Mitä lisäarvoa kiertokangen toiminnalle, jonka pinnat eivät kosketa mihinkään, on siitä että se on pinnoitettu merkittävän hyvin hankaavaa kulutusta kestävällä aineksella ?
No OK, veivin ylä- tai alasilmän posket koskettavat vastaavaan pintaan, riippuen on keppi ylä- tai alaohjattu, mutta kyseisen kohdan kuluminen ei näyttele käytännössä minkäänlaista roolia kiertokangen kestävyyden kannalta.
Toisin kuin kiertokangen lämpökäsittely, ei pinnoitus vaikuta ko. kappaleen veto- tai leikkausjännityksen kestoon tavalla jolla olisi mitään merkitystä.
Jos aihio ei ole tae, voisi kuulapuhalluksen jättämä puristusjännitys aineen pinnassa olla kylläkin hyödyllinen.
Tämä ajatus on kiiriny päähän kappaleista, mitä käsitellään töissä. Kappaleet mitä töissä pinnoitetaan, menee paikkoihin, missä tarvitaan Ääretöntä kulutuksen kestävyyttä. Tyyliin, "koskaan ei oo liian kestävä".
Mutta se miksi minua mietityttää tämä pintakäsittely..
Kappale, 100x100/40 "kolmio" profiili puristuu nätisti jigiin, jos sitä ei käsitellä, niinku yleensä. Mutta kappaleet mitkä on käsitelty, ei taivu mitenkään, Ei kirveelläkään, päin jigiä..
Jotain vaikutusta sillä pintajännityksiin, ja samalla kestävyyteen on. Jos paperi sanoo, ettei ole, ni käytäntö on sen toisin todistanu. Ja me Ei karkasta kappaleita mitenkään, vain pinnoitetaan.
Se miten se vaikuttaa, ja miksi, ei mua niinkään kiinnosta. Mutta töissä ku näitä joka päivä hypistelee, ni huomaa eroja..
