Onko teille tullut mieleen että noiden kameroiden gepsit voi olla melkoista kuraa? Eikai muutamalla kympillä saa tonnien vehjettä
On tullut ja tiedossakin tämä on.
Oikeasti noita GPS-siruja valmistaa aika harva valmistaja, joten saman tekniikan ympärillä ne pyörivät lopultakin.
Ja suurimmat erot tulevat GPS:n sisäisestä kellosta ja sekin saadaan hyvin tarkaksi sentillä.
Koko GPS-vastaanottimen hinta pyörii siinä euron hujakoilla.
Kuluttaja saa €100,- erittäin tarkan GPS/Glonass paikantimen, joten se kertoo romujen hinnoista jotakin. Ja siinä paikantimessa sentään on kahden erilaisen järjestelmän vastaanottimet.
Vähän sama kuin halpis puhelimet. Ei niiden perusvastaanotin osat ole sen kummoisempia kuin kalliimmissakaan, eli puhutaan alle euron hintaisista palikoista. Hyvän ja huonon GPS:n isoin ero on herkkyydessä.
Tämä epätarkkuus, josta minä olen puhunut on puhtaasti GPS:n taakse kätkeytyvän fysiikan aiheuttamaa ja myös pelkkään L1 taajuuteen perustuvasta paikannuksesta aiheutuvaa. Ihminen kun ei pysty vaikuttamaan avaruussäähän tai ilmakehän ominaisuuksiin, josta ne GPS:n virheet pitkälti syntyvät.
Jos L1 ja L2 kanavat olisivat siviilien käytössä, olisi tarkkuus parhaimmillaan 30cm luokissa. Vaan se ei tapahdu niin pitkään kun jenkit istuvat GPS-satelliittien takana sotilaallisista syistä. Ja nämä härvelit maksavat niitä tonneja mutta niitä ei kuluttaja saa käsiinsä (vaativat luvat).
Sitten on nämä geodeettiset vastaanottimet, jotka ovat myös kalliita osin teknologiansa ja vähäisen valmistusmääränsä vuoksi. Ja niillä on se huono puoli, etteivät ne sovellu liikkuvaan mittaukseen kovin hyvin, kuten perus-GPS sopii.
Juju GPS:ssä on siinä, että vastaanotin on niin tarkka kuin lähetinkin, joten saa se vastaanotin olla melkoista paskaa, että se vaikuttaa tarkkuuteen. Lähettimen puolella kun on atomikello, josta vastaanotin saa lopulta oman aikansa.

Lyhyt ja mutkat suoraksi selostus siitä miten GPS toimii.
http://tieku.fi/kysy-meiltae/miten-gps-paikannin-tietaeae-sijaintinsaJa vähän enemmän tieteellinen selitys.
http://fi.wikipedia.org/wiki/GPS#Toimintaperiaate_ja_paikannustarkkuusJa ihan mitattua dataa
tmhttp://users.utu.fi/hlehto/gps/tarkkuus/index.shtmlJahas, just kirjoitit kun meinasin laittaa ylläolevan, joten vastataan samalla sinullekkin.
Noniin. Ja sitten kirjoitat:
"Virhe kasvaa kun vauhti hiljenee, koska algoritmi ei kykene enää parempaan."
Eli tasaisella kovalla nopeudella virhe ei voi olla suuri, jos firmis ja GPS osaa hommansa JA cruise osaa hommansa. Tästä päästään siihen, että sinun jalkacruisesi häviää ns. satanolla nykyaikaiselle cruiselle. Ja eikö olemassaolevan esitetyn datan valossa voi sieltä suunnasta tulla myöntö, että nykyaikainen cruise vetää aika helvetin suoraa nopeusviivaa 
GPS:n virhe voi olla suuri tai pieni, sitä ei voi tiedää tutkimatta raaka-dataa.
Moottorinohjaukseen integroidun cruisen "hyvyyttä" en ole missään vaiheessa kiistänyt. Alipainecruisen kylläkin.
Toki niissäkin on eroja, riippuen siitä, kuinka hyvin cruisen ominaisuudet on sovitettu varsinaisiin moottorin ominaisuuksiin. Mutta pääsääntönä kehitys on kehittynyt huomattavasti.
3L Tdi A6:n cruise toimii hiton tasaisesti, mutta esim. Stilon ei ihan niin hyvin, johtuen manuaalilaatikosta ja vaatimattomista voimavaroista.
Tämä muuten toimii paremmin "kalliissa" TomTomissa kuin tuossa halpiskamerassa. Tasanopeudella cruisella ajettaessa TomTom arvioi (laski) 19km tunnelin ulostulon sekuntien sisään ja nappasi heti satelliittisignaalin takaisin.
Tämä johtuu tietenkin käyttötarkoituksesta ja varmasti paljon pidemmälle kehitetyistä algoista ja käyttökokemustesteistä.
Navigaattorilla on aikaa käyttää enemmän pisteitä ja tehdä ns. jälkijunassa juttuja, mitä tuon kameran GPS ei oikein voi tehdä, jos se pyrkii näyttämään mahdollisimman reaaliaikaista nopeutta.
Kahden kauppa, kolmannen korvapuusti.
Ja navigonissakin on tuo sama tunneli-toiminne, jota saan testata mestarin tunnelissa, kun siellä espoon puolella käväisen. KEHU:sta se menee sekaisin, varsinkin kun ajan sen läpi.
Mitäs sitten teen kun saan sen ulos? 
Eikös muuten kännyköissä ala olla jo GPS + Glonassa? Tuli mieleen...
Jossan I-jotain härveleissä niitä taitaa olla, jollen väistä muurin.

Kun saat sen datan pihalle, niin laita se guuggelin maapallolle ja mittaa viivottimella etäisimpien pisteiden väli ja laita näyttökaappaus nähtäväksi. Jotta saadaan hämmästellä dataa.
No tässä virhekeskustelu meni jo ohi aiheen, mielestäni on todistettu, kuten sanoin, että nykyaikainen cruise vetää viivasuoraa nopeuskuvaajaa.
Sen takia olisikin hyvä saada julkiseksi tiedoksi eikä vain pienen piirin väännöksi. Otsikko voisi olla raflaava:
"Näin GPS-verotus vie loputkin rahasi virheiden vuoksi"
Virheiden lisäksi GPS:ää voi huijatakin. Voisin ostaa tällaisen huijauslaitteen ja laittaa naapurin auto ajamaan Suomea edestakaisin ja nauraa kun hän saa ajoneuvoverolipukkeen, joka perustuu GPS-login kilometreihin 
http://www.tekniikkatalous.fi/ict/laivan+automaattiohjaus+suistettiin+huomaamatta+kurssiltaan++nain+gpspaikannusta+huijataan/a920879
On hesari joitain juttuja aiheesta muistaakseni julkaissutkin, mutta aikas vaisuksi se on jäänyt.
Ja mitä tuohon huijaamiseen tulee, niin se tehtiin jo -08.
http://www.news.cornell.edu/stories/2008/09/gps-receivers-can-be-spoofed-say-cu-researchersHelpompaa on tehdä koko Suomesta GPS toimimaton paikka, sillä sen vaikutukset ovat radikaalimpia kuin tuollaiset naapurille vetomätkyjen hankkiminen.
Koko paikannusajoneuvoveroajatus on aivokuolleena syntynyt Orwellilainen päiväuni, joka ei koskaan maksa itseään takaisin.Mutta sekun ei mene insinöörin todistamana uskovaisten lanttuun!