KL-varaosat  Carwist

Vdash ohjelmointi

 • 406 Vastauksia
 • 74200 Lukukerrat

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Ahtopaine

 • De Luxe
 • *
 • Viestejä: 159
 • www.vrcf.fi
Vs: Vdash ohjelmointi
« Vastaus #405 : 01.06.2021, 14:00:54 »
Sitäpä vähän kyllä epäilinkin. Eli palaten edelliseen kysymykseen, missä tämä sitten onnistuu? Jollain korjaamolla jolta löytyy aito Vida ja haluaa tämän operaation tehdä? Vai miten tämä oikein onnistuu. En ole ihan perillä tuosta ecm moduulista tai muistakaan moduulien pin koodeista että ymmärtäisin tämän asian täysin. Eli mikä pin sieltä puretaan, puretaanko se itse siihen moduulin vai otetaanko moduulista jokin pin siihen vdashiin vai mitä  :idiot2: :idiot2:

Eli siis missä ja miten tämä ecm pinin purku mahdollista on?
Ainakin minä saan sen purettua.
Ja osa vdash pro dealereista, joilla on aito VIDA käytössä.
Se paljonko kukin siitä veloittaa, on jokaisen oma asia.

Poissa merkku

 • VRCF Ry jäsen 2021
 • De Luxe
 • *
 • Viestejä: 196
 • Volvo V70 2.4D AWD -08
Vs: Vdash ohjelmointi
« Vastaus #406 : 13.10.2021, 20:32:12 »
Tuossa luovuttaja-autossakaan ei ollut Sensusta, mutta onhan se mahdollista että rautapuolella on tullut vuodessa jo jotain eroa tai johdotus eroaa jotenkin.

D5T5 mainostaa P3-version päivitystä "ABL Xenons - HCM unit + headlamps + LSM module + Wiring + Levelling sensors", joten pitäisi sen siten onnistua ainakin jossain yhteyksissä. Oletan että tuossa ehkä tarkoitetaan halogeenien päivitystä xenoneihin, jolloin tarvii tehdä enemmän muutoksia.
 
Tässä linkissä näkyy ABL-ominaisuuden vaatimat palikat https://workshop-manuals.com/volvo/v70_fwd/l6-3.2l_vin_98_b6324s/lighting_and_horns/headlamp/headlamp_control_module/component_information/locations/headlamp_control_module_(hcm)/page_21516/

Oletan että palikat 1-2 eli asentosensorit löytyvät molemmista autoista. Osat 3-5 tulevat uusien umpioiden mukana ja kokeilin vaihtaa jopa osan 6 Headlamp Control Module (HCM), jossa omassa autossa luki GDL ja luovuttaja-autossa ABL.

En ole varma, mutta ehkä ilmastointipaneli/modulin vaihtoa pitäisi myös kokeilla. Koska saa yhdessä mm. virhekoodia CCM-U210100 Control Module Configuration Incompatible ja HCM-U210100 Control Module Configuration Incompatible.
https://www.dtcdecode.com/Volvo/CCM-U210100
https://www.dtcdecode.com/Volvo/HCM-U210100

Ehkä nuo koodit viittaavat enemmänkin ettei vdashin ohjelmistopäivitys nyt vaikuta onnistuvan. Pitänee yrittää olla yhteydessä D5T5:een, vaikka ilmeisesti sekin voi olla "ruuhkaista".
Sain tämän xenon kaarreominaisuuden ajovaloissa nyt toimimaan. Vaati tosiaan ABL-umpioiden lisäksi keskikonsoliin kaarreominaisuudelle on/off-painikkeen hommaamisen, ja vdash:lla headlight-osiosta useamman vaihtoehdon joukosta valinnan ”aktiivinen kaarrevalo painikkeella”. Tämä ei vielä riittänyt, sen lisäksi piti vaihtaa pyyhkijöiden alapuolella oleva HCM-moduli ABL-umpiot luovuttaneesta autosta. Siinä oli oikea softa sisällä. Kiitoksia Ahtopaineelle vinkeistä. Meni tässä projektissa useampi kk toteuttaa, kun ei kesällä tarvinnu juurikaan valoja ja ei löytynyt inspiraatiota. :)

 

Carcom Oy  Ateho