Suuntinvakio #4 (injector constant)Tuosta suutinvakiosta #4 vihjeenä voi pitää seuraavaa.
B230F (214cc suuttimet) 3889
B204FT (318cc suuttimet) 2717
B230FT (318cc suuttimet) 2443
Kun tätä vakiota hakee paikalleen, niin LH kannattaa nollata välillä (kuumalla koneella, eli sulake 1 pois) ja katsoa miten sopitus käyttäytyy pian kaynnistyksen jälkeen. Jos lambda-säätö ottaa isoja askeleita, niin vakiota pitää korjata.
Tai jos tuntuu, että arvot ovat kohdillaan mutta kartassa on pienillä kuormilla lukuja, jotka ovat alle 30 tai yli 70 on vakio pielessä. Jos maksimi kuormilla joutuu laittamaan polttoainekorjauskarttaan luvun 255 ja silti sopitus jää hoikalle (alle 12,5 AFR) on suutinvakio #4 liian suuri luku suuttimiin nähden.
Ja jos bensalla kylmäkäynnistys on vaikea, on vakio #4 pielessä, joten kylmäkäynnistyskarttaan ei bensalla tarvitse kajota.
Kylmärikastuskarttaankaan ei tarvitse kajota, jos vakio #4 on oikein.
Jokainen päättää sitten itse, mikä hieromisen määrä on sopiva, sillä jos arvo sattuu 50 pykälän sisälle, toimii moottori normaalisti sen jälkeen kun lambda säätö on tehnyt oikean long term fuel trimmin.
Lambda säätöMuistitan taas siitä, että LH:n lambda-säätö on agressiininen mutta siitä pääsee säätämisen aikana helposti eroon sillä, että laittaa 3827 osoitteesta löytyvään karttaa arvoksi 10, jolloin lambda-säätö menee mekein heti open-loop tilaan ja pääkorjauskartan säätäminen on helpompaa.

Tälle lambda-säädölle löytyy myös osoitteesta 3C67 ihan kierrosluvun ja kuorman välinen kartta, jolla määrätään lambda-säädön tippuminen open-loop tilaan tietyn kuorman ollessa kartan kierrosluvulla.
Kiihdytys tunnistetaan IMMun signaalin muuttumisesta ajan suhteen ja silloin lambda-säätö menee automaattisesti open-loop tilaan, eli pääkorjauskartta määrää miten paljon soppaa koneeseen työnnetään.
Itse pidän lambda säädön käytössä n. 180km/h nopeuteen asti, jolloin kulutuksen optimointi on täysin merkityksetöntä.
Tuosta huolimatta open-loop tilaan mennään kiihdytettäessä pienehköstikkin.
PääkorjauskarttaTässä on muutama LH:n vakiokartan omituisuus.

Vasemman reunan pallorat ovat ns. keinotekoisia arvo, joissa vakio LH:n ei pitäisi vierailla koskaan. Vastaavasti se oikean laidan omituinen laihennus suhteessa kuormaan/kierroslukuun on yksi paikka jossa vakio ahdistettu moottori haluaa nakutella. Kuten tuossa ahdoille nousun kohdallakin.
Tässä kohden vakiokartta on pirun nakutusherkkä hitusenkin nostetuilla ahdoilla.

Kaikkiaan tuossa polttoainekartassa kannattaa katsoa graafisessa muodossa aina sitä, että se on ahtojen puolella edes semisti järkevän näköinen tai jotain on pielessä.
Lisäksi kannattaa muistaa, että säädettävän solun naapurisolutkin vaikuttavat, koska äärimmäisen harvoin LH on varsinaisesti vain yhdessä solussa. Todellisuudessa kuorma yms. vaihtelevat, siten, että LH vetää jatkuvasti sellaista noin neljän solun rikiä laskien niiden keskinäisistä eroista interpoloidun tuloksen.
Eli vierekkäisten solujen tulee olla aina jonkinlaisessa älyllisessä suhteessa toisiinsa. Ainoa kohta missä tähän voidaan tehdä poikkeus on ahdoille nousemisen hetki, joka on muuten keljuin säätää hyvin, koska siinä viivytään vain pieni hetki.
Ja nolla tarkoittaa sitten binäärimatikassa nollaa. Eli jos solussa on IMMun linearisointi kartassa tai pääpolttoaineenkorjauskartassa lukuna nolla, tarkoittaa se sitä, että polttoaineensyöttö katkaistaan.
Fuel-cutKun tuota fuel-cut karttaa katsoo, niin eipä ihme, että vakio hitusenkin ahdistettuna tekee em. ilmiön.

Tämän kartan kanssa itse olen tehnyt niin, että se on aktiivisena kahdesta (+5700rpm) ylimmästä solusta, sillä se tarkoittaa sitä, että kone hakkaa rajoitinta vasten täyskuormalla, mikä ei minun ajossani pitäisi olla mahdollista automaattilaatikolla.
Tässä jokainen tekee makunsa mukaan.
Vääntötieto EZK:lleTorque adjuster arvossa pienempi luku tarkoittaa hitaampaa nousua ylemmälle kuormariville ja isompi arvo sitä nopeampaa nousua ylimmälle kuormariville syttykartan puolella. Siihen vaikuttaa myös eräs toinen vakio, mutta sitä ei pidä räplätä ollenkaan jos ei tiedä mitä tekee.
YleistäYleispätevä neuvo on tämä, tallenna aina omaan fileensä tekemäsi muokkaukset (tiedostoja kertyy), koska tällöin tarkistussumma tulee lasketuksi automaattisesti, eikä joudu ihmettelemään miksi ECU:n vikakoodi tuli.
Samalla saat filen jota voit käyttää vertailukohtana "comparare" toiminnossa, joka on jokaisessa kartassa se vaaka-kuvake.
Vaikka ohjeissa sanotaan, ettei säätöä pidä tehdä käyvässä moottorissa, niin sen voi tehdä huoletta karttojen puolella, kunhan ottaa ensin Address tracing toiminnon pois päältä siksi aikaa kun lataa uuden kartan ostrichiin.
Eli se A kirjain noissa karttojen näkymäikkunan yläreunasta.
Tämmöistä tällä kertaa...