen - Teiden ritari
 • Administrator
 • Polestar
 • *
 • Viestejä: 13474
 • "I reject your reality and substitute my own"
  • Kotisivut
Ristus Garage: S40 Racing
« : 03.06.2022, 19:36:58 »
Juu eli tämä on ollut tuolla showroomissa jo kaiken muun seassa mutta ajattelin että tämä on oikeasti projekti ja kaipaa oman osionsa tyystin ilman muiden autojen korjaushuolia.

Autohan on ollut minulla jo kauan, jos en paljon valehtele niin vuodesta 2005, silloin se vielä poltti dieseliä ja oli erittäin luotettu kumppani kunnes hajotin koneen ekan kerran kun moniurahihna meni jakopäänväliin... silloin tein perus kone remontin: kansiuusiksi, suuttimet uusiksi, turbo modattiin ja kaikki kilkkeet mitä kuuluu laittaa kannen kanssa uusiksi. moottoriin deralta ohjelma ja ulos saatiin saman verran kilowatteja kuin tehdas lupasi hevosvoimia. oli kiva ajella aikansa sitten kävi niin että köyhyys iski ja laitoin motulin öljyt ja 400km väihdon jälkeen alkoi kuulua kilkatus kesken kotimatkan porukoilta ja ajoin auton kuopioon... 4 kiertokanki sorvasi kampiakselin kaulan piloille ja auto jäi seisomaan vuosi oli 2013. auto makasi vanhempien luona kuivassa tallissa 2019 asti jolloin se työnnettiin pihamaalle keräämään pölyä ja ötököitä... siitä oli otettu osia minun väliaikaiseen V40:n joka myöhemmin tarinassa alkaa luovuttaa osiaan takaisin. Sain julmetun aivopierun jouluna 2020 kun oli kaikkea muutakin maailmalla ilmassa että mä en korjaakkaan V40:ä radalle koska se ei olis ollu mikään ihme juttu vaan päätin että mähän rakennan S40 STCC replikan itelleni kun mulla kerran on se S40:n raato... siitä se sitten lähti.

KUVIA AJAN SAATOSTA:

Auto silloin ihan alkuaikoinaan minulla


ensimmäisen koneremontin jälkeen


Kun dumppasin pihamalle odottamaan romuautoa...


Tammikuu 2021 kun kaikki rahat alkoi hävitä kuin kankkulan kaivoon

Siitä sitten Ristuspoika alkoi laatimaan hyvin yleviä ja nerokkaita suunnitelmia tämän auton osalta;

eli moottorin osalta on nyt ajatuksena seuraavaa:
* vaihdetaan veivit, niin vaihdettiin
* vaihdetaan suuttimet, ei vielä mutta juu
* korjataan/vaihdetaan pakosarja, tehdään kokonaan uusi
* männänrenkaat varmaan kannattaa uusia jos sylinterit on kuosissa?, takomännät tuli
* kierokangen laakerit uusiksi, juu racea pukkaa
* kansipahvi tietenkin uusiksi, joo
* ylipäätään tiivisteet kaikki uusiksi, kyllä
* Hitsataan AN-liitin öljynpaluuseen, sekin on tulilla
* suuttimet uusiksi ja paluulinja bensatukkiin, kyllä ei vaan tiiä minkä kokoset
* aftemarket bensanpaineen säädin. juuu
* 19T ahdin ->myyntiin joku pulsar ulkosella portilla
* vauhtipyörä/asetelma/levy-> billet rosteri levy ja tilttonein 2-levynen
*Maxxecu sport ohjaa moottoria

Muualle autoon:
* Bensa pumppu walbro, tai sitten jotain muuta paikka 3-pumpulle
* paluu linja siihen pumppu asetelmaan ja pohjaan letkut juu on
* Downpipe ja mahdollisesti koko putkisto uusiksi DP ainakin kun on vinolaippa... tulee 3" koko matka
* yleistä korjailua raijetangon suojakumia uusiksi jne. kuluvaa osaa. kyllä ja valettu ite uretaanipuslia matkalla
* jarruille jäähdytystä. tulee muuten Megane RS:n jarrut autoon
* suuri kysymysmerkki on vaihelootaan lukko se olisi oleellinen juttu mutta listan tässä kohden on mennyt rahaa jo niin paljon että ei mitään tolkkua. rahan kulutus lähtenyt laukalle aikapäivää sitten lukko on pakko hankkia

