Jos vetää kärryä tms. kuormaa yhtään, tai haluaa ajaa matalilla kierroksilla, niin ehdoton ei kiinteälle.
Dieseli hakkuuttaa niin perkeleesti matalilla kierroksilla, ettei sitä vaihteisto loputtomasti kestä. Se, jos jollakulla on kestänyt kiinteällä, niin toisella ei välttämättä kestä. On niin paljon vaihteiston kilometreistä ja käytöstä kiinni.
Vanhoissa dieseleissä ei kaksoismassaa ole ja jossain kohtuu modernissa KIAssakaan ollut kaksoismassaa. Mutta sen kiinteän vauhtipyörän massa on sitte hiukan toinen, todella massiivinen. Myöskään joku pikkudiisseli (1.6l tjsp) tai vanha esikammiolousku, ei anna piikkivääntöä alas niin paljoa suhteessa moottorin kokoon, kuin yhtään nykyaikaisempi diesel.
Se kaksoismassa on minustakin jotenkin puolikuollut yritys, mutta jos omalle kohdalle sattuisi, niin kaksoismassalla menisin. Kuitenkin jos se kytkin/kaksoismassa kestää alunpitäen 300-600tkm ja 10-20vuotta, niin miksei se uusi kestäisi? Tunnetut valmistajat antavat yleensä takuunkin osilleen, esimerkiksi 2v/50tkm.
Jos kaksoismassalla menet (tai et mene), niin suosittelen lämpimästi katselemaan osien hintoja keskieuroopan nettikaupoista. Säästö euroissa voi helposti olla useita satasia, ellet sitten jostain korjaamolta saa hyvää tarjousta vaihdolle tilatessa osat heidän kautta.
Sekin kannattaa muistaa, ettei monikaan korjaamo anna mitään takuuta tehdylle työlle, jos asiakas tuo omat osat. Tästäkin kannattaa olla tarkkana, koska on eri asia antaa työlle takuu, kuin osille takuu. Periaatteessa osien alkulähteellä ei ole merkitystä, jos mahdollisesti ilmennyt vika ei ollut niissä, vaan huolimattomasti tehdyssä vaihtotyössä.
Tässä nyt yhden ex-autoasentajan näkökulma. Dieseliä ei minulla ole, koska en jaksa niiden monimutkaisempaa tekniikkaa.