Mekaanisen rakenteen lisäksi, moottorinohjauksen säätöihin tulisi kiinnittää erittäin suurta huomiota!

T-nokalla on vedetty 1,1 baarin ahdoilla 261hv ja 451Nm pikkuisen vakio FT:n mitsua isommalla ahtimella (numeroa isompi pakopesä ja 16G imupuoli). Joten mekaaninen puoli ei ihan heti ole ensimmäisenä vastassa, vaan mekaniikan ja säätöjen yhteensopimattomuus.
Eihän noissa huippuarvoissa ole mitään ihmeellistä, mutta T-nokalla se vetoalue, jossa on +300Nm onkin sitten 2200-rajoitin välillä ja tehotkin ovat +250hv +3000rpm -> rajoitin (6250rpm).
Tuo kaikki on toteutettu vakio imu/pako-sarjalla (530 kannella), muokaten ainoastaan pakoputkea ja kantta mekaaniselta puolelta ja sekin pako-ränni on hitusen turhan suuri tehoon nähden.
Tietysti heti alkuun pitää sanoa, että vakio coolerilla voi heittää kuikkaa (ympäristörikos).
Pakopaineet pysyivät alle ahtojen noissa seteissä, joten jollei tavoitella mopolla mahdottomia, niin vakioromuilla pääsee yllättävän pitkälle, kunhan muistaa portata kannen edes kevyesti (sarjojen sovitus kanteen).
Loput noista tuloksista on tehty puhtaasti säätämällä settejä saatanallisesti!

Ja tuolla säätämisellä ei ole edes ulosmitattu kaikkea mitä settit pystyvät, vaan niissä ollaan turvamarginaalin paremmalla puolella ja vielä pitkällä!
Toisinsanoen, kaikki ns. valmiit bulkkilastut saa unohtaa täysin kun tehoja aiotaan nostaa +200hv luokkiin. Säätämällä itse tai käyttämällä osaavaa säätäjää voi pahimmillaan tuplata tuloksen bulkkiin verrattuna muttamatta mekaanista rakennetta.
Turbo-koneessa monet miettivät miten saada savua koneeseen, mutta unohtavat sen, minkä jokainen wiinamäenmies tietää!
Savua saa koneeseen ahtamalla, mutta kysymys onkin, millä sen saatanan savun saa koneesta pihalle kivuttomammin!
Ja tuohon ei ole vastaus 4" pakoränni! Vaan älykäs asioiden yhteensovittaminen!

Ps. nokista unohtaisin heti alkuun A:n. Pysyttelisin turbo-nokissa tai miettisin enintään VX(3) tai W (M), vaparin nokka turbokoneessa on laukaus lumpioon! (yleensä!)
