Meillä täällä "stadissa" taas se on aina ollut appari jota siellä sanotaan repsikka..
Olisi mielenkiitoista tavallaan tietää millä korkeudella/missä kohtaa SUOMEA toi sana vaihtuu apparista repsikaksi tai toistepäin,
Turun Sanomien Aimoa lainaten:
"Repsikka on sanana tunnettu jo ainakin 1800-luvulla Kaakkois-Suomessa, Etelä-Pohjanmaalla ja hämäläismurteessa. Koska sanan lähtökohta on venäjän kielestä (grebshcik=haravoitsija), alkuperä on ilmeisesti kaakossa. Repsikka oli alkuaan apumies nimenomaan sahoilla. Repsikan tehtäviin kuului muun muassa sahanpurujen kerääminen varastoalueella.
Myöhemmin repsikka on yleisimmin tarkoittanut kuorma-auton tai rekan apumiestä eli vänkäriä, mutta myös henkilöauton oikeanpuoleista istuinta on kutsuttu repsikan paikaksi. Joskus myös linja-auton rahastajaa ja jopa juoksupoikaa tai -tyttöä on sanottu repsikaksi. Repsikka on siis monessakin mielessä apulainen, aputehtäviä hoitava henkilö. Repsikan puoleinen on siis apulaisen puoleinen paikka.
Eli sana on peräisin sieltä, mistä "stadilaisetkin"

. Helsinkihän perustettiin pakottamalla vanhojen suomalaisten kaupunkien, kuten Rauma, Ulvila, Naantali, porvareita henkensä kaupalla perustamaan kilpailijaa Tallinnalle. Kaikkihan tietävät, mitä väkisin tekemällä tulee -vahingot ovat edelleenkin nähtävissä. Porvarit elelivät omissa oloissaan ja kaupungin väestö muodostui pääasiassa sen ajan reissumiehistä, rakennustöihin ympäri maata haalituista rengeistä ja maihin jätetyistä merimiehistä, sekä paikalle kerääntyneistä huonomaineisista naisista, jotka eivät enää kelvanneet Viipurin ja Pietarin miehille.
"Appari" on sanana vieras kielitoimistolle, lienee alkujaan kielellisesti lahjattomien keravalaisteinien ilmaisu?
Länsirannikolla kuljettajan vieressä on "hanttimies", johdannainen ruotsista, ja siten autossakin on "hantin puoli".
Vähän etäällä luistoneston viasta, mutta kun kerran kysyit

.