Elekma  Autoracing

V70 lämmityslaitteen lämmönsäätövivusto vasen puoli vaihtaminen

  • 0 Vastauksia
  • 59 Lukukerrat

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Turbo 242

  • Hallituksen jäsen - Varastomies
  • Global Moderator
  • Turbo+
  • *
  • Viestejä: 5979
  • Teiden tukko
En löytänyt aiheesta yksityiskohtaista topicia niin teen sen itse oman kokemuksen pohjalta.

Lämmityslaitteen kennon vaihtamisen yhteydessä katkaisin lämmönsäätövivuston alimmasta nivelestä. KL-varaosista Tampereelta löytyi uusi vivusto (en tiedä saatavuutta kun oli ainoa kappale hyllyssä).

Työ tapahtuu kennon vaihtamisen tapaan kuljettajan jalkatilasta. Tilaa on todella rajallisesti.

Purkaminen:
Purkaminen oli helppo koska vivusto oli poikki ja täten irti servomoottorista. Vivusto käyttää kahta läppää ja servo yhtä lisää, eli kolme läppää kääntyy yhtä aikaa. Vivusto lähtee läpästä irti vetämällä, alkuun voi vaatia avittamista ruuvimeisselillä. Jokaiseen läppään vivuston tappi istuu vain yhdessä asennossa. Servo on kahdella torx-kantaisella ruuvilla kiinni. Ruuvit ja pistoke irti niin servon saa pöydälle. Vivusto on pallonivelellä servossa kiinni. Kaikki osat, paitsi vivuston tangot, on muovia. Pallonivel on huomattavan tiukka. Pöydällä vivuston jämä oli helppo irrottaa, autossa paikoillaan en osaa sanoa miten sen saa irti jos esim. servo täytyisi vaihtaa.

Takaisin asentaminen:
Pallonivelen varsi lähtee servosta irti varovasti nitkuttamalla. Paina pallonivelen asento servon akseliin nähden mieleen koska sen saa laitettua moneen eri asentoon. Uusi vivusto mahtuu paikoilleen suurinpiirtein yhdessä asennossa. Lämmityslaitteen kennoa täytyy vetää putkien antaman löysän verran ulospäin, että vivusto mahtuu putkien alta servoa kohti. Kun uusi vivusto on paikoillaan, laita servosta irrotettu osa läpän reikään ja paina vivusto palloniveleen kiinni. Servo menee painamalla akselille. Ruuvit kiinni ja pistoke paikoilleen. Valmista tuli.

Kuvia tuli otettua, lisään niitä jossain välissä kuvat.fi palveluun.
Volvo 242 -77 2.3T, Volvo 940 -98 2.3T, Volvo V70 -05 2.5T "Flex Fuel" AWD, Asuntovaunu Adria 613 UL -04 (SFC 141540)

 

Puotilan autokorjaamo  KKD Motorsport