Pikku hiljaa alkaa näyttää siltä et pitää alkaa hommaan viisaampia tutkimaan rakenteet et kenen laskuun ne korjataan. Eilen illalla piti piikata vaatehuoneen pintalaatta pois et nähään mitä alta löytyy ku perslankku oli kostea. Lankkujen alustat on mustat mut vieressä on paikoitellen ihan kuivia rakennusaikaisia sahanpuruja. Maanvarainen laatta on osaksi kostea pesuhuoneen seinän kohdalta mut muuten kuiva. Äkkiä näytästäs et laatta lankkujen alla on käsitelty jollain. Onko kellään kokemusta näistä kaksoislaatoista? Miten ne kannattaisi korjata jos se meidän harteille jää. Vessan lattian puran tälle iltaa et näkee onko sekin märkä ku päällilaatassa oli kosteutta.
Nuo tuplavalualapohjat on semmoinen asia joka jakaa varmasti mielipiteitä. Noiden korjauksia on joutunut toteuttaan monella tavalla, jossakin kohteessa tekemään siten mikä edellisessä purettu "vääränä" pois.
Pääohjenuorana kuitenkin:
-Purkutyön jälkeen KAIKKI orgaaninen jäte pois työlaatan päältä.
-Eristeeksi vettä imemätön eriste.
-Väliseinärungot pintavalun päälle, myös kantavat seinät. Harkkomuurauksien tilalle voit myös valaa pikamassalla lattian, jää vähemmän sisäilmaa huonontavia rakoja alapohjarakenteeseen. Valuvaihtoehdossa joudut tekemään väliaikaiset tuennat ja/tai tekemään kengitystä ja valua pätkissä.
-Käyttövesi- ja patteriputket pintaan, tai suojaputkiin jos haluaa ne valun alle.
-Lattian ollessa auki, on hyvä käydä läpi myös viemäröintiosia lattiakaivoineen ettei vaan vuotavia jää uuteen lattiaan.
-Maakosteus ja muu ulkopuolinen kosteus hyvä tutkia/estää myös ennen umpeenkutomista. Kyseisessä alapohjarakenteessa kaikki putkista, maasta ja taivaalta tuleva vesi kertyy eristetilaan ja leviää laajalle jos jokin vuotaa tai ei toimi, myös vesikattovuodot varsikin työlaatan päältä nousevien väliseinien kohdalla.
- Olen joskus korjannut vastaavan lattian jopa niinkin että suunnittelija halunnut työlaatan poistettavaksi kohteessa joka rakennettu alunperin matalaperustuksisena alavalle ja kostealle alueelle.
-Tärkeimmät"työkalut" terve maalaisjärki, maltti, hyvät hermot ja jonkin verran rahaa. Jos ei aimmin kokemusta niin tietopankiksi kannattaa hankkia tolkku alan kokemusta omaava tekijä/valvoja joka pääsee tarvittaessa käymään paikalla ja antamaan neuvoja.
Tsemppiä projektiin
