Näin netissä tän kuvan...

Auto on niin hieno että harmittaa osallistua ketjuun kyseenalaistavalla kommentilla, mutta olenko ainoa joka tulkitsee tuon kuvan toisin? Itse näkisin että punaiset ja siniset nuolet tarkoittavat välijäähyyn edestä päin tulevaa ilmavirtausta (jäähdytysilmaa), ja jos nuo rivat on auton menosuuntaan pyöreät, jäähdytysilma virtaa sulavammin kennoon. Jos taas kantikkaat, aiheutuu ilmavirtaa jarruttavaa pyörrettä. Aerodynamiikan lainalaisuuksia. Näkisin että tarkoitus olisi pyöristää keulaan päin olevat pitkät rivat ohjaamaan ilmaa tehokkaammin, eikä niinkään päätyjä

. Toki päätyjen muokkaamisella saadaan kennon sisäistä jäähdytettävän ilman virtausta parannettua.
Mielestäni kuitenkin Tube and Fin -toteutuksessa kyse on tästä

Eli jäähdyttävää ilmaa on vastassa pyöristetty pinta ja jäänhdytettävä ilma kulkee ovaalin muotoisessa kanavassa.
Se ette ahtoputkiston ilma "mahtuu" virtaamaan kennon läpi varmistetaan kennon mitoituksella ja kuuman ilman jakautumisessa koko kennon alalle päädyillä on iso merkitys. Maksimaalisen jäähdytykset takia tuohon jäähdytysilman virtaukseen halutaan kiinnittää huomiota.
Juttu mistä kuva on käsittelee välijäähyjä ylipäätään ja siinä otetaan kantaa päätyjen sijaintiin/mitoitukseen/virtaukseen jolla taataan kuuman ilman leviäminen tehokkaasti jäähyyn ja toisaalta tuohon jäähdyttävän ilman virtaukseen.
Näiden paremmuudesta sitten on käden vääntöä, mutta ilmeisesti tuo tube and fin on ainakin kevyempi/halvempi. Välttämättä hyvä läpivirtaus taas ei takaa parasta jäähdytystehoa. Jos kennoja on peräkkäin (syyläri ja välijäähy) voidaan tällä taas saada taaemmalle kennolla paremmin viileää. Yksiselitteistä totuutta tuskin on ja esimerkisi tuon tuben kulmien pyöreys vaikuttaa paljon. Onhan sitten olemassa kai vielä joku radiaused bar and plate, jossa on yritetty saada hyviä puolia molemmista.
Nuo uudet päädyt varma parannus!