Volvo Racing Club Finland - Koko Suomen Volvofoorumi
Keskustelua Volvoista => Offtopic => Yleiset autojutut => Aiheen aloitti: GHOST - 18.08.2016, 19:04:19
-
Onko kukaan huomannut kuinka paljon noin 6-10 vuotiaat näpräilee puhelimiaan pyörällä ajaessaan.
Ajellut muutamia päiviä pikkuteillä ja kakarat nojaa vasemmalla kyynärpäällä tankoon ja pitää kännykkää
(vastaavaa) kädessä ja painelee nappeja oikealla.
Aika epävarman tuntuista pyörän hallintaa havaittu.
Takuulla tulee joku jäämään auton alle,jos tämä on yleistä.
-
perus shittiä >:(
ja alle jos jää niin milläs todistat :o
ja on ne vähän vanhemmatkin tänään tuli mopoilija vastaan luuri kouras :idiot2:
-
Toisaalta se vähän hiljentää vauhtia. Tossa iässä oma tilannetaju oli mitä oli ilman puhelintakin. Lapsi on elävä varoitusmerkki.
-
Ihan yli 30 -kymppisetkin tekevät samaa auton ratissa :facepalm:
-
Myös sama toivoton tilanne täällä rannikolla, huonosti vielä käy
-
On tullut ilmiö noteerattua. Mopoilijoilla vielä hurjemman näköistä, kun se skootteri menee samaa vauhtia liikenteessä kunhan raaskii pyhittää yhden käden kaasutupille...
Joskus seurasin peilistä hyvän aikaa kaupungissa perässä ajavaa skootteria, että kaivaako jonne noin intensiteetillä muniaan, ei se ainakaan ajamiseen keskity... Käsi sylissä ja pää alaspäin.
Toisen kerran likka laski edellä kylmän viileästi punaisilla valoristeyksestä läpi. :o
Jotenkin semmoinen täydellinen itsesuojeluvaiston puute on alkanut pistää liikenteessä silmään.
Kunhan keksivät hommata herranlahjoille ne v-tun tasapainoskootterit niin johan tulee pokemonjahtiin taas uutta twistiä. >:(
-
Nykyään ei ihminen pysty ilmeisesti lähtemään edes 5 min. ulos ilman puhelinta, kun pitää jotain somea päivitellä/vahdata. Itse en ymmärrä tuota että pitää joka h*lvetin tekemisestä napata kuva ja ladata se muiden nähtäville.
-
Nykyään ei ihminen pysty ilmeisesti lähtemään edes 5 min. ulos ilman puhelinta, kun pitää jotain somea päivitellä/vahdata. Itse en ymmärrä tuota että pitää joka h*lvetin tekemisestä napata kuva ja ladata se muiden nähtäville.
kyllä tätä myös ihmettelen :buck2:
mitäköhän tekis jos joutuis olemaan viikon ilman pöhelintä...
ittelle se ois kýllä helpotus ;)
-
Oikeastaan ainoa asia minkä takia otan puhelimen mukaan esim. pentujen kans pihalle lähtiessä tai autoilemaan lähtiessä mukaan, on että jos tulee jokin hätätilanne.
Syy oli sama jo 15 vuotta sitten. Aina luuri mukana.
Onhan tällä kiva lukea netistä jotain ymsjne, mutten kyllä koe vaikkapa nuotiolla istuessani pakollista tarvetta räpeltää luuria.
Autoillessa puhun jonkinverran, mutta aina HF:llä. Puhelin on telineessä näkökentässä.
En tie. Tuolle vanhemmalle pojalle pitää kahden vuoden päästä hommata luuri. Tosin, en todellakaan aikonut mitään kosketusnäytöllistä älykikotinta hankkia, vaan aivan täysin peruspuhelimen jolla voi soittaa äitille, isille tai vaikka 112 apua paikalle. En näe tarvetta alle 10-12 vuotiaalla älypuhelimelle, vaikka kaikilla kavereilla olisi. Olen ehkä vanhoillinen kaavoihin kangistunut natsi, mutta pelata voi kotonakin. Onhan nyt sentään kyse puhelimesta.
-
.
-
Onhan nyt sentään kyse puhelimesta.
