Tuota en suosittelisi koska se lisää ilmanvastusta huomattavasti. Sen sijaan mitä voisi tehdä, voisi ''kompastuttaa'' rajakerroksen vaikka hiekkapaperilla tai vastaavalla objektilla konepellissä. Tällöin muuttaisi laminaarin virtauksen turbulenttiseksi ja täten viivästyttäisi rajakerroksen irtoamista pinnasta. Tämä keino tieten lisää ilmanvastusta hieman mutta jos rajakerros irtoaa jossain vaiheessa kuitenkin on tämä keino se vähempi paha
Tieten toine keino sitten pyrkiä säilyttämään laminaarinen rajakerros jolloin ilmanvastusvoimat ovat pienimmillään, mutta se tahtoo näissä tiiliskivissä olla vähän hankalaa 
Jotenkin avistelin kirjoittaessani tuota ettei tämä aukene ilman kuvaa:

Siniset viivat koittavat kuvata ilman virtausta, alemmassa kuvassa on punaisella piirretty ks ilman ohjain.
Tuulilasi kääntää konepelli päälle tulevan virtauksen suurimmaksi osaksi katolle, virtaus ei pysty kääntymään noin jyrkän kulman yli vaan jatkaa hetken vielä ylemmäksi aiheuttaen sen että virtaus muuttuu turbulenttiseksi ja kerroksen paksuus kasvaa taaksepäin mennessä.
Sopivalla "lipalla" (kuvassa punaisella) konepellin päälle synnytetään pyörre, jolloin tuulilasi ei käännä enää virtausta katolle. Synnytetty pyörre toimii virtuaalisena muotokappaleena, jolloin vähän ylempää konenpellin päältä tuleva ilma pääsee virtaamaan katolle ilman että se törmäisi tuulilasista katon etuosaan syntyvään pyörteeseen. Näin auton taakse syntyvän pyörteilevän ilman määrä pienentyy korkeussuunnassa => pienempi vastus. Lipan kulma ja korkeus riippuu ajonopeudesta, jos autolla ajetaan optiminopeutta kovempaa pyörre jää liian matalaksi -> vastus kasvaa.
Lippa on vain keino korjata tuota kantikasta muotoa, jenkeissä näkyi aikanaan noissa 4x4 laitteissa ja rekoissa näitä lippoja. Parempi nykyaikainen ratkaisu näkyy uusissa autoissa, etuikkuna on voimakkaasti kallistettu, muodot pyöreitä ja joissakin jopa katto laskee taaskepäin mennessä. Tällöinhän katon päälle syntyvä pyörteinen ilmakerros ei lisää "todellista" otsapinta-alaa -> pienempi vastus.
Toivottavasti tuosta nyt selviää riittävän hyvin idea...