KKD Motorsport  Samppasport

Jousitus kaipaa huoltoa (XC90)

  • 2 Vastauksia
  • 1085 Lukukerrat

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Tomppa Kruisailija

  • Vieras
Jousitus kaipaa huoltoa (XC90)
« : 24.12.2018, 07:04:05 »
Lauantaina ilmestyi XC90:sen näyttöön ilmoitus "Jousitus kaipaa huoltoa" ajon aikana. Pienen asiointipysähdyksen jälkeen kun palasin autolle niin perä oli painunut alas eli ilmat pihalla ilmajousituksesta. Ovien avaus käynnisti kompressorin ja sai perän nousemaan kunnon pörinän kera ja kotimatka sujui OK. Sunnuntaina taas liikenteessä ja taas noin tunnin pysäköinnin jälkeen autolle palatessa kompressori alkoi pärisemään ovia avatessa, tosin nyt perä ei ollut silmin nähden painuksissa. Onkohan pakkanen  rikkonut/jäädyttänyt jotain ilmajousituksessa kun vika ilmestyi kylmien kelien saavuttua (-16C) vai mistä johtuu. Normaalisti lämpimästä tallista lähtiesssä ei mitään ongelmaa.

Tomppa Kruisailija

  • Vieras
Vs: Jousitus kaipaa huoltoa (XC90)
« Vastaus #1 : 02.01.2019, 17:41:35 »
Tänään huollossa eikä vikaa löytynyt mutta varmuuden vuoksi vaihdetaan kompressori. On kuulemma ollut alkupään autoissa heikkoja kompressoreja.

Tomppa Kruisailija

  • Vieras
Vs: Jousitus kaipaa huoltoa (XC90)
« Vastaus #2 : 18.01.2019, 08:54:00 »
Vika pahentunut. Nykyään pakkasella palaa jousituksen kompressorin sulake ja perä jää roikkumaan kun ilmat katoaa pusseista. Onneksi vetokoukun sulake sama kuin kompressorin joten sain siitä ensiavun. Sulakkeet kun on mallia Mcase ja sitä ei löytynyt kuin Volvon huollosta. Ja kompressoreista kuulemma sen verran kysyntää että menee ensi kuulle ennen kuin niitä saa.

 

Autodiagnoosi  Carcom Oy