Tässä on viimeisiä kuvia ennen tinausta, sisäpuolet on jo tehty lähes alkuperäiselle mallille.
Ihan samanlailla en saanut, mutta sen verran hyvin, ettei huomaa eroa ilman vertailukohtaa.
Siihen pyrin, että ovi mahtuu menemään kiinni.

Niin juu, piste kerrallaan hitsaten, välillä jäähdyttää ilmalla, välillä hiasee fiiberillä, rauhallisesti ja pienellä virralla 0.6mm langalla ja suurinpirtein samanlainen railo. Ei vetele mihinkään. Itse saumakohta painuu tuumanleveydeltä vähän sisään, esim tuossa oveen ei jäänyt minkäänlaisia jännityksiä, mikä on hyvä.


Uploaded with
ImageShack.usTässäpäs tuo on tinauksen jäljiltä. Tuo on tuo tina siitä hyvä, että se imeytyy hitsauksen jäljiltä väkisinkin jääviin huokosiin, toisin kuin esim. lasikuitukitti, joka jää vain pintaan huokosten päälle.
Kun saumat ja paikat on tinattu, ei pakkelin ja maalien alle jää mahdollisuutta "kastumiseen" sisäpuolelta.
Lämpötilojen vaihdellessa huokosiin tulee väkisinkin kosteutta, joka sitten pikkuhiljaa lähtee ruostuttamaan pakkelin alta peltiä.
Vaikka tekisi kuinka hyvin muuten, niin ilman tinausta mielestäni nähdään turhan paljon vaivaa hitsauksessa, suhteessa hyötyyn, joka menetetään, kun huokosista alkaa tulla kosteutta.
En tarkoita sitä että pitäisi tehdä limisaumoja ja käyttää sikaflexia, vaan sitä, että jos aikoo tehdä hyvin, eli hitsaa pellit kunnolla päittäissaumalla, kannattaa jatkaa samalla linjalla loppuun asti.
Ei siinä, että limisaumalla laitettu kaari, johon on huolella laitettu kunnon tökötit ei kestäisi viittä vuotta ruostumatta. Tai vaikkapa kymmentäkin vuotta, vaan siinä että tinaamalla pellistä saadaan yhtä hyvä kuin uudesta. Tina nimittäin täyttää pienimmätkin huokoset heti, ilmiöllä oli joku hieno nimikin, mutta en muista sitä. Samallailla imaisee juotettaessa esim putkia yhteen, jossa toisessa on semmoinen paksunnos kuten pakoputkien liitoksissa, niin kun kuumaan metalliin näyttää tinaa, niin se oikein hurahtaa putkien väliin.
Mikä hitto se voiman nimi nyt taas olikaan.

Uploaded with
ImageShack.usTuossa kuitenkin tuo kuva. Tuossa näyttäisi tinassa olevan puol senttiä syviä uria, mutta siinä ei ole.
Valaistus tekee tuon, on joitain millin kymmenyksiä tuossa kohtaa ehkä max korkeuserot.
Onneksi tuo on raspilla hyvän kevyt hioa ja kunnon raspiin saa muotoakin.
Kuumailmapuhaltimella itse tinasin, eli ei tarvi poltinvehkeitä.
Tarvi kun sen pohjustusaineen ja tinan, helppoa.
Mutta mikä sen voiman nimi on, kun sula tina työntyy sinne huokosiin???