Carwist  Race.fi

Subaru Justy '89 - talviauto vuodelle 20xx?

  • 0 Vastauksia
  • 270 Lukukerrat

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Teemu-

  • VRCF Ry jäsen 2019
  • Grand Touring
  • *
  • Viestejä: 1780
  • Kantti on kaunista.
Subaru Justy '89 - talviauto vuodelle 20xx?
« : 11.03.2019, 11:37:15 »
Sitä ei kyllä ikinä tiedä mikä sen ihmisen mielen valtaa kun jotain kiinnostavaa ja suhteellisen edullisesti tulee myyntiin läheltä. :idiot2:

Tällänen ilmestyi elo-syyskuussa myyntiin Toriin tästä lähistöltä ja piti käydä poimimassa talteen, kun sai aiemmankin "mielenterveysprojektin" (Almera '97) myytyä pois. Tässä oli pari kuukautta leimaa ostettaessa ja luistava kytkin. Talven mittaa on nyt tehty kytkinremontti ja vähän muutakin, vielä on tekemistä jonkinverran.. Tarkoitus oli vielä tälle talven päästä ihmettelemään ajamistakin mutta tuli pari kuuluisaa muuttujaa. ::)

Ostosreissun jälkeen heti ylpeänä kotipihaan vaimon nähtäväksi


Pari viikkoa ajelin tällä töihin ja tuli pestyä ajanpatina pois pinnasta, vielä siinä on tuo ruosteenpatina tietty jäljellä..


Aikansa ajettua ja ihmeteltyä tuota laitoin auton seisontaan ja tilasin uuden kytkimen. Samalla tuli sitten autodocin kautta jakopäähän hihna ja kiristin ja vesipumppu - joka oli se iso virhe varmaan. Sympaattisen kokoinenhan tuo kytkin oli kyllä, ja mikä parasta, ei juurikaan mitään pulttia tarvitse vääntää älyttömään momenttiin ja aukaistessakin kaikki aukesi pienellä vaivalla.
Sen jälkeen kun tuo kytkin oli saatu vaihdettua, siirryttiin jakopään puolelle. Nokan stefa päästi öljyä jakopääkoteloon ja muutakuin soittoa Motonettiin että tollanen tiiviste olis teillä listoilla mutta saako tilattua - no sai sen, alta viikko ja tiiviste oli käsissä ja vaihdettukin.

Sitten se operaatio vesipumppu, sangen kiintoisahan tämä tosiaan on, uusi tiiviste pumpun mukana ei ihan ollut oikeassa muodossaan joten tiivistepaperista leikkelin itse uusia pari kappaletta.

Sen jälkeen se alkoikin, kone paikoilleen kasattuna ja käyntiin -> Vuotaa nestettä, mistä? Juorureiästä. Jotain meni pieleen, ja vaikuttaa siltä että nuo tiivisteet on helpompi asettaa paikalleen kun tuo koko crankshaft cover on irrallaan pöydällä ja sitä varten tulikin tilattua tiivistesarja ja uusi vesipumppu kun reilun kympin nuo kustantaa, tiivisteitä ei tunnu löytävän mistään erikseen. :2funny:

Takaovet tässä oli pehmeät alalaidoistaan joten Seinäjoen suunnalta löytyi parempikuntoiset ja ne saikin tänne nurkille sangen kivuttomasti verrattuna matkahuoltoon, samalla sai kasvot käyttäjälle. :D Otin ovet vuoden viimesenä päivänä töihin mukaan ja pesin ja putsailin ne huolella ja illalla ne vielä otin mukaan kotiin jossa vaihdoin verhoiluit päittäin kun kerran oli käypäset keskenään (onneksi).


Nyt pitäisi seuraavana irroitella tuosta tosiaan tuo päällinen että saisi tiivisteet laitettua kunnolla (toivottavasti) vesipumpulle, ja saisi nesteet pysymään sisällä. Sitten siinä odottaisi korihommia myös ruostevammojen osalta, ja varmaan kesän mittaa voisi uusia jarrutkin eteen ja taakse kun autodocilla ei hinnat niin korkeita ole tämän osille ja saatavuuskin löytyy vielä toisinkuin kotimaasta. :D

 

Autodiagnoosi  Carcom Oy