Volvo Racing Club Finland - Koko Suomen Volvofoorumi
Tekniikka, Viritys, Veteraanit ja Projektit => Takavetoiset => Korjaamo ja yleistekniikka => 700, 900 & S/V90 => Aiheen aloitti: Tero_P - 31.03.2016, 00:07:56
-
Nyt olisi hyvät neuvot tarpeen.
Volvo alkoi oireilemaan siten, että lämpimänä käynnistettäessä esim. 20 min (tai kauemmin) seisottamisen jälkeen, konetta saa "sahata" normaalia kauemmin ja sittenkin hyrähtää ontuen käymään. Kokeiltu myös painaa hiukan kaasua käynnistettäessä, mutta eipä juuri vaikutusta. Kone kuitenkin toimii käynnistyttyään normaalisti eikä ajossa ole ongelmia. Jos koneen sammuttaa ja käynnistää melkein heti uudelleen, lähtee normaalisti sen pienen normi sahauksen jälkeen käymään, eikä ontuile. Vaikuttaisi, kuin polttoainepaine järjestelmässä häviäisi johonkin. Yön yli seisottuaan kylmällä pakkasilmalla käynnistyy hyvin, mutta jos lohkolämppäri ollut päällä, niin taas oireilee. Samoin nyt kun päivisin on ollut lämmintä ja auto seisoo työpäivän parkkipaikalla, niin taas oireilee.
Autoon on nyt vaihdettu:
- tankin uudempi, muovinen kansi jossa meno/paluu putket ja pumppu
- polttoainepumppu ja suodatin
- paineensäädin
- suuttimien tiivisteet
- imusarjan tiiviste
- lämpöanturi
- kylmäkäynnistyssuutin
- polttoainepumpun rele
- virranjakajan kansi, ykk-anturi
Järjestelmähän on LH-jetronic jotakin, mikä oli ensimmäisissä 940:sä
Olisko kellään tarjota hyviä vinkkejä mistä vikaa vielä voisi etsiä? Kaikkea mieleen tullutta on yritetty uusia ja kokeilla, mutta vielä ei ole tullut tulosta.
-
Tuostahan taitaa saada vikakoodit luettua konehuoneen puolelta?
Yksi käynnistymiseen vaikuttava laite on myös kampiakselin tunnistin (Motonetin kielellä YKK-anturi). Joskus se lämmetessään saattaa toimia heikosti ja signaali ei ole riittävä startin kierrosluvulla.
Olihan siinä listalla myös se ykk-anturi mainittu. Yksi vikapaikka voisi olla myös ilmamassamittari?
Eikös tuosta näkisi ne bensapaineet ihan kiskon päästä liittimestä? Joskus käytin tuohon ihan kompuraan liitettävää renkaantäyttöpistoolia jossa on painemittari ja ei se ainakaan heti hajonnut :).
-
Ilmamassamittariakin on kokeiltu vaihtaa, ei vaikutusta. Tässä mallissa kiskon päässä ei ole venttiiliä.
-
https://www.youtube.com/watch?v=h96KJk5Sfc4 240:ssä vika oli lopulta bensapumpun takaiskuventtiilissä.
Eikös bensapaineen laskusta johtuva kuuman koneen huono käynnistyvyys johdu siitä, että paineen alentuessa bensa höyrystyy? Kuvittelisi, että pelkkä lohkolämmittimen käyttö ei saisi tuollaista vielä aikaiseksi? Voisiko ongelmaan liittyä tyhjäkäyntiventtiili?
-
Tyhjäkäyntiventtiiliin ei ole vielä puututtu. Tuosta oireesta vielä tarkemmin, että tuntuu siltä, että startatessa kone saisi ihan liikaa polttoainetta ja siksi lähtisi ontuen käymään. Haiskahtaakin vähän bensalle. Vikakoodiakaan ei tule. Voihan olla, että ongelman aiheuttajia on enemmän kuin yksi, mutta lämpötila on kuitenkin niistä selkein. Jos auto seisoo esim. yön ulkona, lähtee se paremmin käymään kuin, että se olisi ollut lämpöisessä tallissa.
-
Lämpöanturin merkki, Bosch vai Fae?