Toiveina autoon laittaa myöhemmin tai kun sattuu kohdalle on:
*BC Racingin alusta, hankittu
*kuppipenkit, hankitaan
*kaaret, tilattu ja ollaan jo hitsailemassa
*semisliksit, pakko hankkia
*takasiipi toimiva ei koriste. tämäkin on jo suunnitteilla

Näin siis mahtipontisesti tuli auton suhteen ajateltua, moottorin ajatukset oli jo silloin kun se oli vielä V40:n nokalla, niin se on tämmönen se moottori.

B4194T


Tältä se vielä näytti 2022 kevään lumien lähtöä odotellessa

Moottorille on siis isot suunnitelmat, toki ei mitään semmoista mitä joku muu ei olisi jo tehnyt, joten kopioin vain muiden tekemisiä ja säästän energiaa.
Hankittuna on tämmöisiä osia moottoriin ja autoon; täys alumiininen intercooleri, 19T ahdin, teräsvauhtipyörä ja kaksi levyinen tiltton. Lisäksi olen ostanut vaparin nokat autoon sekä jäykemmät venttiilin jouset. Pakosarja oli V40:ssä ollessaan haljennut joten kaverin kanssa hitsasimme sen kuntoon ja Connyltä diilasin siihen sovitelaipan 19T:lle.


nää on niitä ahdistus osia


Tuon laipan oikaisin vielä ihan käsipelissä itse käyttäen nunnauunin ylijäämä vuolukivilohkaretta ja nauha hioma paperia (oli kyllä urakka)

Siinä siis vähän moottori asiaa referoiden S40 tDi -> S40 T4

Puhutaanpas hetki auton korista, se siis seisoin noin 1,5 vuotta ulkona heinän seassa ja sitten Ristus-apina päätti repiä sen umpihangesta keskellä kovinta talvea käyttäen silloistä Mörköä ja tietenkin siinä aivoppieruissani väänsin auton keulan, koska moottorin pitkittäis alapalkki ei ollut paikallaan vaan kotitallissa koska sekin oli pöllitty V40:n. Eli auto saatiin pois hangesta ja vietiin sulamaan talliin että tutkisimme seisonnan vauriot, kaikki sanoivat että se on läpi mätä koska pintaruoste oli valloillaan... mutta elekeepä mittään, tässä kuvia autosta kun sen kippasin kupeelleen puhdiststa varten.


Nämä on siis vuoden takaa kesältä 2021

Aloitin pohjan vaurioiden korjauksen, ostin vain ainoastaan kuskinpuolen helmapalan tähän peltejä, sekä biltemasta semmoisen 60x40 pelti arkin, vai olikohan se puuilo...


Ai niin tosiaan dieselissä on M5P laatikko niin sen vaihteet vaihtuu tangon avulla kun taas M56 on vaijeritoiminen joten siitä erosta johtuen piti kepin alunen vaihtaa V40:stä tähän...


Entrasin koppaa dinitrolin allinollin avulla ja samin hitsailemalla paikkapaloja.


Tässä ihan ekoja omia hitsailuja, en ole kauheammin hitsaillut ennen tämän prokkiksen aloitusta...niin tosiaan kun sen keulan paskoin hinaamalla ja se oli aika hapan se osa muutenkin niin otin korjauspalan V40:stä.

niin se vaihteen vaihto homma...

vaijerien läpivienti koriin...

-Jatkan seuraavassa viestissä-
« Viimeksi muokattu: 11.10.2023, 19:45:00 kirjoittanut Ristus »
S40 Racing -99 man, (855 2.5 10V -96 man),V70 XC 2.4T AWD Aut -01, V70 2.4T -02 man, V70 2.4T -02 aut, V70 2.5T AWD aut -07, V70 2.5FT man -08 ja XC90 T8 -16 Ristus Garage jos oli muita autoja en muista, osa on lapsien imissä ja päin vastoin.

