En tiedä nukuinko väärällä tunnilla mutta eikö se siltikin säteilemällä siirry siihen ilmaan se lämpö vaikka se ilma virtaakin kuulerin läpi/ohi?
Kyllä nukuit!
Sillä tämän olisi voinut päätelläkkin!
Mietippäs asiaa vaikka siten, että talvella lämpötila on sama ja olet paljan käsin tyynessä kelissä ja vertaa sitä, kuinka kädet jäähtyvät verrattuna kovaan tuleen! :hello:
Säteilyteho on tuolloin sama mutta johtumien ei taas ole samaa tyyni vs. tuuli.
Säteilyssä määräävää on lämpötilaero ja pinta-ala, johtumisessa taas massavirtaus!
Tulihan tähänkin selvyys. Moneen kertaan asiaa miettineenä, mopon sylinterin jäähdytystä hapettunut alumiini vs. mattamusta maali.
Olin aina kuvitellut, että maalikerros eristäisi enemmän, kuin hyöty. Mutta ilmeisesti näin ei ole. hmmm, mielenkiintoista...
Mutta mitenkäs; yksisylinterinen 49cc mopon moottori on liki suorassa auringonpaisteessa (avoimet katteet/ei katteita ollenkaan). Eikös tällöin musta väri absorboi lämpösäteilyä? Valkoisenhan ei näin pitäisi tehdä? Kumpi olisi parempi vaihtoehto, vaiko sittenkin mattaantunut hapettunut alumiini? 
Maalin eristyskyky on huono, ainakin sylintereissä käytetty. Sen tehtävä on yrittää estää likaa tarttumasta pintaan, sillä lika on paljon parempi eriste kuin maali.
Musta sylinteri absorboi auringossa kyllä lämpöä, mutta vain auringon suunnasta. Muualle se luovuttaa sitä lämpöä säteilemällä.
Kuten sanottu, ilmajäähdytteisessä koneessa johtuminen on tärkeämpi mekanismi kuin säteily.
Säteilyjäähdytystä käytetään ainoastaan avaruudessa, koska siellä ei ole materiaalia, joka johtaisi lämpöä!
Säteilykomponenttihan on puhtaasti kiinni emissiokertoimesta ja lämpötila-erosta.