Sulle ehkä, mutta ei lapsille. :)
Nimittäin ei näille tän hetken lapsille/teineille puhelin ole mikään puhelin. Ei ne sillä soittele eikä varsinkaan lähetä tekstiviestejä. Sillä touhutaan sosiaalisen median parissa, käytetään pikaviestipalveluita, katsellaan videoita, pelataan, ehkä laitetaan ääniviestejä...mutta ei nyt sentään soiteta! :D
Meidän yläasteikäisten poikien puhelinlaskuissa joka kuukausi on alle 5 minuuttia puheluita ja korkeintaan pari-kolme tekstiviestiä. Mutta datakäyttöä on sitten 5-15G joka kuukausi.
-
Kuvien lataajienkin olisi myös syytä muistaa että niitä ei saa netistä pois enää ikinä, jos ne menee sinne lataamaan. Itse en ota puhelinta kuin autoon mukaan, muuten se lojuu pöydällä. Sitten vielä sekin että noita someja/älypuhelimia vakoilevat varmasti NSA ja Google.
-
Taavi, kyllä se on sitä myös meidän kakaroille tiettyyn ikään asti. Nuo tornadot vetää semmoista munaravia pihalla, ettei yksikään älyluuri sitä kestä enkä köyhänä edelleenkään ymmärrä.
Monella vanhemman pojan 5-6 vuotiaalla kaverilla on jo joku tabletti tms. Monesti päikkärin pihalla olen kuullut, kun tämä kakara, jolla se tabletti on, ottaa aivan jäätävät raivot vanhemman kiellettyä pelaamisen tältä päivää. Meidän pennut haluaa hakata kimbleä ja pöytästiga... :D
Minkäs ikäisiä Taavi siun kakarat oli (jos sopii kysyä, vastatahan ei pakko ole)? Myönnän olevani aavustuksen hukassa kehittyvän maailmankaikkeuden kanssa, mutta en edelleenkään näe järkeä antaa fyysisesti aktiiviselle kakaralle lasista, muovista ja pienelektroniikasta tehtyä 100 euron lelua, jos sen pääasiallinen hankkimaperuste on saada yhteys kotiin. Vähän sama asia kuin ostaisi itselleen linja-auton, vaikka ajaa kaikki ajot yksin taajamassa...
-
Minkäs ikäisiä Taavi siun kakarat oli (jos sopii kysyä, vastatahan ei pakko ole)? Myönnän olevani aavustuksen hukassa kehittyvän maailmankaikkeuden kanssa, mutta en edelleenkään näe järkeä antaa fyysisesti aktiiviselle kakaralle lasista, muovista ja pienelektroniikasta tehtyä 100 euron lelua, jos sen pääasiallinen hankkimaperuste on saada yhteys kotiin. Vähän sama asia kuin ostaisi itselleen linja-auton, vaikka ajaa kaikki ajot yksin taajamassa...
Yläasteellahan nuo ovat, 7- ja 9-luokkalaiset.
Mutta mun pointti oli siinä, että lapset ei näe sitä puhelinta soittamista varten. Eikä vähän vanhemmatkaan teinit. Oikeastaan tuolle sukupolvelle ei enää ole olemassa sellaista laitetta kuin puhelin, pelkkä peruspuhelin jolla soitetaan ja tekstataan on useimmille outo ja hyödytön kapine.
Meillä pojat sai ensimmäisiä puhelimiaan joskus hieman alle 10v iässä.Ihan ekat puhelimet oli jotain käytettyjä perusnokialaisia (on tässä jo maailma tosin ehtinyt muuttuakin...), sitten halvat lumiat ja nyt molemmilla on alle 200€ android-luurit.
Mutta joo, jos lapsi liikkuu ja touhuaa eikä itse koe tarvitsevansa puhelinta, niin eipä sitä sille kannata hommata. Tosin en tiedä auttaako se peruspuhelin mitään yhteydenpidossa, ei se touhuava lapsi sitä kuitenkaan aina hoksaa mukana pitää ja/tai se lopulta tippuu jonnekin ojaan leikkiessä tms.
-
Onhan se nyt hienoa että kersat osaa somettaa ja tviitata ja kaikkee hienoo. Sillähän se yhteiskunta pyörii.
Vielä kun osaisivat hengissä koulusta kotiin.
Kai sitä on tullut vanhaksi, mutta ei riittävän...
-
Kuulostaa juuri siltä mitä itsekkin miettinyt, miten Taavilla on asia hoidettu. Yläastelainen suattaapi jo sitä älypuhelinta osata käyttää.
Minulle ihmetystä/ jopa vittuuntumista on aiheuttanut 5-7 vuotiaat joilla jo älypuhelin...
