Vastaava kapistus tuo prommeri. Mukana tulevaa softaa en kuitenkaan käyttäisi.
Itselläni on vieläkin eeToolsin megamax vieläkin käytössä, josta voi päätellä, milloin poltin ekan lastuni....
https://sites.google.com/site/geekattempts/misc-notes/megamax-programmerPitäisi varmaankin päivittää usb-versioon....

LH:n oma alkuperäinen lastu on tyypiltään 27C256 ja on siis EPROM-piiri. Nämä on tyhjennettävissä valottamalla piirissä olevaa ikkunaa UV-valolla, todella vanhanaikaista teknologiaa siis.
Mitä sitten?

Toimii, kuin se kuuluisa junan vessa.
Prommeri on vanha, tyhjennyslaite on vanha ja niin edelleen.
Ne silti toimivat, vaikka ovat valmistettu ennen merikonttiani.
Itse asiassa, tykkään noista C-sarjan piireistä, sillä ne kestävät kylmää, kuumaa, säteilyä ja aikaa, mitä muoviset nykypiirit eivät kestä. C-sarjalaiset ovat keraamisia piirejä, nykyiset muovisia, joka ei pidä samalla tavalla sitä vesimolekyylin perkelettä pihalla piireistä.
Itseasiassa yhdellä tutulla on ollut 25-vuotta tuollainen keraaminen piiri saamassa auringonvaloa ja se on silti vieläkin luettavissa virheettömästi.
Itselläni kun sattuu olemaan noita 27C256 piirejä vielä muutamia kymmeniä kappaleita, joten käytän ne loppuun. Tosin jossain rojuissani noita pitäisi olla lisää parisen sataa kipaletta (purettu UBC-9000 härveleistä kun ne ohjelmoin uudelleen joskus muinoin).
Alunperin noita piirejä sattui nurkista löytymään joitakin tuhansia, mutta hölmöyttäni heitin ne SER-jätteeseen joskus 2000-luvun alussa.
Sen voi korvata vastaavan pinnilayoutin ja vähintään vastaavan kapasiteetin flash- tai EEPROM piireillä. Näistäkin löytyy valinnanvaraa, esimerkiksi 27SF512 EEPROMille mahtuu jo kaksi 32kt biniä, mutta LH lukee vain jälkimmäistä puoliskoa (muistiosoitteet 0x8000 - 0xFFFF). Suosittelen kuitenkin varmistamaan pinoutit vanhalle sekä mahdollisesti korvaavalle piirille ennen kytkentää, nämä on vaan muistikuvien pohjalta kirjoitettu.
Tuotas, 512 piirissä on yksi osoitepinni enemmän käytössä, kuin 256 piirissä. LH:ssa se on maatettu oletuksena. Joten siksi se 512 piiri hyppää sinne ylempään 32kb osoiteavaruuteen.
Paljastetaan nyt sekin kikka, jolla saan bensan ja wiinan lastun samaan piiriin, piilee juuri tuossa yhdessä pinnissä.

Eli poltan ne 512 piirille ja sitten osoitelinjalla kikkaillaan, kumpaa osiota luetaan.
Mitenhän tuo Ostrich kestää pakkasta jos on autossa paikallaan pitkiä aikoja kerrallaan? Eikös tuo toimi sisäisellä patterilla, ja tyhjenee muisti jos patteri loppuu? Onko patteri uusittavissa?
Minulla on ollut emulaattori LH:ssa 6-8 vuotta putkeen, enkä ole sitä irroittanut ikinä viimeiseen 5 vuoteen.
EZK:ssa se on ollut jotain 7-5 vuotta (uudempi versio) ja siinä on ollut pieniä ongelmia hätäiselle starttaajalle. powerbankin kanssa se on toiminut normaalisti, kuten hitusen rauhallisemmalla tyylillä, eli virrat päälle ja 30 sek odotusta ja sitten startti.
Millaista UV valoa käytätte piirien tyhjentämiseen?
Ihan tarkoitukseen tarkoitettua laitetta, joka tuottaa runsaasti UV-C:tä.
Vaatii piiristä riippuen 30-60 minuuttia. Tykkään kokemuksiin perustuen käyttää 2h aikaa miniminä.
Tai 60min*2 eri päivinä.
Lyhytaaltoisemmalla röntgenillä ne tyhjentyvät alle 5 minuutin ja gammalla alle minuutissa, mutta hitusen vaikeasti saatavia aallonpituuksia siviileille tai kenellekkään....

Taidan olla muuten ensimmäinen ja viimeinen toimivalla kiinan 012kopio IMMulla ajavista?
