Autoracing  KL-varaosat

V60 D5 AWD R-Design & 242L B230FT

  • 1 Vastauksia
  • 868 Lukukerrat

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa ooosq.

  • De Luxe
  • *
  • Viestejä: 14
  • www.vrcf.fi
V60 D5 AWD R-Design & 242L B230FT
« : 05.10.2018, 12:22:05 »
Pitkästä aikaa voisi alkaa tännekin jotain raapustelemaan nyt kun jonkun sortin tarinaa noista omista tallin täytteistä on saanut jo kasaan. Aloitetaan vaikka tuolla käyttiksellä.

Volvo V60 D5 AWD R-Design

Ostin auton kesäkuussa kaveriltani, kun hän kertoi siitä luopuvansa. Täytti oikeastaan kaikki kriteerit mitä olin ajatellut, että seuraavassa autossa pitää olla, joten en kauaa pohtinut asiaa vaan lyötiin kättä päälle.

Lyhyesti speksit:
vm -14, tuotu Suomeen Ruotsista muistaakseni 2017
D5 Polestar ohjelmalla, voimansiirtona 6 vaihteinen geartronic ja AWD
Mittarilukema ostaessa 193tkm, nyt 200tkm.

Ostokunto:Ruotsissa autosta on maalattu sivupeilit korinväriin, kaverini tummennutti kaikki lasit ja teippautti ikkunalistat kiiltävän mustaksi. Alla pyöri 20" kiinantinat.

Ensimmäiseksi otin käsittelyyn maalipinnan. Takaluukusta sai lähteä kaikki merkit ja kiillotin auton kauttaaltaan 2/3-steppinä. Autoa oli pesty käytännössä ainoastaan harjapesussa ainakin kaverini aikana ja kunto oli sen mukainen.  ::) Kiillottaessa huomasin myös että ainakin konepelti ja toinen takakaari on maalattu. Konepellin vesihioin sumuerojen ja appelsiinin tasaamiseksi. Sisusta tuli myös siivoiltua perusteellisesti ja penkit käsittelin hoitoaineella.
Seuraavaksi käsittelyyn pääsivät jarrusatulat jotka maalasin Rebel Blue värillä. Finnittömät ja reijättömät kilvet löysivät tiensä autoon myös. Kiinantinat myin pois ja alle laitoin oem Ixion vanteet spacereiden kera.


Tästä päästäänkin nykyhetkeen:To do:
 -BC Racing alusta
 -Vanteet vaihtoon (ehkä)
 -Puskureiden ja helmojen maalaus
 -Putkistoon päivitystä
 -Ohjelmointi

242L -77

Käyttiksestä harrasteeseen. Ostin tämän pari vuotta sitten rullaavana korina. Seissyt about 10 vuotta ja kunto sen mukainen. Edellinen omistaja aloittanut ruostekorjailut mutta toteutus oli niin päin helvettiä, että leikkasin käytännössä kaikki paikat pois.Korista etupää oikeastaan ruosteeton, paksissa ja helmoissa riittääkin sitten tekemistä. Kori tarkoitus läpikäydä täysin ja maalata kokonaisuudessaan.

Tekniikaksi haalin kolaroidusta 940 B230FT ja M90 kombon samoihin aikoihin kun korin ostin. Moottoriin ajattelin jotain n. 400hv kokoonpanoa. Eli aika peruskattauksella mennään. Tästä lisää myöhemmin kun resepti selkeytyy.
Moottori oli melko lailla öljyssä kylvetetty, tällä hetkellä purettuna jo kokonaan.

242 tarkoitus tehdä kesäautoksi. Kori pysyy aika lailla originaali kunnossa, ajettavuuteen, alustaan ja tekniikkaan tarkoitus panostaa niin että kehtaa ratapäivilläkin vierailla ja kumia sulattaa. Kuitenkin niin että olisi vielä ajettavissa kylilläkin.

Jatkoa seuraa, kun jotain saa taas aikaiseksi! :D

Poissa remes

  • VRCF Ry jäsen 2019
  • Turbo
  • *
  • Viestejä: 2981
Vs: V60 D5 AWD R-Design & 242L B230FT
« Vastaus #1 : 05.10.2018, 19:48:59 »
No nyt ei voi juuri muuta sanoa kuin että sulla on mun luonne  :D Molemmat näyttää hyvälle ja otan mielellään motivaatiopiikkejä vastaan  :)
V60 D5 AWD R-Design -14  
240 DL B19K -84

 

Autodiagnoosi  Carcom Oy