Elekma  Autoracing

Volvo 164 -73

  • 0 Vastauksia
  • 1423 Lukukerrat

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Larde

  • Luxe
  • *
  • Viestejä: 2
  • www.vrcf.fi
Volvo 164 -73
« : 17.04.2016, 19:46:24 »
#Kesäkuntoon2016

Morjes!

Satakuusnelonen on tällähetkellä työn alla. Tarkotus olisi juhannukseksi saada ajoon.
Auto tullut meille -94 ja viimeeksi katsastettu ja ollut ajossa kesällä -05. Viimoset kymmenen vuotta on Voleksi seisonut tallissa ja pari viimosta vuotta pihalla peitettynä. Viime vuonna sitä jo kaverin kanssa vähän haviteltiin mutta päätettiin että keväällä lyyään homma kunnolla käyntii kun siskokin naimisiin menossa, niin pitäähä se kunnon auto olla kirkon edessä odottamassa!
Korilla on rullailtu se reilu 300tkm mutta kone on rakennettu 20 vuotta ja 40tkm sitten kokonaan uusiksi. Enoni sanoi että K-nokka löytyy ja aikoinaan sanoi koneistajalle että koha se nyt tyhjäkäyntiä käy... Tarkemmin ei ole tekniikkaa tutkittu että mitä sinne on piilotettu mutta komiasti käy ja kukkuu.
Suurempi urakka on korissa joka kukkii paikkapaikoin aika nätisti. Lakka on ajansaatossa hilseillyt ja tarkoitus olisikin sitten lopuksi maalata koko auto.
Pelkääjän puolella on lattiassa nyrkin mentävä reikä, turvavöiden kiinnityskohdat aikalailla läpimätiä. Takakontin luukku oli vääntynyt ja siihen on nytten sitte hommattu toinen luukku.

Tuossa viikko sitten purettiin sitten autosta penkit, ovipahvit ja lattiamatot sekä vähän korin osia. Tempastiin Voleksi railerille ja vietiin Helsinkiin. Kaveri opiskelee Metropolialla ajoneuvotekniikkaa tai mitä lie ja siellä on pelit sun pensselit laittaa autoa, Juho toimii myös pääkorjaajana kun on taitava kaveri ja minä en täältä kauempaa jouva tekemään Helsinkiin.

Alkuperäiset peltivanteet on nyt hiekkapuhallettu ja käytetty pulverimaalauksessa. Vanteisiin tulee vielä Volvon omat keskiökapselit ja vanteen reunaan kromiset kehykset.
Takakaaret on joskus tehty uusiksi ja se on jäänyt viimeistelyä vaille vaiheeseen. Vasemmanpuolen takakaari on nyt saatu linjaan.
Tiedossa oli että auto on joskus kolaroitu, kun oikealla puolella on sisältä eriväriset ovet ja takaovessa ei ole lapsilukkoa niin kuin pitäisi. Ovet siis otettu jostain 144 Volvosta. Vasenta takakaarta laittaessa huomattiin että sekin puoli on vaihdettu. Löytyi alta ainakin kolmea pohjaväriä ja takakulma vaihdettu joskus kokonaan. Aika kovi on joskus satakuusnelone vedetty rusinaks.
Kaveri kerennyt jo jatkamaan hommaa pohjan hitsauksella. Onneksi lattia on aika suora joten ei tarvii alkaa taivutella mitään suurempia.
Tekemistähän tuossa on siellä sun täällä. seisonut kun on niin melkein kaikki vaatii vähän herkistelyä sun muita rakkauden osoituksia mutta eiköhän tämä Jussiksi saada uudessa maalissa Lappeenrannan kaduille pyörimään.

Päivitellään kun rojekti etenee.

 

Race.fi  Puotilan autokorjaamo