Volvo Racing Club Finland - Koko Suomen Volvofoorumi

Tekniikka, Viritys, Veteraanit ja Projektit => Etu- ja nelivetoiset => Korjaamo ja yleistekniikka => Nelivetotekniikka => Aiheen aloitti: Solvus - 17.05.2018, 21:45:01

Otsikko: V60 -12 kulmavaihteen parantava huolto
Kirjoitti: Solvus - 17.05.2018, 21:45:01
Morjensta

Ensinnäkin kiitos Valkama13 hyvistä purku ohjeista!

Kulmavaihe tuli viimeinkin otettua pöydälle ja katsottua mitä sieltä löytyy. Autoon on vaihdettu aikaisemmin koko kulmavaihde sen boorien ruostuttua/kuluttua pois. Vanha holkki jäi kuitenkin paikoilleen ja huolena oli, että holkki antaa periksi ja pilaa vielä uuden kulmavaihteen. Eihän siinä muu auttanut kuin alkaa itse purkamaan kun ei enään korjaamollekaan viitsinyt sen tähen viedä.

Kun kulmavaihde oli irti vaihdelaatikosta niin heti huomasi, että välissä ei ole sellaista tiivistettä, joka estäisi mm. veden pääsyn. Liekkö kosteus mennyt tätä kautta ja boorit hapettuneet pois. Toinen mahdollisuus voi olla huono akselitiiviste kulmavaihteen siinä päässä, josta vetoakseli menee. Vaikea sanoa, koska vanhaa murikkaa en koskaan nähnyt.

Ratkaisuksi tuli asentaa 2 kpl. akselitiivisteitä vaihdelaatikon päähän ja 2 kpl. holkkiin. Vaihteiston pään tiivisteet asennettiin niin, että ulompi tiiviste jäi n. 1 mm ulos. Kulmavaihde painuu tällöin akselitiivistettä vasten ja toivon mukaan tätä kautta kosteus ei pääse sisälle. Molemmat tiivisteet sopivat juuri ja juuri holkin hiotulle "liukupinnalle", joten tiiviys ongelmia ei pitäisi tulla. Holkkiin tuli yksi tiiviste lisää, koska en nähnyt sille mitään estettä.

Toisekseen tuplatiivistys estää vaihdelaatikon öljyn vuotamisen ulos olettevasti paremmin kuin aikaisemmin.

Tiivisteiden väliin sitten reilusti rasvaa kuten myös booreille. Myös vetoakseliin tehtiin kunnos puhdistus ja rasvaus.

Tässä pari kuvaa:

(https://thumb.ibb.co/bQSPGJ/20180512_0844031.jpg) (https://ibb.co/bQSPGJ)(https://thumb.ibb.co/ikwOAd/20180512_0837501.jpg) (https://ibb.co/ikwOAd)

Toivottavasti workkii :)