Hiljaista on tässä aiheessa pidellyt, mutta tämän videon myötä asia on taas ajankohtainen.
https://www.is.fi/autot/art-2000005662143.htmlDennis puhuu taas puuta heinää tekniikasta (tuosta käy selvästi ilmi, ettei hän tunne tekniikkaa).
Kamera ottaa kuvan, jos silmukoiden välinen aika on liian lyhyt auton kulkiessa, ensimmäisen silmukan yli. Jolloin laskuri alkaa laskemaan ja lopettaa laskemisen seuraavan silmukan ylityksestä. Jos aika on liian lyhyt, räpsähtää kamera (eli auto kulkee liian nopeasti).
Tosin tuossakin mittauksessa on mahdollisuus virheisiin, koska tuossa oletetaan ajoneuvon etäisyys ilmaisu-silmukkaan säilyy vakiona. Jos ei säilykkään, esim. pompun aiheuttamasta auton keulan kohomisesta, niin hupsista, mittaus ei tapahdukkaan oletetulla tavalla, mistä syystä noita turhi räpsyjä tulee (kuten toimittajalle oli käynyt). Tästä syystä se herkkyyden säätö on erittäin olennaista.
Koska magneettikenttä heikkenee hyvin nopeasti etäisyyden funktiona.
Tästä on ihan muissakin medioissa juttuja.
http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201801212200684894_u0.shtmlPeltipoliisin väläyttämä Vesa riitautti sakkonsa ja voitti - ”Olin varma, että en ajanut ylinopeutta”
Ihme kyllä, virhe myönnettiin.
http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201805032200918944_u0.shtmlPoliisi huolissaan: nopeusvalvontaisku kameratolppien välissä osoitti karun todellisuuden hurjastelusta
Tästä yllättyneitä ovat ------ ja ------
https://yle.fi/uutiset/3-10174448Emeritusprofessori jatkaa peltipoliisien nälvimistä: "Mennyt liiallisuuksiin"
.................
Onnettomuustutkija, liikennelääketieteen emeritusprofessori Timo Tervo jatkaa poliisin automaattisen nopeusvalvonnan arvostelua.
tiistaina haastateltu Tervo korosti, että hän ei ole koskaan vastustanut kameravalvontaa tai nopeusvalvontaa sinänsä. Hänen mukaansa nopeuden korostaminen liikenteen riskitekijänä on kuitenkin mennyt liiallisuuksiin.
– Sen näkee liikenneonnettomuuksien tutkijalautakuntien tuloksista: Yli 90 prosentissa kuolonkolareissa syynä on inhimillinen tekijä. Henkilöauton kuljettaja, joka aiheuttaa kuolonkolarin ja on terve ja selvin päin, niin hänen osuuteensa on vain pikkaisen yli viisi prosenttia, Tervo latasi.
Tervon mielestä kameravalvontaa markkinoidaan menetelmänä, joka hoitaa kaikki liikenteen riskit.
Varsinkin tuo terveys tulee useammin vastaan kun väestö ikääntyy. Sen huomaa omasta appi-ukosta (85v) joka sai kepuloitua tutulta lääkäriltä itselleen suotuisan lääkärin todistuksen.
No, pahoin pelkään ajamisen päättyvän kolariin ennen pitkää.
