Ei se muovi päällimmäisenä ollu mielessä ku kirjotin 60, 70 ja 80 luvun alun taloista. Mietin vaan pääasiassa esim. matalia perustuksia, pahimmillaan taloon laskeudutaan sisälle ja tasakatoja ja lähes tasaisia "loivia harjakattoja. Ja tasakatoilla pohjoisissa olosuhteissa toimimattomia kattokaivoja. Kyseisen aikakauden taloja löytyy jopa 100 mm eristevahvuudella. Perusasiat maakosteudesta oli ilmeisesti unohdettu isolta osin tuolla ajalla, jopa kiven/betonin eristäminen puurakenteista oli hukassa vaikka jo satoja vuosia sitten oli tiedossa että kiviperustuksen ja alimman hirren väliin pitää laittaa vähintään tuohi. Ja kun perustuksiin päästiin niin valesokkelien aikakausi sijoittuu em. aikakaudelle, riittää kengitettävää vielä pitkäksi aikaa noiden talojen ulkoseinissä. Ja osassa noista taloista kantavien väliseinienkin alajuoksut ovat valun alapuolella, huono paikka varsinkin kun muistaa että lattiat maanpinnan tasalla ja perustuksilla ei yleensä mitään kuivatusjärjestelmää.
Kyseinen aikakausi oli varmasti monille "iteoppineille" timpureille muovin kulta-aikaa. Paljon 50 luvun ja vanhempiaki taloja pilattiin. Nytki olen tekemässä remonttia rintamamiestaloon jossa -80 luvulla laitettu muovit väliseiniinki kahta puolen, eikä ole ensimmäinen vastaava tapaus.
Mutta sitä kai tämä rakentaminen on ollu ja tulee olemaan että aina seuraava sukupolvi nauraa edellisen sukupolven virheille. Ja kauhistelee rakentamisessa käytettyjä myrkkyjä, materiaaleja ja työtapoja. Ja jokainen sukupolvi on omasta mielestään oikiassa. Asiantuntijoiltakin kun kysyy samaa asiaa niin tahtoo tulla eri vastaukset, se minkä yks viisas sanoo ainoaksi oikeaksi niin seuraava sanoo että niin ei ainakaan saa tehdä. Liekköhän niin että aiheeseen liittyvistä "faktoistakin" osa vain pelkkiä mielipiteitä. Ihan niinku nämä minunki jutut täällä, pelkkää yhen miehen mielipidettä ilman tutkimustuloksia.
Edit. En esittänyt muuten edellisessä viestissä mielipidettä -50 luvusta ja muovista. Muuta ympäripyöreää höpinää kyllä
