Onhan noissa eroja ....
DEFAN SÄTEILYLÄMMITIN (pakkaus katosi mutta Defan sivujen mukaan heillä on Volvon D5:een sopiva säteilylämmitin, jonka tehoksi ilmoittavat 300 W)
23,0 °C 0 -tilanne
31,0 °C 1 tunnin kuluttua
36,8 °C 2 tunnin kuluttua
39,6 °C 3 tunnin kuluttua
41,2 °C 4 tunnin kuluttua (Ulkoilma 16,3 °C)
Eli neljän tunnin lämmityksen jälkeen moottorin lämpötila oli 25,1 astetta ulkoilmaa korkeampi. Ulkoilman lämpötilan laskusta huolimatta moottorin lämpötila oli edelleen nousussa. Eihän tuo tehoillaan huimaa mutta väitän, että 25 asteen pakkasella moottorin saa helposti lämmitettyä 0-asteiseksi, minkä pitäisi helpottaa käynnistystä erittäin merkittävästi. Säteilijälle pitää varata aina vähintään kaksi, mieluummin 3-4 tuntia lämmmitysaikaa. "Säteilijä" vaikuttaa kuumenevan itsekin melko kuumaksi, varmaan kylmänkin moottorin kupessa 100 asteiseksi.
Tulos Defan säteilijällä: Lämpötilan nousu 7 astetta tunnissa (ensimmäiset kaksi tuntia) eli 0,12 astetta minuutissa
ARDIC
10 minuutin käytön jälkeen moottorin lämpötila oli noussut 18,8 °C:sta 40,7 °C:een. Lämpötila nousi vielä pari minuuttia lämmittimen pysäyttämisen jälkeen ja tämä on tässä tuloksessa mukana. Pelkkään käynnistämiseen riittää siis kovallakin pakkasella 10 tai korkeintaan 15 minuutin Ardicin käyttö. Mittauspisteen lämpötila alkoi nousta vasta noin 2 minuuttia Ardikin käynnistämisen jälkeen.
Tulos Ardicilla: Lämpötilan nousu 131 astetta tunnissa eli 2,2 astetta minuutissa
Jos Ardicin teho kokeessa olisi ollut 5,0 kW niin Defan säteilylämmittimen todellinen lämmitysteho olisi 260 W. Lämpötila on mitattu keskeltä moottoria pakosarjan yläpuolella olevasta noin 8 mm reiästä, jonka arvelisin olevan suunnilleen keskellä kantta. Paikka on noin 20 senttiä säteilylämmittimen yläpuolella. Molemmissa mittauksissa konepelti oli hiukan raollaan ja mittaupaikalle kävi selvästi tuuli.