Kävin tänään hakemassa tarviketorilta sen INA:n jakohihna sarjan ja wetterilta sen uuden liekkilukon kotelon. Kyselin samalla vaihtoväliä jakohihnalle wetteriltä, kun tarviketorilla sanoi, että se on sama, kuin alkuperäisellä hihnalla. Vähän aikaa kaiveltiin ja autodatalta löytyi tieto, että 80000km/48kk eli 4v. Kilometrit tiesinkin, mutta tuo kk/v tieto oli tarkeämpi, kun se täyttyy kuitenkin ensin.
Käytin volvoa vähän montun päällä. Vaihdoin liekkilukon kotelon ja poistin solexin auton alle menevän huohotinletkun. Korvasin vaihdekepin/vaihteensiirtimen puslan o-renkaan kahteen kuparirikkaan, kun ei ollut muuten sopivan kokoista. Maalasin myös uuden alatukivarren päälypuolelta ja jätin talliin kuivamaan.

Kyselin tuossa freetechnicsiltä neuvoja tuohon rötäämiseen ja risteyksissä nyökkäämiseen+ yläpään tehottomuuteen, kun pintakaasulla ja ykköskurkun alueella vetää tosi hyvin moottoritielle kiihdyttäessä, mutta kakkoskurkun alueella ei vedä yhtä hyvin, kun välillä tuntuu, että ääni vaan kasvaa.. tosin kyllä se nopeuskin nousee, mutta ei halutulla tavalla.. mietin kyllä jo, että johtuukohan b200k:n "huonosta" nokka-akselista. Kaverin kans mietin kylillä, kun se on enemmän webereitten kanssa tapellut, että jos kokeilisi toisiopuolelle pykälää isompaa eli 155 pääsuutinta ja jos ei auta niin sitten ensiöpuolelle eli pääsuuttimet olisi ensiö/toisio 150/155 tai 155/150.
Freetechnics vastasi kyselyyn näin, että:
CO lukemat on hiukan laihan puolella. Volvo on yleensä tyytyväisin
silloin kun Co on jossain 3.5 suunnalla. 65 tyhjäkäyntiä voi testata
ensiöön, tai katsoa mitä vaikuttaa jos seosruuvia avaa sen verran että
saadaan COt tuonne maisemaan. Silloin paranee samalla tuo 1200rpm
viipyily.
Ajossa nyykähdys olisi helpointa katsoa lambdamittarilla. Silloin näkee
heti mittarista onko tarpeen muuttaa rikkaampaan vai laihempaan.
Suutinkoot on ihan järkevällä alueella joten tarve voi olla kumpaan
suuntaan vaan.
Ja sitten, kun kyselin tuosta Co arvosta, kun se on raja-arvo omassa volvossa niin freetechnics vastasi:
CO raja on tosiaan uudemmissa mitattavissa juuri tuo 3.5 missä monet
kaasarikoneet on tyytyväisiä. Hiukan vanhemmissa mitattavissa raja on
4.5. Toiminnan kannalta mukava alue on yleensä 2,5-5.0 välillä. Liian
laihalle ei kannata urheilla, koska silloin saa vaan epäröivää käytöstä
tai muuta turhaa vaivaa.
Ajattelin, että jos nostaisi tuota tyhjäkäyntiseosta ns "parilla" pykälällä, kun seosruuvi aina narskahtaa ja liikahtaa vähäsen aukaistessa. Käyttäisi sitten uudestaa päästömittauksessa, kun käy pyöränkulmat säätämässä.
Se tuli todettua, että pitäisi löytää/hommata vaihdekepin reikään se äänieriste. Melkoinen vinkka kävi sekä jalalle, että muutenkin ja sai lämmitys olla päällä ihan tosissaan.
Tähän voisi todeta, että näillä yön 0-keleillä reumaluukku auki ajelu voi aiheuttaa vilua.

Oli unohtunut viime syksynä vänkärinpuolen reumaluukku auki enkä ollut huomannut asiaa. Ei isäkään mitään jalkatilan kylmyydestä sanonut, kun käytiin volvolla pappaa katsomassa viime torstaina.