Volvo Racing Club Finland - Koko Suomen Volvofoorumi

Tekniikka, Viritys, Veteraanit ja Projektit => Korjaamo ja yleistekniikka => Aiheen aloitti: vaisan - 19.04.2019, 12:51:51

Otsikko: Start/stop ja lisälämmitin ongelma
Kirjoitti: vaisan - 19.04.2019, 12:51:51
Hei,
Sain muutama viikko sitten uuden V90 D3 AWD:n. Alku sujui hyvin, mutta parin viikon kuluttua start/stop toiminto hyytyi ja samaan aikaan myös pysäköinti-ilmastointi On Call:in kautta kautta käynnistettäessä lopetti toimintansa. Sinänsä lisälämmitin kyllä toimii silloin, kun autolla ajetaan (tämän huomaa kylmänä aamuna). Jos aikajanaa muistelee, niin ongelma molemmissa ilmaantui hetimiten sen jälkeen, kun ensi kertaa kokeilin pysäköinti-ilmastoinnin käynnistystä On Call:in kautta. Silloin se toimi, mutta toisella kertaa ei enää ja samaan syssyyn siis myös start/stop hiljeni. Kuljettajan näyttoon tulee viesti "toimintoa ei voi käynnistää alhaisen varaustason takia".
Auto kävi myyjän pajalla. Akuissa ei testerin mukaan ole vikaa ja auton tietokoneesta ei kuulemma löydy mitään ongelmaa selittävää syytä. Auton tietokoneen ohjelmaversiot ovat uusimmat olemassa olevat. Jokin nollaus auton tietokoneeseen tehtiin ja käskettiin seisottaa yön yli. Ei toiminut senkään jälkeen. Nyt sitten ilmeiseti tehdään Volvolle reklamaatio. Myyjäliike ei kuulemma voi mitään lähteä korjaamaan ilman vikailmoitusta auton tietokoneelta, koska ilman sitä Volvo ei kustanna korjausta. Kiva homma. Onkohan kukaan törmännyt samaan vikaa ja löytyikö siihen ratkaisua? Kiitokset jo etukäteen vinkeistä!