Poissa Ristus

 • Puheenjohtaja - Tossavainen - Teiden ritari
 • Administrator
 • Polestar
 • *
 • Viestejä: 13474
 • "I reject your reality and substitute my own"
  • Kotisivut
Vs: Ristus Garage: S40 Racing
« Vastaus #1 : 03.06.2022, 19:55:51 »
Jatkuu edelliseen, talven 2021-2022 aikana opettelin jo maalaamaan, joten aloin tukivarsia jne maalata.


Tuo apurunko on ihan vasta maalattu tänään toiseen kertaan eli siis kuvassa on vielä vähän puutteita kun ekan maalauksen jäljiltä... vetelin siis kahteen kertaan nuo osat aina...

Kuningas ajatus tässä minulla on että kasaan tuon apurungon paketiksi, tukivarsineen ja ohjausvaihteineen joka on muuten tuossa alla...

putsailen tämänkin ja vaihdan kaikki osat ehjiksi mitä tarvitsee vaihtaa. ja bilteman tukivarret tulee mutta niihin on urtsipuslat olemassa.
Siis kun saan apurungon kasaan on mulla paljon osia pois laatikoista yhdessä paikassa...

Maalaamisesta jatkaakseni konehuone alkaa olla aika tyhjä..


tää kuva oli jo mutta tuon sen tässä esille eli pohja on "puhdas" joten kun saan pienet osat maalattua kuleksimasta menen ja valelen rasvan poistoaineella pohjan ja tuhuan samaa mustaa pohjan umpeen... eli sit mulla olis alusta "valmis" ja voisin laittaa auton pyörilleen ja viedä sen ulos pestäväksi muuten koska konehuonetta ei voi maalata ilman kunnollista painepesua koska tallissa ei voi käsitellä vettä...

tässä olen myös alkanut moottorinkin viimeistä purkua toteuttaa kun sain tilattua kaikki tiivisteet. Kansi menee ihan varmasti kuopion venttiilipajalle ja vien lohkonkin sinne ainakin pestäväksi ellei myös vähän tutkittavaksikin, mutta tässä on männät irtaannutettu lohkosta.


Moottorin kasauksestaa puuttuu paljon rahaa vielä ja sitä myöten osia...

Tässä siis vähän kertausta aiheesta, kaikki kuvat olette nähnyt ja enemmänkin tuolla showroomin puolella mutta ajattelin tehdä nyt tosiaan pesäeroa ja keskittyä tässä vain tähän projektiin.
S40 Racing -99 man, (855 2.5 10V -96 man),V70 XC 2.4T AWD Aut -01, V70 2.4T -02 man, V70 2.4T -02 aut, V70 2.5T AWD aut -07, V70 2.5FT man -08 ja XC90 T8 -16 Ristus Garage jos oli muita autoja en muista, osa on lapsien imissä ja päin vastoin.

Poissa SamigoGTE

 • Hallituksen jäsen
 • Global Moderator
 • Turbo
 • *
 • Viestejä: 3307
 • Nonnih!
Vs: Ristus Garage: S40 Racing
« Vastaus #2 : 03.06.2022, 20:16:42 »
:tykkää:
Pistetäämpäs tämäkin seurantaan  8)
- Subaru Foresteri 2.5 XT -07
- Skodillac Octavia 1.8t -09

Poissa sofronieva

 • VRCF Ry jäsen 2024
 • De Luxe
 • *
 • Viestejä: 214
 • www.vrcf.fi
Vs: Ristus Garage: S40 Racing
« Vastaus #3 : 03.06.2022, 23:33:46 »
Kiva saada tämä auto paremmin silmän alle! Seurantaan ehdottomasti!

Poissa Ristus

 • Puheenjohtaja - Tossavainen - Teiden ritari
 • Administrator
 • Polestar
 • *
 • Viestejä: 13474
 • "I reject your reality and substitute my own"
  • Kotisivut
Vs: Ristus Garage: S40 Racing
« Vastaus #4 : 04.06.2022, 07:18:37 »
Laitetaan vähän auton käyttötarkoituksesta. Tämä rakennetaan hauskanpitoon radalla ja satunnaiseen työmatkailuun sekä kruisailuun. Tarkoitus on saada auto radalle turvalliseksi ja nopeaksikin. Eli auto pysyy kilvissä kunhan ne saan tähän muutostettua. Olen jutellut moottorin ohjauksesta monien kanssa ja microsquirt oli pitkään että tällä mennään mutta sitten olen kamalasti katsellut näitä maxxecu juttuja ja loin miettiä olisko se ehkä parempi minulle. Minä en ole auton säätöjä enkä muutenkaan ole siihen puoleen tutustunut kuin kaksipyöräisien kanssa niin hätätapauksissa voisi kysyä esim KKD:ltä apuja varsinkin jos osta vielä sarjan sieltä....

Niin auton koetaan saada ensin ajoon eli saatan von parsia vakiosähköt ja sen alustan jonka jo olen tähän vuosia sitten muutostanut sellainen beta-versio että pääsisi ajamaan ..

Rahaa kun ei ole liikaa niin kaikkia haaveita ei mitenkään saa kerralla toteutettua mutta nyt pitäisi olla aika suuri mahdollisuus jos into riittää saada auto ensi talven aikana ehkä ajokuntoon ja seuraavalle kesälle ajoon. Mulla oli V40 ihan ok jarrut joten saan kaikilla vanhoilla osilla tän ehkä rataa kiertämään ja sit aletaan tuotekehitys kohti unelmaa.

Niin ja jos joku miettii että yhteläisyyksiä Maxxxedin S40 projektin kanssa niin kyllä, niin on jaamme tietoa ja näkemyksiä sekä osien ostopaikkoja jos vaan toinen saa jotain käsiin eli jos joku toimii toisella niin miksi ei sitä omaankin tekisi...mun ajatus autosta on TWR:n S40 btcc proto joka oli koko musta...
« Viimeksi muokattu: 04.06.2022, 13:32:34 kirjoittanut Ristus »
S40 Racing -99 man, (855 2.5 10V -96 man),V70 XC 2.4T AWD Aut -01, V70 2.4T -02 man, V70 2.4T -02 aut, V70 2.5T AWD aut -07, V70 2.5FT man -08 ja XC90 T8 -16 Ristus Garage jos oli muita autoja en muista, osa on lapsien imissä ja päin vastoin.

Poissa VT86

 • Hallituksen varapj
 • Administrator
 • Turbo
 • *
 • Viestejä: 3188
 • Accidental Motorsport - Koska voin
Vs: Ristus Garage: S40 Racing
« Vastaus #5 : 04.06.2022, 15:03:42 »
Molempien kanssa tulet toimeen, Microsqruitin tai MaxxEcun. Molemmissa on omat hyvät puolensa kaiken lisäksi.

Pistetään tämä seurantaan
MB 200DTIC==> w201==> 2xN14==> Toledo TDI==> Leon 1,8t 20vt TS4 "CupraR" + Saab 900NG Turbo 306 2.0 16v + 306Gti-6 +V60 '14.5 => Mondeo 4x4 '18 => Octavia RS 4x4 '19
Suzuki GS450 ==> Honda CBR900RR+Solifer SM+Suzuki GT125 + BMW F900R '22

Miksi? - Koska voin!

Poissa Ristus

 • Puheenjohtaja - Tossavainen - Teiden ritari
 • Administrator
 • Polestar
 • *
 • Viestejä: 13474
 • "I reject your reality and substitute my own"
  • Kotisivut
Vs: Ristus Garage: S40 Racing
« Vastaus #6 : 04.06.2022, 18:29:00 »
Voisiko saada tietoon gatesin racing jakohihnan osanumeron ja oliko nyt niin että kasipätkässä oli saman mittanen hihna kuin T4:ssa (B4194T)
S40 Racing -99 man, (855 2.5 10V -96 man),V70 XC 2.4T AWD Aut -01, V70 2.4T -02 man, V70 2.4T -02 aut, V70 2.5T AWD aut -07, V70 2.5FT man -08 ja XC90 T8 -16 Ristus Garage jos oli muita autoja en muista, osa on lapsien imissä ja päin vastoin.

