Mielestäni ostajan kannalta on aivan sama kuka sen fiksauksen on tehnyt. Myyjäliike on vastuussa myymästään tuotteestaan. Itse väitän näin, että jos jollain värivahalla vedetään vaurio piiloon ja se tulee esille parin pesun jälkeen, ei kaikki ole silloin kohdallaan, vaikkakaan myyjä ei olisi tästä myydessään tiennyt. Myyjä on kuitenkin vastuussa.
Täällä on kovin moni ollut vierittämässä vastuuta ostajalle, melko tyypillistä suomalaista käytöstä eli ei osata pitää oikeuksista kiinni vaan todetaan että olinpas tyhmä!
Puhut asiaa, mutta muista nyt kuitenkin kyseessä olleen 7 vuotta ja lähes 300 tkm ajetun käytetyn auton. Sellaiselta kiesiltä ei kukaan voi vakavissaan odottaa virheettömyyttä. Jos myyjä sellaista puhelimessa vakuuttaa, niin lööperiltä sen pitäisi kuulostaa, kunnes toisin todistetaan.
Mielestäni korjausarvio 600-800 euroa on aikas pirun paljon maksaa itse.
On se paljon rahaa, mutta kannattaako tuollaiselle autolle tehdä tuollaista remonttia?
Vika ei haittaa ajamista ja jos auton buunaaminen on harrastus, niin kannattaa siinä samalla opetella pienet fiksaamisetkin. Pääsee hyville tuntipalkoille ja auto komistuu.
Allekirjoittanutkin on autoilijan uran alkuopuolella maksellut omasta pussista aivan turhaan omaa tyhmyyttäni liikkeelle/myyjälle kuuluvia kuluja. En muuten maksa enää, vaan pidän oikeuksistani kiinni.
Miten tässä tapauksessa nyt sitten pitäisi toimia?
Autoliike ei halua tulla vastaan, kuluttajaneuvoja käskee unohtamaan koko asian. Mitä jää jäljelle?
Haastaa autoliike käräjille? Se taitaa olla ainoa vaihtoehto oikeuksistaan kiinnipitämiselle. Entäs jos tulee käräjillä takkiin? Omat oikeudenkäyntikulut 5.000 euroa ja autoliike vaatii vaikkapa 7.500 euroa. Rahaa kuluu siihen malliin, että voisi ostaa uuden Volvon.
Omista oikeuksista huolehtiminen on tietysti fiksua, mutta joku raja se on siinäkin oltava. Joko rahaa palaa aivan törkeästi tai sitten voi katkeroitua loppuiäksi jostakin mitättömästä seikasta. Ei kannata..