Volvo Racing Club Finland - Koko Suomen Volvofoorumi
Tekniikka, Viritys, Veteraanit ja Projektit => Etu- ja nelivetoiset => Korjaamo ja yleistekniikka => S40/V50 (vm.04-12), C30, C70 (vm.06-13) => Aiheen aloitti: joonak - 24.06.2011, 22:29:37
-
Pitäisi ostaa V50:n korjausopas. Vaihtoehtoina olisi suomenkielinen Alfamerin opas: http://www.alfamer.fi/volvo-200407-p-17770.html ja englanninkielinen Haynesin opas: http://www.alfamer.fi/volvo-s40v50-200407-bens-dies-p-17610.html
Onko kokemusta kumpi on parempi? Muissa autoissa mielestäni Haynesin kirjoissa on aina ollut enemmän asiaa kuin suomenkielisissä käännöksissä (ilmeisesti tuo suomenkielinen kirja on tehty Haynesin pohjalta).
Kielellä ei ole minulle henkilökohtaisesti väliä mutta sisällöllä on.
-
Sama kirja. Toinen on vain suomeksi. Suosittelen suomalaista koska erikois osien nimet on aika rasittavia päätellä tekstistä, vaikka perus englanti olisikin hallussa. Muuten hyvä opas mutta kuvat ovat mustavalkoisia. Ei tahdo saada aina täysin selvää mistä kohtaa ja miten päin autoa otettu kuva. Sitten nuissa haynesin oppaissa (alfamer maahantuo ja kait suomentaa nuita) on tapana aina olla täytteenä yleisiä jorinoita aika paljon (juurikin nämä samat sytytystulpan värit ja vuoden 75 renkaiden kulumiset yms.. miten tunkitan autoani yleisesti). Lisäksi pieni miinus itselleni puuttuu uudemmat moottorit + faceliftin hilppeet. Jotenkin sellaisia ihme koneen rakentamis sälää paljon, mut sitten peruasiat todettu vain tyyliin kolmella sanalla ja katso kuva x.x (sitten kuvassa on musta suhru harmaalla taustalla). Itse olen yleensä autoon kuin autoon netistä löytänyt elektroniset korjaus ohjeet ja osa kataloogit.
Mukava kirja lukea, itsellänikin on tuo hyllyssä. Englannin kielinen siis itselläni, kun ostin ei ollut Suomi-versiota tarjolla. En ole Suomimallia lukenut joten vertailu jää tekemättä. Tekninen englanti on syytä hallita hyvin jos haluaa vaivatta lukea. Tajuaa kyllä mistä kyse, mutta kun on jokin sanallisesti kerrottu toimenpide, jossa on paljon erikoisia nikaleita (ja jotka ovat kaiken lisäksi samankaltaisia), joutuu tavailemaan ja miettimään asiaa. Tulee epävarmuus, että juuri näinköhän se tarkoittettiin tehtäväksi.
-
Juurikin noin. Alfamerin oppaissa on lisäksi toisinaan hyvinkin ärsyttävää viisastelua tyyliin "Tätä toimenpidettä ei suositella edes kokeneelle tee-se-itse korjaajalle, vaan on suositeltavaa kääntyä korjaamon puoleen. Jos kuitenkin koet olevasi kykenevä..." niin sitten ei tosiaan kerrota kuin pääpiirteittäin asiat joihin ei joka päivä törmää, ja joista tosiaan on niukasti tietoa saatavilla.
-
Alfamerin oppaissa on jätetty pois paljon sitä mitä on Haynesissa, paras omalla kohdalle osunut korjauskäsikirja sarja on Chiltonin tekemä.
Silloiseen Pajeroon sen hankin, suurin osa kuvista oli suoraan otettu korjaamokäsikirjoista.