Eli kyseessä Volvo D5 136kW 2009 D5244T4 moottorilla.
Homma lähti liikkeelle siitä, että ihmettelin kun flekti jää pyörimään pakkasilla auton sammutuksen jälkeen.
Lisäksi flekti jäi pyörimään auton sammutuksen jälkeen silloinkin vaikka auto oli ollut käynnissä vain 30s (käänsin aamulla auton toisinpäin, pakkasta oli n. 10astetta ).
Koska auton mittaristossa ei ole lämpömittaria, niin hommasin navigaattorin yhteyteen OBD porttiin liitettävän bluetooth mokkulan (Garmin ecorouteHD).
Sillä olen seuraillut jäähdytysnesteen ja tuloilman lämpötilaa. Jäähdytysnesteen lämpötila näyttäisi olevan aivan ok (aamulla kun auto seisonut yön yli näyttää suurinpiirtein ulkolämpötilaa ja ajossa 85-87), mutta tuloilman lämpötilassa on jotain outoa (aamulla heti starttauksen jälkeen 45 astetta ja ajossa 45-47 astetta).
Ilmeisesti autossa on 2 lämpöanturia, jotka mittaavat tuloilman / imuilman lämpötilaa. Toinen Ilmamassamittarissa (MAF) ja toinen ahtopaineanturissa (MAP).
Ilmamassamittarin vaihdoin uuteen -> Ei muutosta näytettyyn tuloilman lämpöön.
Käytin autoa volvokorjaamolla ja volvon testerillä tarkastivat lämpötila anturit. Lukema molemmissa kuulema lähellä toisiaan. Tosin näytti sielläkin imuilman lämmöiksi molemmilta antureilta (MAP ja MAF) n.50 asteen lukemia. Eivät tehneet asialle mitään kun arvot lähellä toisiaan niinkuin pitäisikin ilman kuormitusta eivätkä ihmetelleet sen kummemmin lämpötila-arvoakaan vaikka siitä yritin kysellä että voiko pitää paikkansa.
Jäi kuitenkin mietityttämään asia sen verran, että ajattelin kysyä neuvoja/mielipiteitä tältä palstalta.
Mielestäni ilmamassamittarille tulevan ilman lämpötila pitäisi olla aika lähellä ulkoilman lämpötilaa ja ahtoapineanturillakin aika lähella silloin kun auto paikallaan ja tyhjäkäynnillä ahtopaineet nollissa.
Jos muilla on vastaavalla moottorilla olevia autoja ja OBD lukija jolla näette tuloilman lämpötilan niin voisitteko laittaa tänne kommenttia omista tuloiman lämpötiloista.
Tai jos löytyy muita apuja sekä neuvoja niin kommentteja otetaan vastaan mielellään.