Aina mahdollista, mutta jännä että meillä olisi mikanin kanssa näin erilaiset softat sinällään samantyylisessä laitteessa.
Ja mikähän tuossa on raja-arvo suodatukselle? Nimittäin paikallaanollessaanhan laite "luulee" liikkuvansa -> miksi ei suodata, jos on väitetty suodatus liikkeessä? Mielenkiinnosta pohdin.
Tulee tuossa omassani nopeuspiikkejä kyllä esimerkiksi siltojen alitusten kohdissa. Eli siinä suodatus ei toimikaan... tai ekstrapolointi, kumpaa onkaan käytössä.
Suodatus toimii liikkeessä siksi, että suunnan ja nopeuden vektori pysyy suhteellisen samana ja monta mittauspistettä voidaan keskiarvoistaa. Ja tuon tekee jokainen laite omalla tavallaan, eli puhtaasti firmis-asia.
Paikallaan ollessa tuo suodatus ei toimi, koska laite luulee vaihtavan suuntaa liki jokaisella paikannuksella.
Joten se ei pysty huomiomaan edellistä pistettä välttämättä ja silloin homma sekosi.
Syy miksi nopeuspiikki tulee siltojen alla on juurikin tuossa laskentakaavassa ja kun siitä katoaa joku mittauspiste, niin puuttuva luku huomioidaan virheellisesti ja NAPS! Tulos on poskellaan valmiiksi.
Mielenkiintoista on siis:
- tasanopeus on aikalailla tasanopeus, kun cruisella ajaa, niin suuria heittoja nopeudessa ei ole kuin mikanin kuvaajassa
- kuitenkin siltojen yms. esteiden kohdalla tulee nopeuspiikkejä, joten ekstrapolointi ei toimikaan siinä, eikä suodatus?
- paikallaanollessa piirtää syheröä, nopeuteen ei voi siinä luottaa, suodatus ei toimi, vaikka laite luulee liikkuvansa
Tuo paikallaanolosyherö kyllä voi johtua osin myös siitä, että on nokka kohti pohjoista ja meillähän tuulilasista ei tule GPS-signaali läpi kuin kämmenen kokoiselta alueelta -> kovinkaan moneen satelliittiin ei tuossa varmaan ollut lukittuna?
Kaikki juontaa juurensa GPS:n paikannusepätarkkuudesta, jonka absoluuttinen osuus vaikuttaa tässä. Suhteellisesti tarkkuus voi olla hyväkin, jos ilmakehä pysyy rauhallisena ja aurinko myös. Puhumattakaan GPS-laitteen sisäisestä kellosta.
Navigaattorit käyttävät vastaavia algoritmeja vallan pirusti ja vetävät "takaisin tielle" vaikka ajaisit tien suuntaisesti 30m päässä tiestä ja paikannustarkkuus sillä hetkellä olisi vain +/-5m.
Registratorviewerillä saat login exportoitua valitsemalla file-valikosta convert GPS log. Tai pikanäppäimellä Crlt+G. Jonka jälkeen valitset muodon mihin haluat sen ja halutut GPS-logit filet myös.
Ja tuossa paikkatiedon huojumisessa ei vaikuta enää se, onko satelliittejä neljä vaiko kuusitoista, silti paikkatietosi huojuu aina ja ikuisesti niin kauan, kun kyseessä on pelkkä GPS.
Myös se oma nopeusmittari näyttää lukematarkkuuden puitteissa ihan yhtälailla samaa nopeutta. Eli mittarinopeus ei huoju lukematarkkuuden sisällä, eikä GPS:n logikaan huoju, mutta tätä ei voi uskoa, koska GPS-virhe? 
Tässä onkin se pointti, ettet voi koskaa tietää missä tarkkuusluokassa GPS-vastaanottimesi juuri sillä hetkellä on. Joskus se on hyvä, joskus huono, mutta sen näkeminen onkin toinen juttu.
Eli virhettä voi olla tai sitten ei. Sitä et vain näe etukäteen mistään.

Tästähän voisi joku osaava kirjoittaa Hesarin mielipideosastolle kuvien kera siitä miten GPS-paikannukseen perustuva verotus altistaa virheille. Kuten paikallaanoloverotuksen ja mainitsemasi jopa 500km sekuntimatkan -> siitä napsahti 70€:n vero 
Samoin siltojen alitukset mennään piikkinä ylinopeutta -> tulee vielä sakotkin perässä.
Tästä on liikenneministerille kirjoitettu aikojen saatossa monesti, mutta Herr Kommandant Pursiainen selittää taas ministerille kuinka tekniikan kehitys korjaa ongelmat, koska ei tajua niiden johtuvan fysiikan laeista. Ja ministeri uskoo, koska kompetenssi ei riitä tajuamaan syitä. Eikä tarvitsekkaan, koska sitä varten on se ministeriön lauma niitä virkamiehiä, joiden pitäisi hankkia kaikki tarvittava tieto.

Joten Herr Kommandant uskoo, että poliitikko voi määrätä Herra Insinöörin muuttamaan fysiikan lakeja! Ja jatkaa oman märän päiväunensa kehittämistä palkkakuopassaan.

Kyllähän noista ongelmista päästäisiin, kun laitetaan GPS, Glonass, radiometrinen nopeusmittari, kiihtyvyysanturit yms. romua nippuun, jolloin tarkkuus alkaisi olla hyvässä luokassa. Tietysti GPS:n ja inertiapaikannuksen yhdistelmäkin toimii oikein hyvin, mutta halpa se laite ei enää ole!