Mulla on vanhemmassa 740:ssä sama kaasutin ja kaikenlaista sen kanssa on tullut vastaan. Viimeksi vaihdoin ykkös kurkkua ruokkivan linjan uimurin. Oli vuotanut sisälleen bensaa ja kaasari tulvi. Eli bensaa oli niin runsaasti, että se kasteli kaasuttimen yläpinnan joka paljastuu imuputken kopan alta. Oli todella vaikea saada käyntiin, kastelematta tulppia.
Toinen ongelmakohta on automaattiryyppy, se jumittaa silloin tällöin kiinni asentoon(siis ryyppy täysille), ja silloin kone ei ota kierroksia, pitää härnätä/lypsää kaasulla, jotta edes pysyy käynnissä.
Olen pelastanut talteen pari kaasaria varaosiksi ja molemmista on sen etummaisen alipainekellon kalvo rikki, eli sekin ilmeisesti on herkkä kohta.
Kaasarin käyttäytymistä kylmäkäynnistyksessä voi tarkkailla ottamalla se imuputken pois ja kun polkaisee kaasulla rikastimen päälle, niin ulkolämpötilasta riippuen rikastimen läppä jää vaiheittain auki, mitä kylmempää, sen vähämmän se päästää ilmaa läpi. Testiä tehdessä kannattaa hiukan varoa, kun kiihdytyspumppu ruikkaa annoksen bensaa joka kerta imukanavaan, silloin helposti tosiaan kastelee tulpat. Auton ei tarvitse olla käynnissä rikastimen toimintaa testattaessa.
Rikastistimen läpän asentoa ohjaa myös kaksoismetalli "jousi" joka on tulipellin puolella kupin sisällä, kuppissa kiertää moottorin jäähdytysvesi, eli se seuraa moottorin lämpötilaa. Kuppia voi kiertää kaasuttimeen nähden ja sen asennolla on melko suuri merkitys rikastimen toimintaan.
Näiden lisäksi elää omaa elämäänsä siinä rinnalla sen kakkoskurkun ohjaus, joka toimii myös osittain alipaineohjauksella. Jos autoa käyttää pelkästään perheen rauhallsesti ajava puolikas, niin kurkun pääakseli saattaa jumia, kuten kävi meillä kun juuri kortin saanut juniori ajeli koko kesän kesätyömatkojaan. 3 kuukautta ajoa pelkällä pintakaasulla ja alipainekello ei enää jaksanut avata läppää, vasta täysikaasu, mekaaninen yhteys, sai läpän auki ja seurauksena kone meinaa ensin tukehtua ja sitten se ryntää. Öljyhoidolla akselille vika korjautui.