@JJJ:tä viedään lööpeillä, kuten niin monia. Suomessa Liikennevakuutuskeskus julkaisee näitä raportteja ja käyttää viranomaisasemastaan huolimatta lööppiotsikoita "Ylinopeutta ajaneiden osuus poikkeuksellisen korkea".
Tarkemmin tutkittuna tullaan aiemmin mainitsemiini ongelmiin:
-Yksittäisonnettomuuden aiheuttajista 75% ajoi ylinopeutta
Mä en nyt ihan pysynyt kärryillä oletko samaa vai eri mieltä, ja kenen kanssa, mut OK.

Miksi tilastoissa ei tuoda juurikaan esiin esimerkiksi ajonvakautusjärjestelmien etuja ja haittoja?
Edut: estää onnettomuuksia tapahtumasta ja/tai pienentää vahinkoja jos jotain sattuu.
Haitat: estää ajamasta latia.
Yleensä koko ominaisuus ohitetaan sivulauseessa malliin: "-- ajonvakautuksella varustettujen autojen osuus onnettomuuksiin oli selvästi pienempi kuin verrokkiryhmässä." Eikä siitä mun mielestä tarvi enempää mainitakkaan, ollu jo 10 vuotta pakollinen varuste uusissa autoissa.
Nuorten <25 v osuus ylinopeutta ajaneista onnettomuuden aiheuttajista kasvoi.
Kokonaisuudessaan nuorten suhteellinen osuus liikenneonnettomuuksissa on aavistuksen vähentynyt ja seniorien kasvanut viime vuosina, mut se johtuu valitettavasti väestön ikärakenteen muutoksista ja ajokortillisten osuudesta ikäryhmässä, eikä siitä että asiat olis paremmin kuin ennen.
Siitä olen kyl aivan samaa mieltä että pahoinvoinnin määrä on lisääntynyt, ja meno näyttäis koventuvan entisestään seuraavien vuosien aikana.
edit: ontopic:
Suomessa vetotapaa ei jostain syystä kirjata avoimiin onnettomuustietokantoihin. Pitäis kaivaa tiedot trafilta ja yhdistellä, ihan liikaa vaivaa näin perjantaille.