Autodiagnoosi  Carcom Oy

V70 T5 jäähdytysnesteet hävisi

  • 18 Vastauksia
  • 7660 Lukukerrat

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

heartagramm

  • Vieras
Vs: V70 T5 jäähdytysnesteet hävisi
« Vastaus #15 : 26.07.2012, 20:53:45 »
Jeps eli lisäsin silloin taaemmin vettä ylämerkille asti, ja koneen käydessä kehitti painetta paisuntasäiliöön ja oli nostanut nestepinnan melkein korkkiin kiinni. Uusi korkki on ostettu Motonetista viime talvena kun teki samaa, mutta ei auta paineenpoistoon mitenkään.

Nyt tekee sitä että imaisee nestepinnan ihan kuivaksi kun autolla kiihdyttää. Kabiinissa syttyy tuolloin nestepinnan varoitusvalo. Kun höllää, valo sammuu. Tämä toistuu. Kun paisariin katsoo niin on tyhjänä, kunnes avaa korkin. Painetta tulee ja nestettä ilmestyy säiliöön alarajalle. Mikähän helevetti tässä nyt on?

e: testiajoa, laitoin säiliöön vedet yläpinnalle, ja kävin vetäisemässä aika rivakat lenkit. Motarilla 80 -> 140 kertaalleen ja muutamat rivakat kiihdytykset muutoinkin pienemmissä nopeuksissa, matkaa noin 10 km tuli. Ei hävinnyt nesteitä mihinkään, mutta painetta taas tuli. Ja kun täytin ylärajalle niin korkin avattua nestepinta nousi sentin tai puolitoista.
« Viimeksi muokattu: 26.07.2012, 21:50:13 kirjoittanut heartagramm »

heartagramm

  • Vieras
Vs: V70 T5 jäähdytysnesteet hävisi
« Vastaus #16 : 09.08.2012, 20:55:22 »
Putsailin viime lauantaina jäähynesteet kun oli tarkoitus vaihtaa lämppärin kenno... Aikamoista mujua sieltä tulikin, nelisen kertaa huuhtelin järjestelmän pienen paineen avustamana. Heitin vielä piruuttani sitten paikka-aineen järjestelmään ja ajellut siitä lähtien alle 250 km, nesteitä häviää edelleen välillä, sitten sitä tulee takaisin kun paisarin korkkia raottaa... Ja tuntuu häviävän nyt taas siten että vaikka korkin avaa ja nestettä tulee säiliöön, niin sitä on kerta kerralta pikkuisen vähemmän mitä edellisen raottamisen jälkeen.

heartagramm

  • Vieras
Vs: V70 T5 jäähdytysnesteet hävisi
« Vastaus #17 : 21.09.2012, 22:24:21 »
Tähän päivään mennessä tehty: uusi syyläri vaihdettu, termostaatti koteloineen päivineen, lämppärin kenno (Hella) tiivisteineen (Volvo)... Häviää ihan kunnolla nykyisellään jäähynestettä, tänään lisäsin kolmisen litraa paisuntasäiliöön nestettä lisää. Edelleen paisuntasäiliön nestepinta vajuu rutkasti (kiihdyttäessä "imaisee" ja höllätessä kaasua saattaa tulla "takaisin" jolloin varoitusvalo sammuu), ja paisarissa painetta sekä vesiletkut pinkeänä paineesta. Öljytikussa rutkasti "maitoa", öljykorkissa ei. Lämmöt pysyy normaalissa, mutta tänään avatessani korkkia ei paisuntasäiliöön enää tullutkaan nestettä (oli niin paljon hävikkiä) ja koneessa alkoi sen jälkeen samointein lämmöt nousemaan. Suljin korkin, odottelin että lämmöt palautui normaaleille ja sammuttelin koneen. Annoin jäähtyä pari tuntia, lisäilin nesteet ylärajalle ja kävin ajelemassa, imaisee jälleen nestepintoja silleen että varoitusvalo syttyy.

Paisarissa ei haise pakokaasu ainakaan omaan nenään.

Eli pari vaihtoehtoa; omaan pääkoppaan käyvä kannentiiviste, tai sitten turbo halki. Ei kovin mieluisa vaihtoehto kumpikaan. Mitäs te Volvoja pidempään rassanneet olette mieltä? Jos kansipahvi, niin eikös se ole sama ostaa TÄÄLTÄ tuollainen koko koneen tiivistesetti? Ja mikä mahtaa olla noista oikea setti, B5234T3 on kyseessä mutta ei noista merkinnöistä oikein ota selvää kun sanotaan että B5204T3:lle on setti, mutta eroaako tuo sitten millä tavalla B5234T3:sta?

heartagramm

  • Vieras
Vs: V70 T5 jäähdytysnesteet hävisi
« Vastaus #18 : 10.10.2012, 09:32:17 »
Noniin, painetta kerää ja neste häviää. Kävin mittauttamassa HC-arvoja pakokaasutesterillä ja säiliön sisällä oli noin 20 ppm suurinpiirtein koko ajan, välillä kävi 350 ppm ja laski samointein lähelle nollaa. Auton sammutettua tapahtui juuri tuo ilmiö että arvot pomppasi sinne 350 tienoille, sitten auton käynnistyttyä kävi hetkellisesti noin 60 ja laski jopa 5 ppm tasolle... En oikeen tiedä mitä noista arvella, eikä kehdannut amiskalla laskuttaakaan kun ei mitään tuon kummaisempaa selvinnyt.

Kannentiivistesarja tilaukseen?

 

Autoracing  KL-varaosat