Järjestelmärele vai oliko tässä koko relettä?
-
Lämpöanturi on Bosch. Tarkoitatko järjestelmäreleellä polttoainepumpun relettä? Valkoinen rele keskikonsolin sisällä. Valmistajaa en muista.
-
Lämpöanturi on Bosch. Tarkoitatko järjestelmäreleellä polttoainepumpun relettä? Valkoinen rele keskikonsolin sisällä. Valmistajaa en muista.
Ei, musta suorakaiteen muotoinen konehuoneessa. 40A rele.
-
Noita lämpimän koneen käynnistysvaikeuksia on käsitelty aika laajasti FAQ:ssa https://www.volvoclub.org.uk/faq/HotStartProblemQuickReferenceGuide.html
Sun oireilla olisi vielä käymättä läpi se tyhjäkäyntiventtiili ja tankin korkki.
-
Tuo rele asia täytyy tutkia ja samoin tyhjäkäyntiventtiili. Nyt en ole varma löytyykö vaihtokelpoista osaa ihan heti, mutta täytyy sitten kysellä täältä foorumilaisilta. Tankin korkki on vaihdettu jo aiemmin. En tiedä onko vain kuvitelmaa, mutta kun tankin täyttää ihan piripintaan, niin tuntuu kuin käynnistyminen olisi parempi lähinnä niin, että se hetken ontuminen käynnistymisen alussa puuttuisi.
-
Bpumpun rele tuhkiksen takaa uuteen ja suutinrele konehuoneen puolelta. Se on joko johtojen seassa kuskinpuolella akun liki tai paisarin kyljessä.
-
Bpumpun rele tuhkiksen takaa uuteen ja suutinrele konehuoneen puolelta. Se on joko johtojen seassa kuskinpuolella akun liki tai paisarin kyljessä.
Pumpun rele näkyy olevan vaihdettujen listalla.
Tarkistitko lämpöanturin numerot kun vaihdoit sen?
Jakajan pyörijä vaihtamatta?
Vaihda sekin, Boschin tekemään.
Kenen tekemä jakajan kansi?
Tarkista suoruus jos muu kuin alla mainittu.
Yleensä intermotorin ym. kieroja
Bremi ja Bosch suoria.
-
Tyhjäkäyntiventtiili nyt vaihdettu, ei vaikutusta oireeseen. Paisuntasäiliön kyljessä oleva rele vaihdettu, eikä muuta tilannetta. Voisiko vika olla ohjainboxissa ?
Niinkuin aiemmin kirjoitin, niin täydellä tankilla lähtee kylmänä hyvin käymään, lämmitettynä ei, eikä kylmänä vajaalla tankilla. Eli lämpötilalla (kone/ulkoilma) ja polttoainemäärällä on nyt jotain tekemistä asiaan joko yksin tai erikseen.
-
Kumpi polttoaine pumppu vaihdettu?
-
Molemmat pumput vaihdettu. Tankin täyttöaukosta kun kuuntelee, niin tankin siirtopumppu käy yhtä kauan aikaa kuin auton alla oleva pumppu, eli kun virtoja käyttää päällä niin surahtaa hetken.
-
Onko tankinpumpun johtojen paikka vaihtunut,pumppu pyörii väärinpäin.Itselle ainakin tälläinen moka sattunut!
-
Tankkiin on vaihdettu koko paketti (pelti versio muoviseksi) jossa kaikki valmiina. Johdoille oma liitin, jota ei pitäisi saada väärinpäin.
-
Tähän vikaan ei löytynyt suoraa selitystä. Auto alkoi toimimaan kesän aikana "itsestään". Polttoainetankki kuitenkin laskettiin vielä kerran alas ja mitattiin tankin pumpun paine. Kaikki oli OK. Polttoainemittarin valovika korjattiin samalla, kun tankki oli alhaalla. Mitään muuta poikkeavaa ei löytynyt. Olisiko voinut olla, että jossakin suuttimessa olisi ollut jotain epäpuhtautta, joka olisi irronnut itsekseen. Mutta nyt kuitenkin auto on toiminut jo useamman kuukauden niinkuin pitääkin :)