Tuo mahtaa olla E85:n itsesyttymislämpötila. Etanolin (puhtaan) on 420 °C.
http://www.ttl.fi/ova/etanoli.htmlTuolla mainitaan etanolin itsesyttymislämpötilaksi mainitsemani +363C
RE/E85-polttoaineen itsesyttymislämpötilaksi mainitaan (n. 260 °C abc-asemat ja Min 280°C (arvio) st1). Tiedotteissa mainitaan sen olevan arvio.

Kertonee siitä, etteivät halua suoraan toitottaa mitä se RE/E85 oikeasti sisältää erilaisine seos-suhteineen.
Bensan on parhaimmillaan tuo 400 °C, mutta vaihtelee reseptin mukaan suunnilleen alueella 300-400 °C. Tähän käsittääkseni vaikuttaa mm. raakaöljyn koostumus, jalostus ja lisäaineistus. Bensahan koostuu niin valtavasta määrästä erilaisia hiilivety-yhdisteitä, että tarkat arvot ovat liikesalaisuuksia. Tällaisia arvoja on kuitenkin kirjallisuuteen merkitty viitettä antamaan.
Itsesyttymislämpötila: yli 340 °C
http://www.ttl.fi/ova/moottben.htmlTuon itsesyttymislämpötilan määrittää aika pitkälti bensiinissä se, mitä se sisältää.
Nykyinen moottoribensiini on pitkälti jalostettu tuote, jonka sisältö on hyvin vakioitu, joten raaka-öljyn vaikutus koostumus on liki merkityksetön. Oli jo 80-luvun lopussa, kun enoni oli jalostamon moderaattori.

Nuo polttoaineet ylipäätään ovat tietyllä tapaa asentrooppisia seoksi, jolloin mikään osakomponentti ei suoraan dominoi itsesyttymislämpötilaa ihan suoraan. Eikä aine-osien vaikutuksien määrittelemistä voi tehdä ilman massa-spektrometriä (kunnon labra) ja pitkää empiiristä koesarjaa.
E85:een lisätyt herkästi haihtuvat ja syttyvät yhdisteet toki alentavat itsesyttymislämpötilaa ja leimahduspistettä. Näidenkin (tarkka) vaikutus ja sisältö mahtaa olla liikesalaisuus.
Ja talvi/kesä-laaduissa on merkittäviä eroja tästä syystä.
Mutta kuten sanoit, ominaishöyrystymislämpö sen suurimman muutoksen tuo nakutuskeston kannalta, verratessa bensa vs. etanoli. Polttoaineen sisältämä happi alentaa tuota itsesyttymislämpötilaa, joskin saa palamisesta puhtaampaa. Toisaalta lisääntynyt hiili suhteessa vetyyn myös alentaa itsesyttymislämpötilaa, kuten nähdään esimerkiksi etaanin ja eteenin välillä.
Erinomainen näkökanta.
Enemmänkin alkoholissa on se vety-pitoisuus, joka herkistää sen palamiselle. Happi on etanolissa se välttämätön paha, jotta se on alkoholi. Molekyylien sidoksista puhumattakaan...
Happeen yhtymisessä se vety tekee sen ensin ja sitten vasta hiili, joten.....
Nakutuksen kestossa se etanolin höyrystymislämpöenergia on erittäin merkittävä seikka moottorin sisäisissä prosesseissa.
Tätä olen ihmetellyt säätäessäni katiskoitani....
Täällä on niin kauan sokeasti painostettu vähentämään hiilidioksidipäästöjä, että terveyden kannalta merkittävimmät päästöt ovat karanneet käsistä.
Tästä en voisi olla yhtään vähempää samanmielinen, sillä "vihreät" eivät ole nähneet metsää puilta pariin vuosikymmeneen....
Dieseleillä ajamisesta/virittämisestä minulla on kokemusta reilulta vuosikymmeneltä. Kyllästyin lopulta siihen palamattomien hiilivetyjen, noen ja typen-oksidien katkuun...

Tästä syystä ajan RE85:lla, enkä meinaa palata mihinkään hiili-pitoisempaan enää koskaan, ellei wiina saaminen lopu kokonaan. Osaan tislata oman polttoaineeni ihan itse 400-vuoden kokemuksella suvussa.
Pontikkapäät eivät joudu huijaamaan päästöissä ikinä, ellei moottori ole todella pahasti rikki!
