puhdas rosteri ei kestä niin hyvin kuumuutta ja lämmönvaihteluita, mitä seostettu. Autojen pakoputkissakin käytetään seostettua putkea. Niihinkin ottaa magneetti kiinni, mutta silti eivät ruostu, kuten normaali musta rauta.
Jos magneetti ei ota, puhutaan ns. austeniittisista seoksista. Nämä kestävät hyvin tulta ja kuumuutta mutta sitä vastoin kestävät tavallista rautaa huonommin mekaanista vaihtelevaa rasitusta. Asialla ei ole merkitystä, jos rasitukset jäävät alle "sallitun tason" eli yllättävän hyvin kestää pakoputkessakin. Jos "rosteriin" ottaa magneetti, kyse on todennäköisesti ferriittisestä surkealaatuisesta ruostumattomasta teräksestä, joka jaksaa sekin kiiltää ahon laidassa miehen iän ruostumatta mutta ei kuitenkaan kestä juuri muuta kuin sadevettä. Monet halvat keittiökipot ovat tämmöistä ainetta. Näillä on lämpölaajenemiskertoimessa melkoisia eroja, jopa luokkaa 50%.
Dupleksiset teräkset ovat magneettisia, mutta magneetti ei ota niihin niin voimakkaasti kuin tavalliseen rautaan. Eroa voi olla vaikea todeta magneetilla käsivaralta.
Jos peltiä kuumentaa tuli ja neste kiehuu takana, jolloin pelti pääsee kuumemaan kunnes siihen taas tulee kylmä neste, niin puhutaan melkoisista jännitysmuutoksista, jotka voisivat hyvinkin rikkoa pellin myös mekaanisesti. Polttoaineesta peräisin olevat epäpuhtaudet ovat myös varmasti otollisia aineita syövyttämään metallia. Onkohan kukaan katsonut sillä silmällä, että onko nuo Ardicin pohjan "puhkipalamiset" syöpymisen vai halkeilun aiheuttamia? Pistemäiset reiät ovat varma korroosion merkki mutta syöpyminen voi ilmetä metallissa monella muullakin tavalla.