Poissa VT86

 • Hallituksen varapj
 • Administrator
 • Turbo
 • *
 • Viestejä: 3188
 • Accidental Motorsport - Koska voin
Vs: Ristus Garage: S40 Racing
« Vastaus #7 : 04.06.2022, 19:54:41 »
Voisiko saada tietoon gatesin racing jakohihnan osanumeron ja oliko nyt niin että kasipätkässä oli saman mittanen hihna kuin T4:ssa (B4194T)
Tarkista mutta oisko T331RB
MB 200DTIC==> w201==> 2xN14==> Toledo TDI==> Leon 1,8t 20vt TS4 "CupraR" + Saab 900NG Turbo 306 2.0 16v + 306Gti-6 +V60 '14.5 => Mondeo 4x4 '18 => Octavia RS 4x4 '19
Suzuki GS450 ==> Honda CBR900RR+Solifer SM+Suzuki GT125 + BMW F900R '22

Miksi? - Koska voin!

Poissa Ristus

 • Puheenjohtaja - Tossavainen - Teiden ritari
 • Administrator
 • Polestar
 • *
 • Viestejä: 13474
 • "I reject your reality and substitute my own"
  • Kotisivut
Vs: Ristus Garage: S40 Racing
« Vastaus #8 : 04.06.2022, 20:08:20 »
Tarkista mutta oisko T331RB
Taitaisi olla tuo oikea ainakin sanoovat käyvän 2002 V70 2.4T:n joten sillon mätsää koska siinä sama 142 hampainen kuin T4:ssä... Kiitän.
S40 Racing -99 man, (855 2.5 10V -96 man),V70 XC 2.4T AWD Aut -01, V70 2.4T -02 man, V70 2.4T -02 aut, V70 2.5T AWD aut -07, V70 2.5FT man -08 ja XC90 T8 -16 Ristus Garage jos oli muita autoja en muista, osa on lapsien imissä ja päin vastoin.

Poissa Maxxxed

 • Valvoja
 • Turbo+
 • *
 • Viestejä: 6134
 • Tjuurboooo
  • Teemu Lehtisaari Photography
Vs: Ristus Garage: S40 Racing
« Vastaus #9 : 05.06.2022, 13:36:06 »
Loistavaa että teit tälle oman topicin helpottaa seuraamista  ELK
Volvo S40 T4 1997 (Kilpuri)
Bmw F25 LCi 20d xDrive M-Sport 2015 (Käyttis)

Poissa Ristus

 • Puheenjohtaja - Tossavainen - Teiden ritari
 • Administrator
 • Polestar
 • *
 • Viestejä: 13474
 • "I reject your reality and substitute my own"
  • Kotisivut
Vs: Ristus Garage: S40 Racing
« Vastaus #10 : 07.06.2022, 20:38:46 »
Posti toi ohjausvaihteen loput osat joten sen sais kasaan. Jos saisin vielä puhallettua valtaajat niin voisin maalata ne valkoisiksi... Ihan vaan hänen vuoksi tuumaili että nuo sportti tangot riittää kun saan BC:n alustan hankittua ja sen opin vielä sit säätämään.

Hupsis, tarkastin paketin niin tämä olikin koneen tiivisteet mitkä tuli... ja nää tilasin paljon jälkeen ohjauksen osien, jotka tulee AeroMotorsilta kaikkien suosituksien pohjalta... harmillisesti S/V40 alkaa olla marginaalimalli

Tilasin moottoriin AN10 nipan tuohon öljyn paluuseen... sit vastakappale ahtimeen ja letkun teen väliin joskus...
« Viimeksi muokattu: 08.06.2022, 18:40:48 kirjoittanut Ristus »
S40 Racing -99 man, (855 2.5 10V -96 man),V70 XC 2.4T AWD Aut -01, V70 2.4T -02 man, V70 2.4T -02 aut, V70 2.5T AWD aut -07, V70 2.5FT man -08 ja XC90 T8 -16 Ristus Garage jos oli muita autoja en muista, osa on lapsien imissä ja päin vastoin.