-
Yksilöstä kiinni taas tuokin. Meikä veti amiksen tokalla vielä Nokian 3510i käyttöluurina. Tästä aikaa sen pari kolme vuotta. Oli vähän kiinnostavempiakin rahankäyttökohteita kuin uus luuri. :D
-
Itse todistanut onnettomuutta missä nuor ajo mustat vaatteet päällä vanhalla mustalla pyörällä ilman heijastimia auton eteen... huppari päässä ja napit korvilla auton eteen hämärällä.. mite voi autoilijaa syyttää kun viedään autoilijalta mahdollisuus nähdä pyöräilijä ja pyöräilijä ei näe sivulle hupparin alta ja muutki aistit pois käytöstä musiikin kuuntelun vuoksi... no tämä nuor läks paikalta pussissa ja kotiväki sai ikävän soiton. Itse joutu mittailee puhelimen lentoratoja lautakuntahommis ja miettii MIKSI
-
Tätä topiccia lukiessa tulee mieleen että melkeinpä voisi mennä lukemaan Autovideokamerat topiccia...
-
Mutta mun pointti oli siinä, että lapset ei näe sitä puhelinta soittamista varten. Eikä vähän vanhemmatkaan teinit. Oikeastaan tuolle sukupolvelle ei enää ole olemassa sellaista laitetta kuin puhelin, pelkkä peruspuhelin jolla soitetaan ja tekstataan on useimmille outo ja hyödytön kapine.
Menee vähän ot:ksi, mutta tuo on sinänsä totta, paitsi tuo hyödyttömyys särähti korvaan. Eihän se perusluuri tietenkään ole yhtään hyödyttömämmäksi muuttunut ja juuri sitä asennetta kohdatessani, olen pyrkinyt aina omaa nuorisoa oikaisemaan. Omatkin vanhemmat toimi noin (toki ihan muissa asioissa ;) ) ja se toimi mielestäni hyvin. En ole koskaan kokenut pakonomaista tarvetta haalia viimeisiä (teknisiäkään) villityksiä heti, koska muillakin on, vaan tarvepohjalta menty. Säästyy rahaa ja hermoja. Jeesuksena voisi sanoa, että ko. asenne säästää myös luontoa. Ja vaikeuttaa helppo-heikkien yrittämistä, mikä on aina ehdottoman oikein. :)
-
Meinasin yhtenä iltana kolaroida toisen pyöräilijän kanssa, kun ajoi luurit päässä ja näpräsi puhelinta kyynärpäillä nojaillen Jopon ohjaustankoon. Lähdin kyseistä jantteria ohittamaan ihan normaalisti vasemmalta puolelta, kun hän rupesi viipottamaan puolelta toiselle yhtäkkiä just sillä hetkellä kun oltiin rinnakkain. Ei paljon jäänyt väliä, olin jo ihan varma että nyt kolisee.
Vaikka aika rauhallinen ja pitkäpinnainen olenkin, niin käännyin vielä antamaan sanattoman palautteen ohituksen jälkeen. Kundi oli yläasteikäinen suunnilleen. Olin maastopyörällä työmatkaa ajamassa, joten ihan hirveällä vauhdilla en sieltä takaa kiitänyt.
Täytyy vielä myöntää oma syyllisyys, en soittanut kelloa, koska sitä ei ole(weight reduction bro :D)
Silti voisi sitä ympäristöään vähän tarkkailla kun pyörällä liikkuu. Myös olisi suotavaa pysyä siellä oikeassa reunassa. Itselle on jäänyt maantiepyöräilystä sellainen takaraivoon, että vähän väliä vilkaisen taaksepäin olan yli. Tätä teen aina kun olen pyörällä liikkeellä, se on lähes pakkoliike.
-
Tänään ajelin työn puolesta yhden koulun lähistöllä ja aloin kiinnittää huomiota siihen, että lähes 9/10 ajoi puhelin kourassa. Aika suuri osuus, mutta toivottavasti tilastopoikkeama. Yhden kanssa oli yhteen ajo lähellä, kun luulin kääntyvän kaverinsa kanssa samaan suuntaan, mutta suunta vaihtui kesken kaartamisen. Onneksi hiljensin reilusti risteykseen katsomaan poikien ratkaisuja, kävelyvauhdista kerkesi hyvin reagoimaan ja pysäyttää auton.
-
Ei kyllä ole tilastopoikkeama.
Olen tässä kyttäillyt nyt reilun viikon,niin jos jollain ei ole kännykkä kädessä,niin se on jäänyt kotiin.
Myos mopolla liikkujat samassa jamassa,mutta paljon vähemmän niitä näkyy.
-
>:( :idiot2: :pokemon: