Akunkenkähän irroitetaan muutenkin monien isompien töiden ajaksi, eikö? Ei se niin kauheeta ole nollata vikakoodeja noinkaan
Ei vaikuta oikeasti auton ajettavuuteen tai oikein ihmeemmin mihinkään muuhunkaan vaikka ne adaptiiviset arvot katoaisikin. Saattaa jopa olla jos vikaa ollut, niin nekin on ollut vain perseellään.
Vaikutus riippuu ihan siitä, missä kunnossa IMMu ja Lambda on. Jos ne ovat vanhoja (arvot heittävät alkuperäisistä), niin se näkyy polttoaineen kulutuksessa ihan litroina. Myös nykimistä, heikkoa käynnistymistä/tyhjäkäyntiä voi esiintyä.
Ja tässä kyseisessä tapauksessa vika on ilmeisesti ollut polttoaineen syötössä, niin ne sopeutusarvot ovat kyllä paikallaan antureihin nähden, sillä katkeava polttoaineen syöttö ei vaikuta niihin.
Ja kolmanneksi, LH näyttää vain ne pirskatin kolme vikakoodia, joten entiset nollataan ja katsotaan löytyykö sieltä niitä lisää. Jos tämä tehdään akunnavan irroituksella, niin tulos on se, että sitä neljättä tai viidettä vikakoodia ei koskaan nähdä.

Tämmöistä olen LH:sta aikojen saatossa oppinut kun olen sen koodia tirkistellyt ja ihmetellyt. Se jaksaa välillä yllättää vielä monen vuodenkin jälkeen. Kuten vaikkapa adaptiivisella tyhjäkäynnillä....
Eivät ne ingenjöörit, jotka LH:n ovat suunnitelleet ole täysiä vidiootteja olleen, vaan laittaneet hämmentävän paljon asioita 32kt koodiin. Tai sitten koodaaja on ollut niitä miehiä, jotka lukevat suoraan binääriä tai hexaa!

Mikä nykyisissä Volvoissa ei paljoa enempää osaa mutta vaatii sen 4Gt flash-muistin. Siitä kun karsii sen "nsbn;" saastan, joka on kotoisin sovelluskehittimestä, niin hyötykoodi menee reiluun 100kt tilaan. Kehitys kehittyy ja jossain asioissa eteenpäin ja jossain valitettavasti taaksepäin.
Akun irroittamisen vaativat remontit ovat täydellisen oma lukunsa.