Uusin AutoBild teki lopulta sen, mitä olemme Rodionin kanssa kaivanneet jo pitkään. Yhdessä Dekran kanssa tehdyn laajassa hintaskaalassa Xenonpolttimoita vertailleen testin loppupäätelmä vahvisti teorian. Omana päätelmänäni esitän yhteenvedon, että xenonpolttimon valovoiman määrää virtalähde, jota myös teknisesti epätarkasti nimitetään ballastiksi. Siitä seuraa, että normin mukaisesti tehdyt laadukkaat polttimot eivät kovin paljon poikkea toisistaan, koska ne ottavat valovirtana irti suunnilleen sen, mitä menetelmä sallii, eikä parhaiden välillä ole käytännön eroja.
Tuotteissa on silti eroja, jotka syntyvät siitä, että halvoilla prosesseilla ei saada aikaan yhtä hyvää laatua, ja teoreettista maksimia ei saavuteta. Tässäkin ryhmässä oli edelliseen testiin verrattuna sellainen parannus, että halpispolttimoihinkin sentään syttyi valo

Osram Night Breaker, Cool Blue Intense ja vakio Xenarc, Philips X-treme vision ja vakio Vision ja GE valovirta muutaman prosentin sisällä toisistaan. Cartechnic ja Philips Bluevision Ultra lähellä kannoilla ja sitten humppa-ja-hömppäpolttimot jopa kolmasosan pienemmin mittaustuloksin ja paljaalla silmälläkin hämärämmältä näyttävällä valokuviolla. Mittaukset tehtiin D2S polttimoilla. Myös valovoimakkuuksia tietyillä etäisyyksillä mitattiin referenssiumpiolla, mutta niissä voi olla umpion vaikutustakin mukana.
Oma päätelmäni tästä on jättää jatkossa Yönsärkijöiden lisähinta maksamatta ja tyytyä hieman halvempaan Xenarciin. Yhtä talvea aiemmin vaihtamalla näyttää saavan enemmän valovoimaa kuin maksamalla lisähintaa yli laadukkaan vakiopolttimon.