Poissa Ristus

 • Puheenjohtaja - Tossavainen - Teiden ritari
 • Administrator
 • Polestar
 • *
 • Viestejä: 13474
 • "I reject your reality and substitute my own"
  • Kotisivut
Vs: Ristus Garage: S40 Racing
« Vastaus #11 : 10.06.2022, 10:24:42 »
Mähän olen tällä temacoat RM 40 maalannut näitä osia... meinasin että vetäsempä samalla myrkyllä myös koko auton läpi, pitää ostaa vaan sisälle valkosta ja lisää mustaa pintaan... on näidenkin mössöjen hionta noussut ihan hitosti.
S40 Racing -99 man, (855 2.5 10V -96 man),V70 XC 2.4T AWD Aut -01, V70 2.4T -02 man, V70 2.4T -02 aut, V70 2.5T AWD aut -07, V70 2.5FT man -08 ja XC90 T8 -16 Ristus Garage jos oli muita autoja en muista, osa on lapsien imissä ja päin vastoin.

Poissa Ristus

 • Puheenjohtaja - Tossavainen - Teiden ritari
 • Administrator
 • Polestar
 • *
 • Viestejä: 13474
 • "I reject your reality and substitute my own"
  • Kotisivut
Vs: Ristus Garage: S40 Racing
« Vastaus #12 : 11.06.2022, 18:05:03 »
Kysymys: mitä varten nämä laipat on lohkon kupeessa, kun mistään en tiedä mitään oletan niiden liittyvän samallakohden oleviin öljyruiskuihin.
S40 Racing -99 man, (855 2.5 10V -96 man),V70 XC 2.4T AWD Aut -01, V70 2.4T -02 man, V70 2.4T -02 aut, V70 2.5T AWD aut -07, V70 2.5FT man -08 ja XC90 T8 -16 Ristus Garage jos oli muita autoja en muista, osa on lapsien imissä ja päin vastoin.

Poissa Kalamies

 • Dynomies
 • VRCF Ry jäsen 2024
 • Grand Touring
 • ****
 • Viestejä: 2247
Vs: Ristus Garage: S40 Racing
« Vastaus #13 : 11.06.2022, 22:21:52 »
Kysymys: mitä varten nämä laipat on lohkon kupeessa, kun mistään en tiedä mitään oletan niiden liittyvän samallakohden oleviin öljyruiskuihin.
Oikein oletettu. Öljyruiskusuuttimet lymyilee noiden takana. Irtoavat koloistaan kääntämällä ja vetämällä.

Poissa Ristus

 • Puheenjohtaja - Tossavainen - Teiden ritari
 • Administrator
 • Polestar
 • *
 • Viestejä: 13474
 • "I reject your reality and substitute my own"
  • Kotisivut
Vs: Ristus Garage: S40 Racing
« Vastaus #14 : 12.06.2022, 19:33:51 »
Oikein oletettu. Öljyruiskusuuttimet lymyilee noiden takana. Irtoavat koloistaan kääntämällä ja vetämällä.
Tämä selkeä  -H-

Tilasin sitten eteen alatukivarret polarpartsilta koska sai niin saatanana halvalla ja oli varastossa.
S40 Racing -99 man, (855 2.5 10V -96 man),V70 XC 2.4T AWD Aut -01, V70 2.4T -02 man, V70 2.4T -02 aut, V70 2.5T AWD aut -07, V70 2.5FT man -08 ja XC90 T8 -16 Ristus Garage jos oli muita autoja en muista, osa on lapsien imissä ja päin vastoin.

 

Puotilan autokorjaamo  RallyBaron