Okei. Eli siis sitä vastausaikaa ei turvallisuuden nimissä lasketa.
Tuo virransäästö on toki ihan selvää pässinlihaa.
Juu ei. Auton puolella tuo vastaanottimen virrankulutus ei ole ongelma mutta avaimen päässä on. Kuten jokainen tietää omasta kännykästään, että sitäkin pitää latailla parinviikon välein, vaikka sillä ei soiteltaisi lainkaan ja se olisi vielä paikallaan.
Jopa sammuksissa se kännykkä kuluttaa virtaa hitusen ja se tyhjentää akun ennen pitkää itse purkautumisen lisäksi.
Turvalliseksi tuon systeemin saisi sillä, että avaimen vastaanotin antaisi vastauspulssin äärimmäisen tarkassa ajassa kuultuaan kysymyksen, koska tällä tavalla on mahdollista rajoittaa etäisyyttä. Tosin tämä vaatisi avaimen sisäisiltä referenssioskillaattorilta suunnatonta stabiilutta.
Tai systeemi toimisi myös jos avaimelta pyydettäisin ns. etäisyydenmittauspulssi synkronoidusti. Tosin avaimen hinta olisi jotain aivan muuta kuin nykyiset kymppi (hinta autonvalmistajalle), vaan kyseessä olisi satojen tai jopa tuhansien euron hintainen vekotin kun se on aikas työläs suunnitella ja valmistaa kätevän kokoiseksi ja energiapihiksi.
Jos tuohon etäisyydenmittauspulssiin sekaantuu jokin kontrolleri tai muu CPU avaimessa, ei homma enää toimi, koska latenssit vaihtelevat sen verran paljon, että ns. käyttöetäisyys olisi turvallisuutta ajatellen liian pitkä. Ja vasteaika olisi nanosekuntien sijaan mikrosekunteja.
... Ideoidaan lisää...

Jos avain sisältäisi vastaanottimen, mikserin ja pääteaseteen (ja tietty tarvittavat suotimet), eli se muuntaisi auton lähettämän etäisyyskyselypulssin ainoastaan toiselle taajuudelle, jolloin muunnoksen aika olisi aina vakio ja äärimmäisen lyhyt (pikosekunteja tai korkeintaan nanosekunteja). Tällöin itse etäisyyden mittaus voitaisiin suorittaa autossa ja laitteiston koko tai energian kulutus eivät olisi määrävässä asemassa kuten ne ovat itse avaimessa ja tällöin avaimenkin hinta pysyisi kohtuullisena. Lisäksi avaimen osalta tämä noudattaisi KISS-periaatetta.
Pelkkä kentänvoimakkuus etäisyyden indikaattorina on pirskatin huono menetelmä, koska avausviestin systeemissä sen voi ohittaa pelkällä teholla.
Jotta asia edes aukeaisi hitusen, niin tuossa kuvassa on vapaantilanvaimennus etäisyyden funktiona taajuudella 433MHz missä nuo kaukosäätimet yleisesti majailevat.
Kentänvoimakkuuden yksikkö on dBm (DesiBeliMilliWatti) ja lähettimen tehot 0,01W (10dBm) ja kymmenen wattia (40dBm).
Kuten kuvaajasta näkyy, etäisyyden tuplaantuessa kentänvoimakkuus puolittuu.

Edit; näköjään käynyt typo tuossa kuvaajassa. 1W <> 10W
Kuten ilmeisesti vag:ssa, täytyy myös volvossa olla näpit kiinni kahvassa, sitten vasta auto lähettää kaukosäätimeen kyselyn ja tämänjälkeen kaukosäädin lähettää koodinsa.
Mikäli autosta lähtevä kysely on salattu ja kyselyssä pyydetään lähettämään tietyntyyppinen koodi, jonka vain avain osaa lähettää oikein, silloinkaan ei pelkkä yhden koodin kopiointi riittäisi, vaan täytyisi tietää auton kyselyä vastaavan koodin muodostamisperiaate.
Jokseenkin yksinkertaista ajatusta, kun en mäkään mikään radio-hakkeri ole, niin en sitten tiedä, mutta jos viisaammat noita suunnittelee, niin ei luulisi olevan vaikeaa toteuttaa se molemminpuoleisilla muuttuvilla koodeilla ja niidä koodeja vastaavilla salatuilla koodeilla..
Auto kysyy: Paljonko kello on
Avain vastaa: 20:15
-ovet aukeaa
Auto kysyykin seuraavaksi: Paljonko kello on 1h 25minuutin kuluttua
Avain vastaa: 21:40
-ovet aukeaa
Jos avain ei lähetä kellonaikaa, muuta kuin silloin, kun auto sitä kysyy, ei sitä koodia voi varastaa, kuin sillä hetkellä kun auto sitä kysyy ja vaikka sen saakin varastettua, on se tieto minuutin päästä hyödytön..
Ja tosi hyödytön se on etenkin silloin, jos auto ei enää kysykkään sitä nykyistä kellonaikaa...
Ymmärtääkseni nuo tietyn algoritmin mukaan vaihtuvat avaimet olivat käytössä jo 80-luvun lopulla ensimmäisinä versioinaan.
Ja tämän kuvatun menetelmän juju on siinä, ettei se puutu mitenkään bittisisältöön. Siksi se toimiikin.
Sille on ihan radiotekniikassa oma nimensä, eli toistin (repeater)
http://en.wikipedia.org/wiki/Radio_repeaterTuollaisia käytetään laajasti alkuperäisen pöllimismenetelmäkuvauksen mukaisesti mm. TETRA- ja GSM-verkoissa. Tosin toistimia on kahta laatua, toiset toistavat lähetteen alkuperäisellä taajuudellaan ja toiset muuntavat taajuuden.
Suurimmat systeemit, jotka tiedän em. menetelmällä toimivan ovat Suomessa jakelujärjestelmän kaapelointipituudeltaan yli 20km.
Niille löytyy ihan kotimaisia valmistajiakin.
http://www.creowave.com/fi/tuotteet/professional-radio/esitteet.htmlKyseinen toistin ei puutu millään tavalla sisältöön, vaan ainoastaan vahvistaa sen tietylle tasolle (säädettävä) puuttumatta itse TETRA-lähetteen sisältöön millään tavalla. Vaatii vahvistimelta/suotimilta yms. hiluilta muuten yllättävän paljon.
Alkaako meneen jo liian tekniseksi jutuksi. Eikös se käy näinkin, suurimmassa osassa autoja. 
http://www.youtube.com/watch?v=D2rR-xsn-XE
Tuosta selviää voitelemalla auton lukot huolellisesti....

Homma joka unohtuu monelta....
