Loistavaa
Toni! 

(Kuva poistettu lainauksesta.)
IMM linearisointikartan muuttaa helposti vakio -016sta -> -012een. Karttojen arvot löytyvät täältä:
http://ipdown.net/jetronic.info/tiki-list_file_gallery.php?galleryId=18
Kopioidaan 012 kartan numeeriset arvot, maalataan tunerpron kartta kokonaan, painetaan Ctrl+v ja näin on -012 kartta liitetty tiedostoon. Tärkeää on myös muuttaa Change Over kohdat mistä 2. ja 3. alue alkaa, koska ne ovat eri kohdassa kuin -016 kartassa. Arvot ovat:
012 maf: HEX 51 99 (81,153)
016 maf: HEX 5B AC (91,172)
Eli muutetaan 91,172 -> 81,153
(Kuva poistettu lainauksesta.)
Tämä on ehdottoman tärkeää kun IMMu on vaihdettu, mikä sekin on viri-pelissä käytännössä ehdoton vaatimus!
Koska se 016 IMMu vain pohjaa liian nopeasti.
Jos 012 IMMukin pohjaa, niin sitten viemäriputkiversiota rakentamaan ja tätä linearisointikarttaa muokkaamaan.
Siinä on idea, että ensin perusluvuilla mennään, sitten 4 kerrottuina ja sen jälkeen 16 kerrottuna. Eli toisinsanoen tällä pyritään luomaan suora viiva sen vastineeksi, että IMMu luo käyrän, joka nousee ensin jyrkästi ja sitten nousu hidastuu.
Eli nuo kääntöpisteet ovat suoraan sen solun numero, missä vaihdetaan kertoimeksi 4 tai 16.
Eli tämä kartta luo vastakohdan sille IMMun luontaiselle käyrälle. Eli tämän kippuran tarkoitus on luoda peilikuva IMMun omasta käppyrästä.

Eli tämän kippuran ja IMMun signaalin tuloksena pitäisi olla suora viiva, jota LH sitten hyödyntää tuossa mystisessä (lue: pirun monimutkaisessa polttoaineen laskennassa) sopituksen säätämisessä.
Jotain olen tarinoinut tästä vanhassa
FAQ-topicissa.
Ja täysin omaa kippuraa muokatessa pitää muistaa se, että ensimmäiset 4-5 solua on syytä jättää nollaan.
Injector Constant 1 tarkoittaa suuttimien kokoa, tässä BINissä arvo 150 vastaa vakio 318cc FT suuttimia. Jos rakentelee suht vakio FT konetta tai vaihtaa vaikka EV14 suuttimet tilalle niin arvoa pitää muuttaa vastaamaan uutta suutinkokoa, jos se on vakiosta poikkeava. Ostetaan vakio koneeseen vaikka bosch vihreät 443cc suuttimet, koska tulevaisuudessa vaihdetaan ahdin ym. kilkeitä. Vakio koneelle lasketaan uusi suutinarvo kaavalla x = (a/b) * c, sijoitetaan arvot kaavaan x = (318/443) * 150 ja saadaan uusi arvo 107,67 ja pyöristetään seuraavaan kokonaislukuun eli 108.
(Kuva poistettu lainauksesta.)
Tässä kohden kaikki ovat menneet metsään!Itse poltin muutaman kuution bensaa tämän asian ymmärtämiseen!

Toisinsanoen tuhlasin tonneja asian ymmärtämiseen!

