Jos aiheesta välillä.
Puhuin aiheesta lyhyesti henkilön kanssa joka asiasta tietää jotain, näin autotehtaan puolelta (VAG). Audin osalta teknikka on (ilmeisesti) sellaista, että tieto joka kulkee avaimesta autoon ja päinvastoin, pitää olla voimakkuudeltaan hyvinkin tasatehoista sekä aikaikkuna on aika tiukka jossa signaalit kulkee tai ei kulje. Mitään tarkkoja speksejähän näihin ei saa, yllättäen.
Itse koodi joka sitten signaalissa kulkee, onkin salattu niin, että sitä ei voi purkaa tai kopioida ihan helpolla. Mutta siitä tässä ei ollut kyse.
Tuo aikakehys on eräs varastamista vaikeuttava seikka, koska radioaalloilla on äärellinen nopeus ja kaapeleissa se on aina hitaampi kuin ilmassa tai tyhjiössä (yleensä noin 60-90% valonnopeudesta tyhjiössä).
Sitten mukaan tulevat vahvistimien ryhmäkulkuaikaviiveet, jotka lyhentävät systeemin käyttökelpoisuutta pitkillä matkoilla.
Tuo signaalinvoimakkuus on kaikista helpoin vakioida. Ei ole edes temppu pitää amplitudia 1dB:n haarukassa. Ja fysiikan lainalaisuuksista johtuen systeemin täytyy sietää yli 10dB:n heittoja signaalin voimakkuudessa suhteellisen lyhyellä aikavälillä.
Kaupallisista palikoista tuon siirtorajapinnaksi käy vaikka !#"¤!#"¤%! kertaa 2, jolloin se on täysin full-duplex systeemi autolta avaimelle ja avaimelta autolle. !#"¤!#"¤%!:n perään tarvitaan muita romuja, jotka on suhteellisen helppo rakentaa asiansa osaaville.
Siinähän tuon avauksessa kuvatun menetelmän hienous onkin, ettei se puutu mitenkään siirrettävään tietoon, vaan tieto on oikea, koska se on oikealta avaimelta kotoisin. Jolloin paraskaan salaus ei anna lisäturvaa.
Homma on vähän sama kuin RF-id passien lukeminen tai muiden vastaavien tägien luku.
Aiheesta on ollut jo vuosia sitten artikkeleita mediassa ja ne on toimiviksi todistettu.
Ja mikä ihmeellisintä, VW puolella on eri järjestelmä käytössä. Siitä en osaa sanoa mitään.
Olisi kyllä enemmän kuin kiva tietää, mitä autoja on testattu. Jenkkien testeissä on ollut tietysti kaikki jenkkimerkit, ja jotenkin uskoisin niiden olevan myös heikoiten menestyvät eli helpoiten avattavat. Usein jenkkien mitkä vain laitteet tuntuu olevan vähän helpommin/ yksinkertaisemmin tehtyjä.
Saksalaiset on varmasti hommaan paneutunut pari hitusta enemmän. Mukaan lukien naapuri Volvo.
Voin olla väärässä, mutuilen vain yleisellä tasolla.
Varmaan ihan syystä testaajat eivät ole kertoneet suoraan mitä autoja on testattu, koska sehän olisi suoraa avunantoa varkaille.

Vaikka asiaan paneutuisi kuinka hyvin, suurin ongelma on siinä, ettei auto tiedä onko avain oikeasti vieressä vaiko ei.
Siksi käyttäjältä aktiivisia toimia vaativat systeemit (perinteiset kaukosäätimet) ovat immuuneja tälläisille hyökkäyksille ja siksi turvallisempia.
Tekniikka helpottaa elämää, mutta tekniikan kehittäjät eivät pysty aina huomioimaan kaikkea, varsinkaan väärinkäyttöä.
Mutta jos esim. koodin vastaanottoaika tai voimakkuuden vaihteluväli kerrotaan, niin koko topikin aiheena oleva homma vain helpottuisi?
Nythän ei puhuta itse koodin purkamisesta.
Edit. Itseasiassa noi speksit varmaan sais tehtaalta kysyttyä. Mutta aina ei niitä speksejä tule, ne vaan toteavat " ette te tee niillä mitään".
Ei noilla ole merkitystä tässä menetelmässä, koska se ei puutu mitenkään signaalin sisältöön.
Tarvittavat tavoitetasot saa selville jo pelkästään toimitaetäisyyksistä laskemalla (kts. aikaisemmin linkkaamani yhtälö)
http://en.wikipedia.org/wiki/Link_budget