No nyt uskaltaa sanoa.

Tai pikemminkin kysyä.
Varmaankin MAP anturin paikka/moottorin luonne myös vaikuttaa toimivuuteen jonkinverran? Itsellä ei ole kokemusta kuin vakioista moottorinohjauksista omissa autoissa, mutta löytyy IMM (Volvo) ja MAP (herne, eli Fiat).
Volvon toiminnan kaikki täällä tietää, ei siitä sen enempää. Fiatissa onkin kaikkea jännää vähän kaikesta riippuen.
Alkuperäinen imuputkisto on todella ahdas ja kuristettu jopa tuolle 1.2 voimamyllylle liian ahtaaksi. Korvaamalla alkuperäisen putkiston "suoralla" kuristamattomalla putkella ja paremmin virtaavalla filtterillä (alkuperäinen kotelo suunniteltu todella ankeasti ja ahdistaa) löytyy menohaluja ihan kellolla/dynolla mitaten lisää (ja imuäänet kasvaa).
Mutta, kun käytössä on "vapari" imupuoli, alkaa ruisku tekemään jänniä. Toimii niin hyvin kuin osaa kuvitella 90% ajastaan, mutta kelin ollessa +5°C...-5°C tuntumassa ja kelin kostea, tykkää nopeilla kaasun liikkeillä/moottorijarrutuksen jälkeen alkaa sekoilemaan ankarasti (nypyttää, yskäisee, on yliherkkä tms).
Imusarja on mustaa muovia ja sen alla on laturi. Laturi lämmittää imusarjan päätyä kädellä havaittavasti sopivissa tilanteissa. Imusarjan päädyssä on MAP, voisiko olla "huono" sijoituspaikka? Muutaman vuoden uudemmassa on MAPin paikka siirretty, eikä ongelmia tiedettävästi enään ole (ainakaan en ole kuullut).
Samaten tuo MAP on plenumin päädyn "pohjassa", kaikki mahdollinen huohotustöhnä yms. kerääntyy suoraan mappiin ja siitähän se riemu ratkeaa.
- Kuinka paljon MAPin sijoitus vaikuttaa sen toimintaan?
- Kuinka paljon IMMun sijoitus vaikuttaa sen toimintaan?
- Kumpi on enemmän edustettuna nykyaikaisissa moottoreissa (tasapeli?)?
- Saako molemmat toimimaan niin halutessaan (riittävästi hieromalla, eli "säätämällä" ja hakemalla) moottorin kuin moottorin kanssa?
Mutta, kuinkas tarkkoihin tuloksiin päästään kummallakin toteutuksella? IMM on tarkka, kyllä. MAPilla taitaa suurin "vaikeus" olla löytää riittävän nopeasti reagoiva anturi, vaikö?