Tähän vakioon koskeminen on täysin turhaa, sillä vakio #4 skaalaa suuttimet globaalisti!
Tämä vakio #1 skaalaa pääpolttoaineen korjauskarttaa suuntaan jos toiseen, muttei vaikuta mihinkään muuhun asiaan.
Esim tätä kautta eivät muutu kylmärikastukset yms. mutta skaalaamalla vakion #4 ne kaikki muuttuvat samassa suhteessa.
Eli Suomeksi sanottuna!
ÄLÄ KOSKE VAKIOON #1!Tai koske sitten kun kuormatieto on skaalattu 16*16 pääpolttoaineen
korjauskartassa siihen sopivaksi.
Injector Constant 4:llä skaalataan isommat suuttimet lastuun, mutta siitä taitaa Mika olla ainoa joka sen sielunelämästä tarkaan tietää.
Bensakarttaa voikin jokainen muuttaa itse haluamakseen.
(Kuva poistettu lainauksesta.)
Tarkkaan
(pilkun) minäkään en tiedä, mutta kuusi vinokonetta olen laittanut rokkaamaan satunnaisilla suuttimilla. Muutaman bensalla ja loput wiinalla!
Eli pienempi arvo, isommat suuttimet. Korkeampi luku, sitä pienemmät suuttimet. 9-turbon B230xx vakio-arvo on 2443. Tätä pienentämällä isommat suuttimet skaalautuvat kaikilta arvoiltaan sopiviksi.
Arvoa ei kannata lähteä muuttamaan mitenkään järjettömissä pykälissä, sillä 800cc suuttimet tulevat bensallakin toimeen yli 1000 arvoilla.
Laittamalla alle 1000 tähän vakioon LH sekoaa sopituksen osalta. Mutta vastaavasti tuo 1000 tarkoittaa yli tonnisia suuttimia (yli +1000cc), jollaisia tarvitsee vasta siellä reilusti +500hv luokassa.
"Helppo" konsti tämän kohdilleen hakemiseksi on käyttää kone kuumaksi ja heti startin jälkeen katsoa laajakaistasta missä sopat ovat tyhjäkäynnillä, sillä LH:n lambda-säädössä on penalty-ajastin, joka määrää, ettei lambda-säätöä käytetä heti.
Tämä testi kertoo suoraan, missä kohdin sopitusta mennään heti startin jälkeen. Sen jälkeen vain kone seis ja uusia arvoja kehiin.
Vinkkinä tähän, bensalla 700cc/min suuttimilla vakio #4 pyörii siellä 1X00 kantturoissa.
Pääpolttoaineenkorjauskarttakin muuttuu hitusen suuttimien ja IMMun vaikutuksesta. Muutokset eivät ole isoja mutta niitä silti on.
Tarkkaa lukua en anna ihan siksi, että se johtaa nopeasti harhaan säätötyötä ja lyömällä jonkin oletuksen tähän, voi joutua melkoiseen sawottaan pääkorjauskartan osalta. Joten tämä vakio #4 kohdilleen niin hyvin kuin osaa säätää ja vasta sitten sinne pääpolttoaineenkorjauskartan kimppuun!
Suutinvakio #4 säädetään ensin oikein ja sitten vasta käydään karttoja säätämään!Se voi näyttää tälle sitten lopuksi.
Tuo pääkorjauskartta on sitten korjauskartta pelkästään, jolla sitä LH:n mystistä polttoainelaskentaa korjataan suuntaan tai toiseen. Eli tuossa oleva 0-255 välillä oleva luku korjaa polttoaineenlaskentaa suuntaan tai toiseen.
Useissa bineissä perusarvo on 128, josta voi päätellä suunnan korjaukselle. Mutta tämä on pikkuisen pidemmälle vietyä insinööriporno-osastoa. 
Ja xdf vihjeessä lukee "adjust all to 255 TO DISABLE". Eli muutetaan kaikki solut arvoon 255, niin FuelCut poistuu. Helpoiten sen tekee valitsemalla funktion "fill w/ value" eli täytä tietyllä arvolla, sitten valitaan arvoksi (value:) 255, maalataan hiirellä kaikki solut ja painetaan suorita (execute) painiketta. Näin kaikki arvot muuttuvat kerralla haluuttuun 255een. Asetus tallennetaan disketin kuvasta, joka myös sulkee tämän jälkeen kyseisen valikon. Uudelleen avaamalla nähdään muutetut arvot:
Itse laittaisin sinne +230 arvoja säädön alkuvaiheessa, sillä se toimii myös moottoririkon ehkäisemisessä alkuvaiheessa.
Sitten kun säädöt ovat tontilla, voi tätä rajaa nostella tarvittaessa. Jos 240 ei 012 IMMulla riitä, niin aikas hyvin on jo papua koneessa! :hello:
Eli aloittaisin säätämisen rauhallisemmilla ahdoilla ja nostelisin ahtoja pikku-hiljaa kun säädöt alkavat olla tontilla.
Tämä fuel-cut on yhtäkuin IMMun solun numero (0-255).

