Oikeesti, jos kaikessa joutavassa virrankulutuksessa, jota nykykipoista löytyy, jokunen LED-polttimo auton perässä romahduttaa energiatalouden, niin 
Jospa kerrattaisiin faktat ensin. Tämä direktiivi on melkein 10 vuoden takaa ja sitä on ilmeisesti edeltänyt pitkä vääntö. Etelämpänähän on ollut tapana ajaa päivällä ilman ajovaloja. 20 vuotta sitten ledeillä toteutetut takavalot olivat todella harvaisia ja niiden takavalojen ohella kun palaa kaikenmaailman tokio by night valaistukset sisälläkin ynnä halogeenit keulalla, niin noin 160 W kulutuksesta kaikkiaan puhutaan.
Pelättiin siis valojen käyttöpakon lisäävän kulutusta ja päästöjä. Eikä syyttä. Ei tuo teho tyhjästä synny, vaan lähivalojen (halogeenit) polttaminen kasvattaa kulutusta teoriassa noin 0,3 l/100 km. Kaupunkiajossa enemmänkin. Päiväajovalot (21 W hehkuamput ... ledit) suunnilleen puolittaa tämän kulutuslisän, mutta silti väärä suunta, kun tällä vuosituhannella kulutusta on pyritty tiputtamaan.
Lisäksi "takavalot eivät pala" tekee jälkiasennuksesta mahdollista. Mikä on loistava uutinen sellaisen 2000 -luvun alkupuolen auton omistajalle, jossa ajovalopolttimon (halogeeni) vaihto aloitetaan irrottamalla puskuri ... tai kevyemmässä versiossa irrottamalla eturenkaat ja etulokasuojat ja/tai akku yms pientä.
Päiväajovalojen tulee palaa, kun moottori käy ja lähi-, kauko- ja etusumuvalot eivät pala. Ylivoimaisesti helpoin tapa toteuttaa
laillinen (niitä laittomia piisaa amish -autoissa ja pakettiautoissa) asennus on käyttää valaisinta, joka palaa moottorin käydessä (tunnistaa latausjännitteen) ja sammuu, kun etuvalot/parkit kytketään päälle.
Takavalojen palamattomuudelle on esitetty perusteeksi sitäkin, että kirkkaassa päivänvalossa jarruvalon syttyminen erottuu paremmin, kun takavalot eivät pala. Ei ole vitsi, olen törmännyt johonkin tutkimukseen, minkä mukaan erillinen jarruvalo havaitaan nopeammin kuin jarruvalon syttyminen käytettäessä yhdistettyä taka/jarruvalopoltinta. Tietysti se ero oli tyyliin 0,1 s, mutta sehän voi matkana tarkoittaa paria metriä. Luonnollisesti tämäkin tutkimus on parin vuosikymmenen takaa ja testit tehty hehkulampuilla eikä välittömästi täyteen tehoonsa syttyvillä ledeillä. Mutta noin niikuin perusteluna "oudolle" direktiiville.