(Kuva poistettu lainauksesta.)
Tälläinen tuli eräänä iltana pikaisesti väsättyä. Kuvan arvot on ihan liibalaabaa, niihin ei kannata puuttua...
Koodikin tullee jakoon joskus mikäli sen siihen kuntoon saa että kehtaa esitellä julkisesti.
Nokkelimmat varmaan kuvasta päättelivät ohjelman tarkoituksen. Eli syötetään LH:n kartta sekä haluttu lambda-tavoitekartta, yhdistetään läppäri purkkiin ja ohjelma laskeskelee uuden kartan automaagisesti.
Ihan noin simppeliä toiminta ei kuitenkaan ole, vaatii purkin avauksen ja muutaman piuhan juottamisen prossun sarjaporttilinjoihin, käyttää siis LH:n omaa sarjaporttiprotokollaa. Sarjaporttilähtö pitää tietenkin saada kiinni tietokoneeseen, eli vaatii FTDI/RS232/USB jne adapteria väliin. Mulla lisäksi laajakaistan analoginen 0-5V signaali kytketty LH:n omaan A/D-muuntimeen, jota tietokone sitten lukee sarjaportin kautta. Tämä ei tietenkään ole pakollista, mutta säästää läppärin usb-paikkoja kun ei tarvitse laajakaistalle omaa porttia.
Kuorma- ja kierroslukutieto saadaan sarjaportin kautta ja tulikin sitten lisättyä vielä TunerPro:n kaltainen "tracing" -ominaisuus, jonka kautta näkee kätevästi missä solussa milloinkin pyöritään...
Vielä pitäisi keksiä miten tunnistaa oikea ajankohta säädölle. Esim. moottorijarrulla kone vetää melkoisen laihalle -> ohjelma rikastaa solua turhaan. Yksi vaihtoehto olisi tietty sallia vain rikkaammalle säätö. Tai vain mikäli kuorma/rpm -tieto olisi suurempi kuin edellisellä kerralla, eli kiihdytystilanteessa?
Käsin säätöä tämä ei tietenkään korvaa, mutta on siitä hieman apua "sinne päin" säätämiseen. Esim. ahdoille siirtymisen säätö helpottui huomattavasti.
Tätä softaa kehitelty hitaasti eteenpäin. RAM-loggaus vaihtui Ostrichin lukemiseen. Nyt voi syöttää suoraan TunerPro:n hyväksymät XDF ja BIN -tiedostot ja valita seurattavat kartat. Loggaus tiedostoon onnistuu myös, eli enää ei tarvita videokameraa kuvaamaan näyttöä jos halutaan jonkunlaista datalogia saada ajosta.

Tuolta RAM-puolelta saisi kyllä LH:n tiedostamat suuttimien aukioloajat, kierrosluvut ja muut olennaiset tiedot helpommin ja tarkemmin kuin Ostrichin muistikyselyitä tulkkaamalla, mutta vaatii ECU:n puukotusta ja oman kikkailunsa Boschin oman protokollan kanssa toimiakseen (tällöin mm. vikavaloledi poistuu käytöstä).

Kuvassa näkyy myös "Logger serial port" -valinta, johon voi valita oman loggaussysteemin sisääntulon. Mulla on ollut käytössä esimerkiksi Arduino, laajakaista-anturin ohjauspurkki tai muu vastaava AD-muuntimen omaava sarjaporttikommunikaatioon kykenevä palikka, jolla on sitten logattu esim. laajakaistaa tai ahtopainetta.
Postailen tämän siksi, että koodi/softa lienee piakkoin myös julkaisukelpoista. Koetaanko tälläista softaa ylipäänsä tarpeelliseksi vai hoituuko kaikki jo TunerPron kautta? Muita lisättäviä ominaisuuksia? TunerPro osaa kyllä seurata Ostrichin karttaa, mutta vain yhtä kerrallaan (onko näin?), lisäksi siitä taitaa kokonaan puuttua mahdollisuus logata trace-ominaisuuden data tiedostoon?
Omaan käyttööni olen tämän kuitenkin alun perin kirjoittanut, lähinnä siksi että usein sattuu läppärinä olemaan non-windows -versio, jolloin TunerPron kaltaiset työkalut jäävät vain haaveeksi.
Onko suositella jotain hyvää lastun polttoprommeria, joka ois järkihintanen ja riittäs tähän hommaan hyvin? Tai alkaako joku tekeen lastun sittekö on valmiit säädöt emulaattorilla tehty?
Mulla on käytössä Minipro TL866 (tai joku sen klooni), toimii kaikilla alustoilla ja tukee lähes kaikkia piirejä 40-pinnisiin saakka.