Lämmitysrikastuksia voi pienentää polttoainetaloudellisuuden parantamiseksi. Tämä on vähän kuin vanha automaattirikastin kaasarikoneessa. Kokeilemalla muuttaa solujen arvoja pienemmiksi, pienenee myös rikastus, sitten kun kone alkaa nyppimään on menty liian pienelle alueelle. Ylärivissä on moottorin lämpötila (-36 - +104)
Kokemuksesta voin sanoa, ettei tätä hirvittävästi kannata muokkailla polttoainetalouden takia, sillä tätä karttaa käytetään aikas lyhyen aikaa mutta sillä saa aikaiseksi pirusti vaikeuksia säätämällä se laihalle.
Olen itse oikaissut sen saaste-mutkan kippurassa ja koneet toimivat paremmin sen ansiosta.
Wiinamäen miehet tutustuvat tähän karttaa olosuhteiden pakosta erittäin hyvin!

Tyhjäkäyntiä voi muokata kohdasta Idle Regulation, yleensä kannattaa hieman nostaa vakio arvosta niin käy viripeli hiukka paremmin. Kuvan arvoja 30 kun nostaa muutamalla pykälällä esim. -> 32 niin TK nousee johonkin 750 -> 850 rpm pintaan.
Tässä toimii kaaava numero*25= rpm
Automaatissa on vielä omat karttansa vaihdepäälle tyhjäkäyntiin.
Rajottimen voi nostaa muuttamalla vain yhtä numeroarvoa vaikka 8000 rpm. Mutta tämä ei hyödytä paljoakaan, ellei myös sytkäpuolen rajotinta nosta. Ja siellä puolella ei mitään yhtä helppoa rajottimen nostoa enää olekaan, sillä rajottaja sytkässä on piilotettu bin-tiedostoon useaan eri paikkaan. Joitain vakio lastuja on n. 6800 rpm rajottajalla, mihin voi lätkäistä oman tai vakio FT kartan. Rajottimessa on parempi, että ensin katkeaa bensa koska muuten jos sytkäpuoli katkoo niin kone täytyy polttoaineesta ja poksahtelee hyvin kun sytkä palaa taas takaisin.
Rajoittimeen en kajoaisi LH:n puolella jos autossa on katalysaattori, sillä EZK heittää rajoittimen päälle 6500rpm ja jos soppaa tulee ja kipinää ei, tulos on sulanut katalysaattori.
Lopuksi talletetaan itse tehty bin ja pitää muistaa että nyt binissä on väärä tarkistussumma, joten se pitää korjata. Sen voi tehdä TunerProhon saatavalla plugiilla tai vaikka Vladin eli ipdownin LH-editorilla:
http://ipdown.net/jetronic.info/tiki-list_file_gallery.php?galleryId=54
Tähän on helpointa käyttää ihan suoraan tunerpro:n automaattista tarkistussumman laskentaa, joka laskee suoraan tarkistussumman kun tiedosto tallennetaan.
http://forums.turbobricks.com/showpost.php?p=4701920&postcount=1789Hi
It is available on the Wiki under the files section/tools
Just copy the small dll and paste it into your tunerpro folder
path should be something similar to this: C:\Programfiles\TunerPro RT
Then open Tunerpro
Open XDF tab
Open view/edit XDF header info tab
open checksums tab
press add new button
under plug in module selector drop down menu select:
LH 2.4 Jetronic Tunerpro checksum plugin
press save
presto !
Checksum plugin will be run everytime you save a bin.
Essential then to save bins after editing BEFORE UPLOADING TO EMULATOR
Enjoy
YS
Jaybee
Jos tarkistussumma on pielessä, antaa LH vikakoodin ECU:n viallisuudesta (1-1-2), joten asia on syytä muistaa tehdä aina muutoksien jälkeen.
Eli joka kerran kun tavuakin on muokattu, täytyy tarkistussumma laskea oikein jotta kaikki on kunnossa.
EZK:n puolella tätä tarkistussummaa ei ole mutta LH on sitäkin tarkempi tässä!
Tosin tämä on helppoa korjata kahdella Ostrichilla (LH&EZK).
Tämän kaiken jälkeen jäljellä on vain
saatanallinen säätäminentm !
