Tpki yöllä kuluu energiaa myös valoihin. Monessa keskisen Euroopan maassa tällä voi olöa merkitystä...
Otetaan vaikka meikäläisen katiskan valojen teho, joka on pitkillä (mittatusti) 392W (lailliset ajovalot) ja siihen takavalot/parkit päälle, päästään jo 412W tehoon. Tuohon sitten kaiken muun tilpehöörin kulutus päälle, niin päästään jo siihen 550W teholuokkaan.
Todellisuudessahan laturin hyötysuhde on ~90% sähköä akselitehosta.
Jos uskon laturin mukana tulleita papereita, että laturini pystyy jopa 159A maksimivirtaan, niin sekään ei ole kuin 2290W teho, mikä on vieläkin hyvin vähän verrattuna siihen tehoon, jonka autoni tarvitsee liikkumiseen.
Motiva höpisee kyllä ihan omiaan noissa laskelmissaan.
http://www.motiva.fi/liikenne/henkiloautoilu/taloudellinen_ajotapa/auton_sahkolaitteiden_kayttoNimittäin maantieajossa oikeassa, eikä missään EU-syklissä, missä keskinopeus on 62,6km/h ei minulla taatusti kulu sähköä 1,1kWh verran mitenkään, ellein pidä jatkuvasti peilien ja takalasinlämmitintä päällä ja päälle vielä penkin lämmittimet.

Ja mikäköhän navigaattori kuluttaa 25W sähköä? Jostain museosta kaivettu kuvaputkinäyttöinen GPS ehkä?
Sen 25W merkitys edes tyhjäkäynnillä? Sormustimellinen bensiiniä tunnissa?

Kyllä tuo taulukko on ihan "tekemällä tehty" näyttämään, että kulutus muutos on iso.

Tuollaiset sähkön kulutusmäärät autossa onnistuvat vain jollain diesel-vaginalla, jossa moottoria lämmitetään sähköllä.
Jos ajan lähivaloilla, niin käyttämäni sähköteho romahtaa 268W tehoon, joka on todella murto-osa liikkumiseen tarvittavasta tehosta. Jotain voi päätellä noista prosenttiosuuksista, että merikontti vaatii n. 15kw tehoa liikkuakseen 100km/h nopeutta. Kaupunki nopeuksissakin tehoa tarvitaan helposti vielä 6kW, joten tuo valojen kulutuksen lisäys on hyttysen kakka itämeressä.
Tuota on tullut ihan kokeiltua ja kulutusmuutos oli volvolla valot päällä/pois peräti vajaan desin.
Näitä teho-asioita on tullut joskus pyöriteltyä, joskus nimittäin mietin sarja-hybridin rakentamista, mutta kiitos
Suomaisen erittäin notkean lainsäädännön, autovero olisi pitänyt maksaa ensin ja sitten anoa sitä takaisin, joten jätin sen 70 000 markan veron maksamatta ja auton rakantamatta.
http://www.lut.fi/green-campus/asiantuntijat-aanessa/autojen-hybridisointi