Kuullostaapa tutulle... Herrat Aisin, Warner, Toyoda ja Denso ovat jotenkin salaliitossa lyöneet kaiken valmistamansa elektroniikan päälle sellaset lukot ja suojat että kellään muulla kuolevaisella ei ole asiaa niitä sorkkia
Toisin ku eurooppalaiset kilpailijansa...
Kyllä se herra Bosch on tehnyt samat temput, eli ns. reverse-engineering on pirun työlästä konekielikoodista.
Kyllähän minä selvitän mitä kartat tekevät, kunhan joku kaivaa sen pohjakoodin edes about sinnepäin selväksi.
Isot kartat löytyvät suhteellisen helposti, mutta esim. LH:n vakioiden alue on uskomattoman työläs selvittää ja vasta nyt siitä aletaan olla jyvällä aika hyvin (n. kuuden-seitsemän vuoden työ usealta ihmiseltä).
Tosin minullakin on ollut apuna muutama ulkomaan elävä, jotka koostivat minulle mukavan taulukon kaikista tunnetuista LH:n bineistä ja niiden vakioista. Sen vuoksi pääsin kärryille suuttimien skaalauksesta ja monesta muustakin jutusta. Tosin löysin sen oikean vakion (#4) ihan binejä vertailemalla kun oli jo tiedossa missä ja mitä ne suunnilleen tekevät. Loppu oli testaamista. Loput vakiot sitten ohjaavat flektiä, vikakoodeja ja kaikkea muutakin jännää...

Sama homma AW30-40 laatikon ohjauskoodille ei minulta yksin onnistu, vaan hommaan tarvitaan pari koodaria kaveriksi.
Mutta takaisin wagoniin....
Kun se Kick-down vaijerin paikka siinä kaasupolkimen rullalla jäi käyttämättömäksi, niin miten olisi viritellä ohut pienolanka siihen paikalle pienellä pätkällä kuorta siten, että kaasupoljin vetää pienolankaa ja sen perässä olevan TPS:n vipua ja kun kaasu höllätään, niin pienolanka työntää tps:n vivun takaisin asentoonsa ihan olemassa olevilla läpän/rullien jousilla.
Tässä etuna on se, että mikä tahansa tps käy hommaan. Vaatii tosin pikkuisen tekemistä mekaanisesti mutta jopa minunkin tehtävissäni oleva homma. Vivun pituutta muokkaamalla saa tps:n liikeradan määritettyä.
Eli orkkis tps (kytkin) toimii kuten ennen ja pienolankaviritys käyttää sitä laatikon TPS:ää..