Aika haasteelliseksi heittää, jos vaatimuksena on 4 alkavat kulutuslukemat. Toki jos maltillisesti ajelee ja ei tarvi polttoainelämmitintä käyttää, niin voi se todellinen kulutus AJOSYKLIS tä riippuen (paljon maantieajoa) niin 5 litran pintaan mennä. Jos tuolla etuveto V70 olet päässyt sinne mökille, niin kyllä se noin 10cm lisä maavara ja isot renkaat varmasti auttaa tuohon ”maastoajoon” myös etuvetoisella XC60:llä 
Miksi pitää olla 5-sylinteriä?
Olen ymmärtänyt täällä olevista keskusteluista, sekä omasta kokemuksestani (minulla ollut D5, 2.4D ja nyt D3, vaimollani D2 kuin pojallanikin) että nuo 5-sylinteriset ovat niin pakokaasu- kuin moottoriohjausjärjestelmineen luotettavinta tekniikkaa Volvolla. Vaikka vanhemmilla D2:lla (1.6D) ei ole yhtenevyyttä nykyisten Volvoperäisten 4-sylinteristen kanssa, olen ymmärtänyt että se antaa suuntaa mm. hiukkasuodattimen luotettavuuteen. Noissa 5-sylinterisissä ei ole koskaan minulla ollut mitään ongelmia (noilla D5 ja 2.4 D ajoin yli 350 tkm ja nyt D3:lla 260 tkm), pojan autoon on jouduttu vaihtamaan niin erg kuin hiukkassuodatin ennen 350 tkm (todennäköisesti myös edellinen omistaja oli vaihtanut hiukkassuodattimen).
Olen itse huomannut D3:n kulutuksen keskikesällä kun ilmastointi on jatkuvasti päällä ja motarinopeudet +120 olevan suurimmillaan, ajotietokoneen kulutus nousee 0,3 l/100 km talven kulutukseen nähden, laskennallinenkin kulutus on suurempi kuin kesäajan ulkopuolella tapahtuva kulutus. Tällä hetkellä kulutus on pienimmillään ennen pakkasjakson alkua, seuraan kulutusta joka tankkauksella ylös kirjaten litrat ja matkan. Olen niitä joka ei ole tien tukkeena

vaan vasemmalla kaistalla, mutta käytän jarrua äärimmäisen harvoin vaan ennakoin liikenteen ja maaston muodot. Tiedän että saan tällä ajotavalla lähes puolilitraa keskikulutuksesta pois, olen aina päässyt autoillani valmistajien esittämien yhdistettyjen keskikulutuksiin (paitsi 2.4 D joka oli paha pettymys, D5 manuaalin ja ilman hiukkassuodatinta 2-koppasena, helppo oli päästä jopa alle 5 litran keskikulutukseen, ei tietyllä matkalla vaan koko vuoden ajoissa pääkaupunkiseudulla pl. keskusta).
Kun nykyisen V70 D3 ilmoitettu keskikulutus on 5,7 ja tietokoneessa on nyt lukemana 5,3 (ajot Lahden ja Tuusulantien motari sekä kehä Espooseen ja käytännössä koko ajan ohituskaistalla), laskennallinen kulutus hyvin lähellä tuota 5,7, lähinnä tähän verraten uskon että pääsisin XC60 D4:lla (vm-2016) ilmoitetuun kulutukseen 4,7 eli kommentteja sen vertailukelposuudesta V70 D3 vm-2011 vastaavaan arvoon.
Eli puhtaasti kommentteja siitä onko ilmoitetut arvot samaan matematiikkaan pohjautuvia, vai onko Volvo muuttanut tuossa välissä laskentaperusteita?
Kyllähän tuo XC60 on poikki pinta-alaltaan isompi kuin V70 ja vaikuttaa sinällään, toisaalta k arvo on kokonaisuus poikki pinta-alasta ja muotoilusta. Muistan opiskeluajalta 80-luvulta alusta kun me nuoret insinöörin alut laskettiin autojen tehontarpeita. Kaava on jäänyt päähän:k*ilmantiheys*poikkipinta-ala*nopeus kolmanteen + vierimisvastus (joka toisessa potenssissa ja vakiona vierimisvastuksen vipuvarsi), kun yhtälön ratkaisu tehtiin vielä käsin, jos annettiin teho joka käytettävissä, saavutettava nopeus oli konstikkaampaa ratkaista kun ilmanvastus vaikutti nopeuden kolmannessa ja vierimisvastus toisessa potenssissa:)