Eipä ole vielä autodocin osat saapuneet. Toivottavasti huomisella saapuisi niin pääsisi taas asentelun makuun.
Tässä kylmäkäynnistyksiä säätäessä tuli mieleen ajatus dumppien toiminnasta tällaisessa moniportaisesti ahdetussa moottorissa. Kokoonpano on siis kuvan mukainen ja dumpit ovat mekaanisen ahtimen ja turbon sekä turbon ja kaasuläpän välissä. Molemmille tulee ohjauspaine imusarjalta.

Mikähän olisi hyvä tavoiteltava toimintalogiikka tuolle mekaanisen ahtimen ja turbon väliselle dumpille D2? Huomasin konetta paikallaan käyttäessä että dumppi alkoi päästämään ilmaa ulos ihan vaan kevyesti kaasua antaessa. Toki tätä ei (kai) pitäisi tapahtua näin helposti autolla ajaessa, koneella kun sillon on kuormaa ja turbon pyörintänopeudet ovat joka tilanteessa suuremmat kuin paikoillaan ollessa. Millaistakohan paine-takaiskua tuo roots-ahdin vielä itsessään sietää

Sinänsä dumppi kai suojelee mekaanista ahdinta sitä tehokkaammin mitä herkemmästä paineesta aukeaa ulkoilmaan, mutta tämä taas syö hieman tämän compound-ahtamisen ideaa jos jompikumpi ahdin on lomalla kun sitä tarvittaisiin.
Nykyinen D2-dumppi on jonkin turbosaabin alkuperäinen perus-bosch, eli ylipaine painaa mäntää kiinni ja alipaine vetää auki, eli dumppi sinänsä toimii ihan oikein koska imusarjassa on valtava alipaine edelleen pienillä kierroksilla. Olisi ihan mielenkiintoista asentaa toinen ahtopainemittari joka haistelisi tuota mekaanisen ahtimen ja turbon välistä painetta. D1-dumppi on HKS Super SQV kopio ja sen nyt luulisin ainakin toimivan tässä asennuksessa aivan kuin normaalissa turboasennuksessakin. Kaasuläppä kiinni - äkillinen paineen kasvu ahtoputkistossa - äkillinen paineen tippuminen imusarjassa - dumppi aukeaa ja turbo välttyy sakkaukselta.